нед фев 03, 2019 9:16 pmКрум Витов написа:А относно чистенето я чисти веднъж седмично.нед фев 03, 2019 8:44 pmLazarGanev написа: А, можело! Ей ти отговора ми от другата тема:Така:LazarGanev написа:Разбира се, че не само е нормално, но е задължително всеки ден да я чистиш! Четири радиатора 600х1200 са 8кВ, което означава 2кг/час пелети, т.е. за 24 часа би ти изгорила 48кг или повече от 3 чувала пелети, което пък означава, че камината не работи 24 часа на пълна мощност така ли е? Къде отива тази топлина? Явно имаш големи топлозагуби! Имаш ли изолация на жилището?
Живея в много стара къщичка на 130г.
Цялата е с вътрешна и половината с външна изолация. Тавана е нисък 220 см и е 5мм изолация. Всичките прозорци са с 5 камерна дограма.
Като включа камината я насройвам на 22гр и 65 гр на водата. За около три часа става 23.5 и тя гасне. Като падне до20.5 за около2-3часа се включва отново.
За такъв режим на работа мисля че са много два чувала.
Мой колега с друг модел камина но 25кв топли два етажа с по 5 радиатора и два бойлера и две лири с 2_3 чувала дневно
Не ме разбирай погрешно. Не ми пречи чистенето ами си мисля че не е направено точното съотношение гориво въздух