Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Крум Витов - напреднал
нед фев 03, 2019 9:16 pmКрум Витов написа:
нед фев 03, 2019 8:44 pmLazarGanev написа:
А, можело! Ей ти отговора ми от другата тема:
LazarGanev написа:
Разбира се, че не само е нормално, но е задължително всеки ден да я чистиш! Четири радиатора 600х1200 са 8кВ, което означава 2кг/час пелети, т.е. за 24 часа би ти изгорила 48кг или повече от 3 чувала пелети, което пък означава, че камината не работи 24 часа на пълна мощност така ли е? Къде отива тази топлина? Явно имаш големи топлозагуби! Имаш ли изолация на жилището?
Така:
Живея в много стара къщичка на 130г.
Цялата е с вътрешна и половината с външна изолация. Тавана е нисък 220 см и е 5мм изолация. Всичките прозорци са с 5 камерна дограма.
Като включа камината я насройвам на 22гр и 65 гр на водата. За около три часа става 23.5 и тя гасне. Като падне до20.5 за около2-3часа се включва отново.
За такъв режим на работа мисля че са много два чувала.
Мой колега с друг модел камина но 25кв топли два етажа с по 5 радиатора и два бойлера и две лири с 2_3 чувала дневно
А относно чистенето я чисти веднъж седмично.
Не ме разбирай погрешно. Не ми пречи чистенето ами си мисля че не е направено точното съотношение гориво въздух
Круме, не е причината в къщата, че губи топлина, щом бърже стопля и сравнително бавно изстива.
Трябва да и намалиш мощността. Чети в темите за подобни камини с подобни контролери как става това!
Опитай да измериш температурата на пушека на самият изход от камината. Аналогов термометър за опушвач е добра идея. Това ще те ориентира колко е ефективна камината и за тягата на комина също. Ако е прекалена, ще помагаш на глобалното затопляне.
Черното стъкло говори за недостатъчно въздух за горенето. Демек горивото си върви, но не изгаря нацяло, та губиш малко и от това.
Топлоизолацията на тавана ти е символична. Не спира почти нищо, но по принцип старите къщи, с техните каратавани, си държат яко топлината.
Чети и експериментирай, ама последното с акъл!
Забрайх за пелетите. Смени ги, опитай с други!
Не е причината в настройките, за да има много пепел, освен ако не е черна и има туктаме недогорели пелетчета. Само некачествени пелети правят много пепел, с уговорката, че не говорим за слънчогледови. Последните не са подходящи за камини, ама никак.
Айде чети и успех!
Крум Витов - напреднал
нед фев 03, 2019 10:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Круме, не е причината в къщата, че губи топлина, щом бърже стопля и сравнително бавно изстива.
Трябва да и намалиш мощността. Чети в темите за подобни камини с подобни контролери как става това!
Опитай да измериш температурата на пушека на самият изход от камината. Аналогов термометър за опушвач е добра идея. Това ще те ориентира колко е ефективна камината и за тягата на комина също. Ако е прекалена, ще помагаш на глобалното затопляне.
Черното стъкло говори за недостатъчно въздух за горенето. Демек горивото си върви, но не изгаря нацяло, та губиш малко и от това.
Топлоизолацията на тавана ти е символична. Не спира почти нищо, но по принцип старите къщи, с техните каратавани, си държат яко топлината.
Не е причината в настройките, за да има много пепел, освен ако не е черна и има туктаме недогорели пелетчета. Само некачествени пелети правят много пепел, с уговорката, че не говорим за слънчогледови. Последните не са подходящи за камини, ама никак.
Айде чети и успех!
Възможно е и от пелените да има значение, но на два три пъти купувах и други по два чувала за проба... Почти същото е.
Взел съм иглолистни на Кюстендил. Прехвалиха ми ги но нали за пъ.ви път взимам. Купих ги за 460лв полето... мисля че е много скъпо даже. Но исках най доброто.
Незнам широколистните дали няма да е по-добре.
Аз неискам икономия искам удобство.
Крум Витов - напреднал
нед фев 03, 2019 10:31 pmКрум Витов написа:
Айде чети и успех!
Възможно е и от пелените да има значение, но на два три пъти купувах и други по два чувала за проба... Почти същото е.
Взел съм иглолистни на Кюстендил. Прехвалиха ми ги но нали за пъ.ви път взимам. Купих ги за 460лв полето... мисля че е много скъпо даже. Но исках най доброто.
Незнам дали трябва да включва и изключва или е по-добре да работи непрекъснато. Има различни мнения по въпроса. Камината е с нейния си термостат за въздух по него се ръководи. По добре ли ще е да се сложи допълнително стаен термостат и да се ръководи по водата. Имало и такава опция, но незнам как ще е. Когато изключи и радиаторите истинат дори да е 22гр се усеща по студено.
Крум Витов - напреднал
пон фев 04, 2019 12:16 pmКрум Витов написа:
нед фев 03, 2019 10:31 pmКрум Витов написа:
Айде чети и успех!
Незнам дали трябва да включва и изключва или е по-добре да работи непрекъснато. Има различни мнения по въпроса. Камината е с нейния си термостат за въздух по него се ръководи. По добре ли ще е да се сложи допълнително стаен термостат и да се ръководи по водата. Имало и такава опция, но незнам как ще е. Когато изключи и радиаторите истинат дори да е 22гр се усеща по студено.

Здравейте отново
Някой ще ми каже ли каква горе долу трябва да е температура на димните газове на максимална мощност и каква по време на модулации?
Благодаря предварително
andy_forresite - майстор
Много добри стойности при 62-65 градуса на водата са 130-140° за максимална мощност и 75-85° при минимална мощност.
Крум Витов - напреднал
нед мар 03, 2019 12:10 pmandy_forresite написа:
Много добри стойности при 62-65 градуса на водата са 130-140° за максимална мощност и 75-85° при минимална мощност.
Много ти благодаря.
Моите са 180-190 на 120-140. Ка да ги намаля? Много е въздуха или?
andy_forresite - майстор
По принцип димните се свалят с пъхане на пружини в тръбите. Не знам твоята има ли фабрични пружини. В случай че няма, трябва да измериш височината на тръбите и диаметъра. Вероятността да намериш готови от нещо е малка. Във форума са показвали как изглежда навита арматурна пръчка, ако не се лъжа 6 мм върху тръба 1 цол. По-тънка да е още по-лесно и пак ще стане. Дължината на пружината я правиш по дължината на тръбата, а диаметърът мисля че е добре да е 8 мм под този на тръбата, т.е. трябва да имаш по 4 до 5 мм от двете страни на тръбата.
А когато камината си има пружини и продължаваш да имаш силна тяга, в дупката между навивките може да се изработят турболатори от шпилка например и комбинация от шайби с голям и малък диаметър и гайки за фиксирането им, или пък някакви ламарини във V-образна форма . Дано да си има ръчка с пружини, защото без механизирано събаряне на пепелта трябва да гасиш, разглобяваш и чистиш ръчно турболаторите, което е мизерно за камина. Ще има да лети пепел из стаята ...
Крум Витов - напреднал
Тези настройки за ирис ли са или за лили

Тема "Камина на пелети с водна риза Ирис на гриин екотерм Хасково" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: