• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
niko_iotov - помощник
Здравейте! Правя ремонтче на една мнооого стара къща и стигнах до осветлението във всекидневната. Там монтирахме димируеми LED лампи на две кръга с два димера на 220V. На единия кръг са 12 лампи, а на другия 6 (различен вид лампи като марка цветова гама и ватове). Когато включа лампите независимо от кой кръг мигат отвратително едните за около 15 секунди другите за около минута, след което всичко се нормализира. Ако може някой да ме насочи дали проблема ми може да е от това, че все още не е сменян захранващият кабел от таблото до къщата, който е 2,5кв. , или да търся проблема някъде другаде?
npace - специалист
Димиране на лед крушки май става с друг модел контролер, не с такива за волфрамовите.
Също така не всички лед крушки, на които пише "димируеми" могат реално да се димират. :-D Китаеца често пише свободни съчинения по етикетите. :-D
niko_iotov - помощник
Само да уточня, че контролерите ми са точно за LED димируеми крушки и китайчетата имаха опция с димиране и без такова! Така, че това отпада като вариант!
hidrazin - майстор
Давай да ги видим тези димери. И не, все още нищо не е отпаднало.
:partyman:
kozl - майстор
И при мен дискотека като са само Ледове, ама и моите димери са за НЖ крушки.
За тва пробвай в паралел на LED да закачиш една крушка с НЖ.
hidrazin - майстор
пон дек 23, 2019 4:29 pmniko_iotov написа:
https://a.aliexpress.com/3rqQOmjI
Ми погледни картинката малко по-надолу де.
Налапал си въдицата като гол шаран... :-D

Прикачен файл:
Димер.jpg
Димер.jpg (59.82 KиБ) Видяна 1447 пъти

И за къв чеп ги купувате тези простотии???
:partyman:
niko_iotov - помощник
Гледам описанието си пише, че е LED димер. Подарък към него led крушка и в описанието си пише, че не е съвместим с някой led лампи (и за това си мислех, че визира тези лампи, които не са димиращи). За димирането като цяло нямам никакъв проблем. Но на единия кръг е много дълго време мигането, докато спре. Ако пробвам това, което каза колегата за връзване на тяло със нажежаема жичка в паралел дали ще има ефект?
kozl - майстор
Ми пробай, кво го мислиш като са те преметнали.
Може да става да работи с LED предвидени за НЖ димер. Аз пък такива LED крушки не съм срещал, но мога да допусна, че е възможно да има в паралел съпротивление, което по ел.същество ще замени НЖ крушка вързана в паралел и нема да свети, а само ще топли :shock:
Аз писах, че ползвам димери за НЖ с лед крущки, но съм оставил по една НЖ на кръг и си работи, иначе дискотека. На единия кръг са 10 крушки, на другия са 5 и всите са Е14.
Сега експериментирам с разни марки LED крушки и най ме кефат Филипса от снимката, защото имитират по светене халогенки и се димират също като тях - в такт със светината на халогенката :wink:

Прикачен файл:
LED E14_22.jpg
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: