• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ZEDYCUS - майстор
Първото. За да стане здраво стегни винта през втулка колкото е кухината зад гипсокартона като сметнеш и неговата дебелина в размера на втулката. Втулки съм правил от ппр, щото лесно се режат на размер. Иначе като стягаш ще потъне винта или тежестта ще се носи основно от гипсокартона.
Течния анкер или химически анкер го забрави. За да хване здраво трябва да е обезпрашено. Това как ще стане в гипс въобще не ми е ясно.
Последна промяна от ZEDYCUS на пет дек 20, 2019 9:33 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Течен анкер с шпилки най-добре..
tarlyo - специалист
Аз нещо недопрочетох май. Дюбелите и монтажа за които говоря са за газобетон, който е със съвсем друга структура (не е плътен). За гипс трябва да станат дюбели за тухла.
Картона за да е на 2см от стената, значи е лепен само. Сложи дюбел, да хване на стената зад него. 8см мисля е добра дължина.
kozl - майстор
вт дек 17, 2019 10:01 amGlobe написа:
При огромния избор на дюбели , кои биха свършили най-добра работа за закрепване на шкаф за мивка? Стената е 8см гипсови блокчета (стар блок) и върху нея има залепен гипсокартон. Размера на дюбелите мисля да е 8мм,но не трябва да е с конусни глави. За аксесоарите положението е подобно ,но с малки дюбели.
пет дек 20, 2019 9:09 pmGlobe написа:
Ново двайсе ,както се казва.. Оказа се ,че стената на която се държат нещата е най-кривата в банята и там където трябва да се слага шкафа гипсокартона е на 2 см от стената.. Дали да дупча и да слагам дълги дюбели ,които да хванат и в гипсовите блокчета или да слагам дюбели за гипсокартон ?? Може и дълъг дюбел + "течен анкер"?. Все пак мисля да пусна тънка линия на шкафа с полиуретанов уплътнител, което ще направи нещата доста здрави.
При стена 8 см - доста здраво е съмнително.
Мивката със шкафа конзолна ли е?
Малките дюбели за аксесоарите за гипсокартон ли бяха или?
Аз оставам на мнение шпилки с лепене.
ZEDYCUS Отворите се продухват с помпа или компресор. Аз ползвам и прахосмукачка до отвора, за да няма прах в пространството :wink:
ZEDYCUS - майстор
Поразрових се в нета, наистина има възможност и с химически анкер да се анкерира в итонга. Това не го знаех. Монтирал съм стотици анкери, но в бетонен под. Но дано човека има пистолет за него иначе за една конзолка ще даде 20 -30лв за картуш, 50 за пистолет, 1 лв за човка, със шпилките може да мине леко, една от метър. С дюбелите досега да го беше монтирал. :-D
iliya_i - майстор
вт дек 17, 2019 10:01 amGlobe написа:
П Стената е 8см гипсови блокчета (стар блок) и върху нея има залепен гипсокартон.
съб дек 21, 2019 8:42 amZEDYCUS написа:
Поразрових се в нета, наистина има възможност и с химически анкер да се анкерира в итонга.
До колкото аз разбирам питането, става въпрос не за итонг (той е със сравнително твърда структура), а за едни блокчета от соц. време, които са пълен боклук (буквално!). Тези, дето съм ги виждал имат две лицеви прави страни от гипс, а в средата са с пълнеж от строителни отпадъци. Виждал съм ги на предградни стени в ЕПК блокове. В това нещо нито дюбел, нито хим. анкер може да се задържи, защото в него няма нищо достатъчно твърдо.

Та май решението е било да се монтира нещо такова: http://studiosense.bg/product/2291/stru ... ution.html, което да се укрепи към пода и тавана, преди гипскартона.
Но този момент май вече е изпуснат!
  • 1
  • 2

Тема "Дюбели за гипсови блокчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: