Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Svilen22 - специалист
Преди около 2 год. имах същия проблем на ПВЦ дограмата-бях забравил да махна лепенките отвън навреме и остана част от лепилото.Опитах скореселин на едно ъгълче и нямаше проблем с дограмата/Вайспрофил/.После я подкарах цялата и стана супер бяла.
Но все пак съветвам да се пробва в едно ъгълче да се провери дали кореселина няма да разтвори лака или пластмасата.
Master_Kenobi - V.I.P.
Bechev, пробва ли с олиото? Стана ли?
Bechev - специалист
Ще пробвам днес,ако ми остане време .Тези няколко дена бях доста зает(бачкането,колата и др.задачи)ще пиша какъв е ефекта.
brum - майстор
Има един много лесен метод - с пароструйка. Само внимавай с температурите. Никога на студено, защото се пукат прозорците.
Bechev - специалист
Ще прибегна и до този вариант.Така и така жена ми иска да си купи пароструйка за битови нужди. :-D
БАШ МАЙСТОР - специалист
до тука всички идеи работят ,но за премахване на следите от лепенката ,а не за отлепването и!споменах за топъл въздух че нестава, парата с какво ще помогне в повече?това със шкурката не съм го чел,не че в казармата не полирах калашника със една шкурка от дзу Стара загора за дискове , и кво ,10 дена арест,мерси!!! :-D
Bechev - специалист
:omg: Има някъква разлика,но трябва много търкане!

Прикачен файл

-2.jpg
-2.jpg (151.24 KиБ) Видяна 11159 пъти
yasoo - специалист
Лакочистител за нокти + Гъба за съдове = сигурен и доказан резултат поне за ПВЦ дограма (за дървената първо пробвай в някое ъгълче)
Bechev - специалист
Лакочиститела ща прецака лака на дограмата! :x
БАШ МАЙСТОР - специалист
намерих му цаката, със един нож ,който ако нямате познати в цигарена фабрика,няма как да си набавите ,с него режат цигарите ,представлява една тънка пластина ,като цикла ,но по тънка финно подострена,аха бръснач! ако някой го интересува ще кача снимки!
Та! с него изчегъртах бялата лепенка останала след "лепенката с надписи", а самите надписи ,хахахахахаха, останали след бялата лепенка на дограмата паднаха с разредител ,в случая имах МРТ, който помогна и да изчезне лепилото от хартиеното тиксо по стъклото и така от вътре стана супер а от вън напролет а другите прозорци,ще видимхахахахахаха!!! иначе забавно беше!!!по едно време се огледах за флексахахахаха,ако знаех че ще дам 1500 лева за тази забава на джам, щях да .......................!
извода какъв е ,?, поне за мен ,плащам дограмата след махането на лепенките "."

Тема "Махане на лепенки от ДОГРАМА?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: