Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
Добро утро! Мойто не беше особенно добро. През ноща горелката се задръстила защато направила толко шлака за две седмици, че почти затворала отвора на шнека. Пушаци, прахоляци, шнека ми се скъсил с поне 4 см.! Няма да стане с тия пелети и миналогодишните настройки. Права водата на 75гр. връщам си старото подавана и вентилатор и поне докато гори да гори със страст! Да пали и да гаси ако иска и през 5 мин. Този скъсен шнек дали е сериозен проблем?
съб дек 21, 2019 8:25 amstridata написа:
Добро утро! Мойто не беше особенно добро. През ноща горелката се задръстила защато направила толко шлака за две седмици, че почти затворала отвора на шнека. Пушаци, прахоляци, шнека ми се скъсил с поне 4 см.! Няма да стане с тия пелети и миналогодишните настройки. Права водата на 75гр. връщам си старото подавана и вентилатор и поне докато гори да гори със страст! Да пали и да гаси ако иска и през 5 мин. Този скъсен шнек дали е сериозен проблем?
Е как няма да си почистиш горелката две седмици?!! То аз изобщо не съм чистил, тоя сезон, ама не ми прави ядове с пелетите.
Добре си решил да дадеш "страст" на горелката. Един да разбере, че трябва движение. Ако имаш стаен, няма да пали като цветомузика, а когато трябва.
Тоя шнек иска поправка. Така са е размекнал, от жаравата горкия... Премери, разглоби, разтегли и Гас!
Върнах малко нещата, но не разбрах със стаен ли си или само термоглави.
"Скролнах" още малко и вдянах.
Няма ли вариант да си монтираш СТ! Тука Профитата могат да препоръчат добър, със седмичен график, регулиране на хистерезиса, на добра цена...
stridata - специалист
Отдавна съм разбрал за себеси, че иска яко горене! Нямам стаен и ще се радвам ако някой ми препоръча нещо читаво и да пробвам да го сложа, че без него с тия пелети ще е ад!

П.п.
Това с шнека не влиза ли в гаранцията? И мога ли да бърникам ако е в гаранция?
съб дек 21, 2019 9:19 amstridata написа:
Това с шнека не влиза ли в гаранцията? И мога ли да бърникам ако е в гаранция?
О, не пипай! Не знам дали ще ти признаят гаранционно събитие, но трябва да я пипа само сервизен на Грейко. Инак отпада гаранцията.
То зависи и какво ще ти каже сервизния де. Моя беше много либерален.
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=1004374 time=1576677603 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=1004365 time=1576671046 user_id=41172]
Гаранцията инсталатора каза една година.Може би грешката е моя че избързах да му казвам да поръчва ама така се случи бързах за работа вкъщи студено нямах време да реагирам.Запалих с газовата горелка и така.Пуснах и тест от менюто не работеше.Днес майстора я тества с мултицет уж всичко е наред обаче не пали и я сменихме.
[/quote]
Ще ми я пратиш ли за моя сметка, да я тествам пред раздела и да ти я върна?
На предната що не ползва гаранцията?
[/quote]

Дай адрес в понеделник ще ти я пратя.Може и да не ми я връщаш :-D Гаранцията беше изтекла отдавна.Мисля че изкара 3 години не съм сигурен.
съб дек 21, 2019 11:25 amico_3 написа:
Дай адрес в понеделник ще ти я пратя.Може и да не ми я връщаш :-D Гаранцията беше изтекла отдавна.Мисля че изкара 3 години не съм сигурен.
До офис Еконт в гр. Аксаково, за моя сметка.
+359888585289
Ако е здрава, ще ти я върна.
filmatoplo - майстор
Не разбрах -може ли нова Японска запалка да се побере в старата тръбичка от старите запалки ,и горелката да пали . :?
съб дек 21, 2019 3:52 pmfilmatoplo написа:
Не разбрах -може ли нова Японска запалка да се побере в старата тръбичка от старите запалки ,и горелката да пали . :?
Не съм ги сравнявал, но новата запалка си идва с тръбичка, би трябвало да знаеш.
Само разсъждавам- ако беше по дълга тръбичката, как щеше да се осъществи същото закрепване? Или има толеранс напред? Просто изваждам старата и монтирам новата.
brassSob - специалист
Вътрешен шнек до съединителя не е гаранционен ако се спаружи.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб дек 21, 2019 4:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не съм ги сравнявал, но новата запалка си идва с тръбичка, би трябвало да знаеш.
Само разсъждавам- ако беше по дълга тръбичката, как щеше да се осъществи същото закрепване? Или има толеранс напред? Просто изваждам старата и монтирам новата.
Новата запалка е по-дълга, тръбичката е по-дълга, но има къде да влезепрез отвор на задната стена на горивната камера. Мислено е при конструиране. Между другото досега нямам изгоряла от новите запалки, откакто ги монтират вече 3 години май стана

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: