Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Тогава може.
отделно - в тази тройка добри сифони - Alkaplast, HL, Viega, чехите са най добри - имат комбиниран воден-сух сифон, цената бива, и фланеца за хидрото е често в комплекта.
За тези три неща/при линейните също и самозалепваща лента за хидро в комплекта/ те са на първо място.
zz_stefanov - майстор
Проблемм на тези клапи и водни затвори са че стават жертва на злобни камериерки, чистачки, домакини и някои 'майстори'.
Като ги видят замърсени (а те трябва да се чистят редовно) ги запращат към коша.
storming - специалист
Да кача още няколко снимки за цвят в темата.

Понеже все още не живея във въпросния апартамент, днес като ходих реших да проверя какво е положението в другата баня, където сифонът е същият и до момента не съм усещал миризма.
Та другото мокро помещение си е баня и тоалетна, с два сифона, един в душ кабината и втори пред мивката отвън. Оказа се, че този в душкабината е празен (без клапи и затвори), но този пред мивката си е с явно оригиналния му воден затвор.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Аз продължавам да си мисля, че нямам нужда от воден затвор за тоалето-пералното ми помещение и само се чудя сухата клапа ще уплътнява добре. Чудя се дали да търся воден затвор за душ кабината, може би ще карам така и ако усетя някакви миризми, тогава ... Намерих търговец на HL сифони и аксесоари в София, та събота ще мина да видя какво предлага. В нета вчера докато търсих не попаднах на подобен затвор, като този от снимките.
zz_stefanov - майстор
Пак си добре, защото имаш избор и възможност да ги купиш. Някои конусчета като тези от предните постове упорито не се намират в магазините и трябва да се импровизира.

Тема "Миризма от сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: