• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
muhala - майстор
След къпане, бършел с моп и решаваш проблема. В нашата баня няма локви, но пък се минава с моп винаги.
vpetrunov - напреднал
чет дек 19, 2019 10:37 pmmuhala написа:
След къпане, бършел с моп и решаваш проблема. В нашата баня няма локви, но пък се минава с моп винаги.
описал съм подробно, че при забърсване, навсякъде изсъхва, а там остава локва и изисква няколко забърсвания, което е де факто проблем - благодаря за съвета все пак..... :?
kozl - майстор
То като при наша баня, с тази разлика, че водата се събира точно около сифоня :-D
Ваната и наша е със силикон по фугата към стената - от там вода не прониква. Ваната е със стени от три страни, т.е. водата която бяга от ваната минава само през паравана. При нас в случая паравана е от промазан плат. За да не се стича вода навън плата трябва да се вкара във ваната. След като вода изтича навън влиза под ваната, където също като при теб има плочки и после дори и след забърсване на локвичката продължава да пълни и пак локвичка.
При теб предполагам е същото. Влиза в площа под ваната и от там пълни локвичката. За да не става това загради ваната с паравани, може и платнени и ги вкарваш вътре във ваната. И там трябва да седят, че като ги извадиш мокри и локвата па се напълнила :shock:
В английско в баните сифони нема. Всяка вода що е вана прескочила с парцало се попива :wink:

А да забравих да пиша, че по стените на ваната пак бега вода към пода, за това там има попивателни бърсалки преди да се стече по вертикалния панел. Тези бърсалки връщат водата във ваната.
И кво толкоз тежко е да се забърше няколко пъти :?
vpetrunov - напреднал
Идеята не е, как да не попада вода на пода - това е баня и е нормално да се намокри, там си мия и на кучето лапите, което се случва ежедневно - очакването ми е като се забърше с парцал да изсъхне равномерно, а не да става локвичка в средата, която да не изсъхва на практика никога..

Моля само за конструктивни мнения - ако има майстори, които биха се отзовали да поправят проблема - може да се разберем за оглед и цена!
Последна промяна от vpetrunov на съб дек 21, 2019 4:59 am, променено общо 3 пъти.
nikolov333 - майстор
Мисля че, ако няма друг теч под ваната, вероятно се е получил пад на нивото под и пред нея, най вероятно заради "гърбави" плочки и от след като минеш и забършеш водата се отича в съседното занижаване.. За съжаление с монтираната вече вана няма да е лесно да се коригират нивата там..
vpetrunov - напреднал
пет дек 20, 2019 10:21 amnikolov333 написа:
Мисля че, ако няма друг теч под ваната, вероятно се е получил пад на нивото под и пред нея, най вероятно заради "гърбави" плочки и от след като минеш и забършеш водата се отича в съседното занижаване.. За съжаление с монтираната вече вана няма да е лесно да се коригират нивата там..
Точно така е - не става въпрос за теч, а при просто нарочно намокряне на пода.
Наличието на ваната ме притеснява и мен и все пак ако има как да стане, трябва да се направи..
nikolov333 - майстор
Този теч, след ползване на ваната ли се получава или само задържа водата там след измиване на пода с душчето..?
vpetrunov - напреднал
пет дек 20, 2019 10:26 amnikolov333 написа:
Този теч, след ползване на ваната ли се получава или само задържа водата там след измиване на пода с душчето..?
Измиване на пода с душчето е достатъчно, за да остане локвичката.
chapara - майстор
1. Купуват се плочи без консултация с изпълнителя. Обикновено правоъгълните плочи са доста гърбави по понятни причини. В случая ясно се вижда гърбавостта. Ми гледайте де уважаеми клиенти. Всички почти, с малки изключение търсят бюджетни решения, а после кой ми ... в гащите. За да се оправи пода трябва да се преработи целия под, съпроводено с демонтаж на всичко в банята + нулевия ред.
2. Как ви дойде на ум да наблъскате тази малка баня с толкова неща, а и вана :? :shock: Кой ви направи такъв проект :?
3. В този раздел винаги е имало добър тон и нека си остане такъв. Кой еладжия кой пенкилер нека си гледа неговата професия, защото едва ли всички даващи съвети сте перфектни в своята професионална област.
4. Хубаво е хора които до преди една година задаваха лаишки въпроси относно бани да се въздържат от коментари по въпроси като този. Или по точно казано хайде някой да ми обясни как при зададени 4 точки в една равнина се променя равнината, след като три точки дори определят равнина . Който успее да го направи получава водка "Финландия" за Нова година :drinkers:
vpetrunov - напреднал
пет дек 20, 2019 11:29 amchapara написа:
2. Как ви дойде на ум да наблъскате тази малка баня с толкова неща, а и вана :? :shock: Кой ви направи такъв проект :?
Мивка, тоалетна и вана - кое по-точно е излишното в тази баня от тези толковам много неща? При положение, че жилището е малко и помещението е малко, това е положението - говорите за запазване на добрия тон..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Вада в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: