Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Значи правиме ремонт в нас и искам да направя(купя) външна котия в която да се монтират контакти за ток, телефон, интернет и телевизия.Искам да е ваншен защото иначе дупченето в бетона да се сложи вътре котията не ме остройва.Виждалсън такива решения но днес като тръгнах да търсе не намерих никаде.А другото което може да се използва е кабелен канал, но пак нема такива клучове за монтаж в кабелен канал.Ако някои е правил такова нещо нека даде идея как да го направя и от каде да купя материалите.
zvetomil - специалист
Пробваи да си купиш (кутия) така нареченото ел.табло метално много фирми ги произвеждат има и различни големини.търси в големите железарии или складове за стр. материали.
mitcd - специалист
Това някъде на открито ли ще е ? Или в помещение?
mirk - майстор
И защо ще слагаш електрически контакти в кутия за телефон, интернет и телевизия :?:

Нещо не си обяснил както трябва какво искаш да направиш. Виж тук
Значи идеиатами е, че не искам да се дупчат дупки в стената да се сложат контактите, котия за интернет и за телефон и за това тарся такова решение.Такова видях в брикулаж.
Justy - майстор
Казаха ти - котия в брикулаж няма да нъмериш :?
mirk - майстор
Като не искаш да дупчиш си правиш открита инсталация - кабелни канали и ключове и контакти за открит монтаж. Ето например тези тези

Ако е за някой цех или склад вида е приемлив. За жилище ще трябва повече да се постараеш например накакви канали приличащи на первази по ъглите или нещо подобно.
Trifun - специалист
Justy написа:
Казаха ти - котия в брикулаж няма да нъмериш :?
:jg: :jg: :jg: :jg: :jg:
докера - специалист
И Шнайдер , и Льогранд имат цели серии за открит монтаж :wink: Както в кутии , така и в канали .
solo5 - майстор
щом правиш ремонт е добре да избегнеш външните кабелаци
аз имах външни и ги вградих
но пък щом ти харесва така, няма да ти чупим хатъра :-D

Тема "Съвет как да стане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: