• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
burkov - специалист
Здравейте, на вилата често напрежението е доста под границите на приемливото, но за съжаление нищо не можем да направим по въпроса.

От там идват и няколко проблема, единят от които е осветлението.

Ако има малко по-голяма консумация, волтажа пада под 185 волта и обиквновенните крушки почват да мъждят.
Имам няколко лед крушки, някои от които гаснат, други си намаляват светлината, а трети светят еднакво добре.

Предполагам че това се дължи на различните типове захранване, но нямам идея коя крушка с какво е.

Можете ли да препоръчате крушки и отделни драйвери, който да решават проблема?
Благодаря ви предварително :)
plamen6703 - майстор
чет дек 19, 2019 2:52 pmburkov написа:
а трети светят еднакво добре.
Сваляш една от тия, които светят еднакво добре и с нея в магазина търсиш същата и купуваш.
Така без излишно гадаене и опити ще имаш лампи, които ти вършат работа! :partyman:
burkov - специалист
Кауза пердута е това. Едни и същи крушки, купени по различно време, нямат нищо общо.
Пробвах и в големите вериги и не става. Освен това ще ми трябва и драйвер за лед лента в кухнята и не знам какъв да диря.
plamen6703 - майстор
Където и да пробваш е ясно, че причината не е в лампите при теб, а в качеството на електричеството и вместо да сменяш лампи и търговски вериги работи в посока отстраняване на проблема :wink: ! :partyman:
burkov - специалист
Тая битка за оправяне на проблема се отказах вече да я водя.
Над 15 години е така и в малкото село в което съм последен на стълба, никой не иска да инвестира. Далеч сме от трансформатора. Идвали са няколко пъти и само извъртат нещата. Няма за едни скапани крушки да се занимавам повече.

Някаква идея как да си реша конкретно проблема за който писах?
krasi92 - майстор
При мен напрежението също пада много и като купувам крушки гледам захранването им да е от 120 или 130 до 270 волта и доста от тях са сполучливи. Дори имам и джик так които светят добре но има и такиви които са за скрап още от втората минута.
velas - специалист
Може да сложиш стабилизатор на напрежението с подходящата мощност за чувствителните на напрежението уреди/осветление.
burkov - специалист
Предвидил съм стабилизатор, имам даже един подготвен, но не мисля да го закачам на всички кръгове. Осветление имам и отвън на отделен кръг и за това търся осветителни тела които да са подходящи за условията.

Този уикенд ще пробвам два трафа и малко ламБи.
preslav - майстор
И аз си мисля, че стабилизатор на напрежението е най-доброто решение - външното осветление също можеш да го прекроиш и свържеш към контура на останалото осветление. При мен външното осветление е на 12 V, още съм нямал проблем, но имам стабилизирано импулсно захранване 110-240 V - 12 V/5A мисля, че ще ми е напълно достатъчно. По-съществен е проблема с големите консуматори - не знам какви имаш.
hidrazin - майстор
А може би собствена ядрена централа?
Никакъв стабилизатор няма да го спаси от смотани ламБи.
Еб@ти, още малко и ще го накарате да мине на буферно захранване с акумулатори...
Заради някакви си пикливи ламБи по 2 кинта.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Избор на лед крушки / драийвери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: