• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 7:20 pmky-kyy написа:
чет дек 19, 2019 7:17 pmsokolov.91 написа:

Аз те разбрах. Казах, че лесно мога да проверя времето за превключване ли е виновно за изгасва е на вече запалена горелка, като от страната на инвертор пусна пак мрежово напрежение и направя превключване от мрежа пак на мрежа вместо от мрежа на инвертор.
А мойто не е "пирамида".
Просто релето, което изключва горелката, задейства по-бързо от релето, което включва инвертора. Няма начин, да не е това. Пробвай, както те пита колегата, дали само на юпс можеш да я запалиш
Не мога да я запаля на ЮПС. Това беше първият ми опит. Нито мога да я запаля на ЮПС нито мога да я поддържам вече запалена.
Все си мисля, че ако сложа по-голям филтров кондензатор на изхода ще поеме пика на запалителни траф. Или поне се надявам.
ky-kyy - майстор
чет дек 19, 2019 7:28 pmsokolov.91 написа:

Не мога да я запаля на ЮПС. Това беше първият ми опит. Нито мога да я запаля на ЮПС нито мога да я поддържам вече запалена.
Все си мисля, че ако сложа по-голям филтров кондензатор на изхода ще поеме пика на запалителни траф. Или поне се надявам.
Имам някакви спомени, че не е много удачно да се слага филтър на изхода...
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 7:42 pmky-kyy написа:
чет дек 19, 2019 7:28 pmsokolov.91 написа:

Имам някакви спомени, че не е много удачно да се слага филтър на изхода...
Без кондензатор в изхода напрежението отива на 350в.
tzetz009 - специалист
:? Не ми "ражда акъла" как да я пребориш тая запалка . Ако искаш електронни модули за ксенонови фарове - щ'и подаря два за моя сметка по Еконта ! Ако това те оправя ! Такава тема не трябва да свършва така зле !

:partyman: :partyman: :partyman:
ky-kyy - майстор
Сигурен ли си, че генерира синусоида. Ама такава, както по картинките.

Изображение
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 8:16 pmtzetz009 написа:
:? Не ми "ражда акъла" как да я пребориш тая запалка . Ако искаш електронни модули за ксенонови фарове - щ'и подаря два за моя сметка по Еконта ! Ако това те оправя ! Такава тема не трябва да свършва така зле !

:partyman: :partyman: :partyman:
Абсурд е да променям конструкцията на котела.
Темата ще приключи като дам още 200лв за истински ЮПС :lol:
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 8:24 pmky-kyy написа:
Сигурен ли си, че генерира синусоида. Ама такава, както по картинките.

Изображение
По-назад в темата пуснах 2 снимки от осцилоскоп. Синусоидата е перфектна. Погледни ги.
ky-kyy - майстор
А, то и клипче имало :) Не зная какво да те посъветвам. По всичко личи, че електрониката в горелката, не харесва твоя юпс...
sokolov.91 - майстор
чет дек 19, 2019 8:51 pmky-kyy написа:
А, то и клипче имало :) Не зная какво да те посъветвам. По всичко личи, че електрониката в горелката, не харесва твоя юпс...
Въпроса е какво не ѝ харесва. Всичко е точно. Синусоида, напрежение, пад....
ky-kyy - майстор
Ми...пелетни горелки, такива са....
Едно време увалийци, се топлели с царевични и слънчогледови стъбла, разни пляви, съчките от асмите, кравешки лайна и кво ли не още....щото нямали пари за дърва, а балкана далече....А балканджиите юнаци, бумкат дърва в баджата, надигат връла сливова, и големите кани с вино. Сигурно, някой балканджия я е измислил тая пелетната простотия....така и така са свикнали увалийци, що па да не им вземе и всичките пари, като са улави :lol:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18

Тема "Направи си сам ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: