• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen6703 - майстор
Аз съм с три климатика, които работят нонстоп и сметката ми за м.ноември е малко под 250 лв. къщата ми е с топлоизолация, дограмата сменена, ползваме и газ за готвене. За миналата година средно зимата сметката ми за ток с три климатика работещи нонстоп е около 300-350 лв. на месец. :partyman:
preslav - майстор
пон дек 23, 2019 10:43 pmmorfei1 написа:
Тука нЕкви рибарски вицове взехте да разказвате. 58лв. с три климатика. Може, то ноември беше топъл, ако не работят. :lol:
Излъгал съм, 68 лв. е сметката. И кой е казал, че климатиците са работили - дебели чорапи няма ли, кожухчета, юрганчета?
Фитилчо - майстор
Тука нЕкви рибарски вицове взехте да разказвате. 58лв. с три климатика. Може, то ноември беше топъл, ако не работят. :lol:
Пхахахах,аре стига вече вицове :lol: те ще почнат скоро да им връщат пари от Енергото, вместо да им взимат !
вт дек 24, 2019 10:43 amФитилчо написа:
Пхахахах,аре стига вече вицове :lol: те ще почнат скоро да им връщат пари от Енергото, вместо да им взимат !
Декември е топъл, Ноември малко повече. Всеки може да пита Гошо за средната Т.
3 включени климатика, не значи 3 харчещи. Особено онзи, където е фурната.
Хладилник с фризер, моя бой, харчи средно по 40 вата на час. Ако са по отделно, станаха 80.

Хладилна техника - 11 лева.
Бойлер, хайде нека е 20.
Климатиците ги сметнах на 46.
Фурна- ок 5лв.
Останалата техника я турям на 5 да е харчила.
87 пари, като навсякъде съм завишавал.
Той призна за 68, което смятам за напълно реално.
Идеята да сподели, е че няма цепене, метене, пушаци, прахоляци, примък, отмък, пък аз ще го глобя, ако е излъгал много.
Фитилчо - майстор
Стгласен съм, ама 50 лева може да е изхарчил за месец само ако не ги е пускал тия климатици!
Зная, че е по-чисто и е с копче и не се мъкне, ама 50 лева някак си... аз лятото само с бойлера съм на повече :)))
morfei1 - специалист
Трифка, ноемврийската ми сметка е 93лв. , декемврийската е 150лв.. Общо на месец 50лв. са лампи, бойлери, перални, печки, хладилник, малък фризер и т.н.т, ежемесечни. Останалото е отопление с една 24-ка, и една 12-ка от хубавите Фуджитсута горе долу топлят 80-90кв.м изолирани. Голям хол с голяма спалня.

Тая къща (част от нея) я топля вече 15год с климатици, даже веднъж ги подмених, щото сдадоха багажа първите "бойци". Тея сметки може да ги постигнете за по няколко часа работа. Евтино ще е, ама няма да е топло. При 24/7 сметките са по-високи, еля пък за декември и януари.

Силата на климатика е в преходните сезони и плюсовете температури. Вземе ли да гони 0-лата и под нея, започват да клякат.

Не се оплаквам евтино е, щот какъвто и да е котел е нерентабилен за един човек.

80л. бойлер който се ползва само за миене на чинии и работи 24/7, за един човек си прави 15лв. месечно. Няма как другият който се ползва основно за къпане да харчи по-малко от него. Фризерчето лапа точно 10лв. месечно.

Тия хуморески къде ми ги разправяте общо 68лв. месечна сметка с 3 ТП въздух-въздух..... може, ама не ми се вярва :lol: . Знам как топли климатик, знам как топли парно.
Последна промяна от morfei1 на вт дек 24, 2019 10:55 pm, променено общо 6 пъти.
radius - майстор
Специално за фитиля ще пусна като излезе сметката за тока, че да знае че има качество не само там където разбира.
Уж умни хора, ама късогледи.
kalin72 - майстор
Тя, сметката, е едно, ама друго е да се види реалността у вас :) Щото един градски и той топли къща колкото моята, ама с 2 тона пелети на сезон :) Само дето у тях е 20 градуса, и гори 4 часа в денонощието, Та така :)
radius - майстор
Хол 24, спални 20-21, детска 23. На повече не можем да живеем, не е от скръндзалък.
kalin72 - майстор
То и у нас е такава температурата. Само че ти отопляваш апартамент, като че ли, или много малка къща.
Абе като гледам, при мен са средно 250-300 лева за пелети на месец, за 132 м2 плюс 300 л бойлер, като режима на отопление е когато СТ каже. Имам и термоглави, от простите. Та защо някой с под 80-90 м2 апартамент или къща да не може да се топли със 100 или 150 лв на месец?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "трифазен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: