Как точно ще стане затварянето/отварянето с чистото механично действие?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72
- майстор
23 мнения в "Избор на ДВУпътен термостатичен вентил с обратно действие"
andy_forresite
- майстор
На принципа на антикондензните вентили.
filmatoplo
- майстор
Почти всеки вентил за термоглава е Нормално Отворен , ти го имаш -намери си подходящата термоглава с изнесен сензор и си ти
.

andy_forresite
- майстор
Ха, нормално отворен ли е бил. Значи ми трябва нормално затворен, така ли?
Чета аз, но нищо не разбирам от тези описания. Те са по под 40 лева тези вентили. Пишат че са за охлаждане. И тук съм блокаж. Не знаех кое е нормалното на това нормално отворен, нормално затворен... Кога отваря, кога затваря - това не разбрах.
Фил, 2 х 0.25 ли беше кабела за удължаване на pt100? Нещо друго специално за него? 25 метра ще дойде да е дълъг, дали ще се получи?
Чета аз, но нищо не разбирам от тези описания. Те са по под 40 лева тези вентили. Пишат че са за охлаждане. И тук съм блокаж. Не знаех кое е нормалното на това нормално отворен, нормално затворен... Кога отваря, кога затваря - това не разбрах.
Фил, 2 х 0.25 ли беше кабела за удължаване на pt100? Нещо друго специално за него? 25 метра ще дойде да е дълъг, дали ще се получи?
maistora1965
- специалист
Ако намериш 2х0,25 е добре моят е удължен с 2х0,50 на 20 метра и няма проблем.
andy_forresite
- майстор

Ще си търся двупътен за задвижка, зонов мотор вентил или кран с ел. задвижка и каквото от това излезе комплект на добри пари, го отнасям.
kotarankat
- специалист
Аз на баща ми на бойлера сложих кран за термоглава Луксор и нормално затворена задвижка на Емети. Общо мисля за 34 лв. Използвах изхода за помпа БГВ и съответно вградения диференциален термостат на Star-чето. Отнема около 1.5-2 минути да отвори или затвори напълно, но пък няма хидравлични удари от мигновено затваряне на крана.
Поздрави и весели празници!
Поздрави и весели празници!
LazarGanev
- "Велик майстор"
пон дек 23, 2019 11:44 pmandy_forresite написа:Нищо не ти трябва, ти си имаш всичко бе човек! Трипътния вентил става много лесно двупътен, като му запушиш единия изход. при тоа можеш да избираш какъв двупътен искаш - нормално отворен или нормално затворен. В склада имам като твоя, но сега съм на 400км и не мога да да погледна за да ти кажа кой край да запушиш. Физочески пак ще остане на същото място, но по логика би трябвало да запушиш този вход, от който в момента подаваш вода от котела и да я подадеш от другия вход - така той ще стане нормално отворен и ще подава вода към серпентината, докато го затвори термоглавата, чийто сензор провираш под изолацията на бойлера, за да се допре до балона на бойлера. Нагласяш термоглавата на 50*С примерно и при достигане на тая температура в бойлера, термопатрона натиска стержена на трипътния(двупътния) и се затваря нормално отворената линия (циркулацията през серпентината), а в твоя случай (щото ползваш трипътен) се отваря нормално затворената линия, която ти си затапил. Може да се ползва обикновен радиаторен термовентил (прав или ъглов), но след като имаш трипътен, ползвай него, само му запуши единия край и си готов!![]()
Ще си търся двупътен за задвижка, зонов мотор вентил или кран с ел. задвижка и каквото от това излезе комплект на добри пари, го отнасям.

kotarankat
- специалист
Т. е. трябва да се сменят местата на капата и муфата. Остава само да се реши въпроса със закрепването на изнесения сензор към балона на бойлера.
andy_forresite
- майстор
Разбрах. Не се бях сетил да завъртя вентила на 90° и да се превържат всички изходи.
Мисля да не затапвам нищо и с коляно да си сложа обезвъздушителя. Там ми е висока точка, а нищо чудно и да е най-високата, не съм сигурен.
Мисля да не затапвам нищо и с коляно да си сложа обезвъздушителя. Там ми е висока точка, а нищо чудно и да е най-високата, не съм сигурен.
Тема "Избор на ДВУпътен термостатичен вентил с обратно действие" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература