Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ben84 - специалист
[quote=vankata1976 post_id=1005852
Твърда връзка?... По празниците ще ми е малко трудо да намеря елена. техник, а без топла вода.......
[/quote]

По-добре без топла вода, отколкото без пулс.
Не се шегувам.
Един роднина го разбра по трудния начин. Държейки се едновременно за меката връзка и парапета на стълбището.
Добре че лудите и Господ ги пази.
Lutchezar - майстор
Замислям се че при изправен бойлер и правилен монтаж не би трябвало да тече ток и по меките връзки. Та нещо друго също не е наред.
nikolov333 - майстор
А при изключен бойлер дали "удря ток".. Разбира се не препоръчвам да проверявате "ръчно".. :!:
kozl - майстор
пет дек 27, 2019 12:59 amnikolov333 написа:
А при изключен бойлер дали "удря ток".. Разбира се не препоръчвам да проверявате "ръчно".. :!:
Под изключен бойлер да се разбира - изваден щепсел ли?
И предполагам, че въпроса е свързан с вида на тръбите след меките връзки :?
kozl - майстор
чет дек 26, 2019 11:53 pmChefo77 написа:
Важи, важи. Моят сам съм го вързвал, няма изискване за сервиз. Има само да не се маха клапана.
Преди коледа купих 80л, неръждаем на Елдоминвест и като го разопаковах, клапана се изтъркаля от кашона. От любопитство си поиграх с клапана. Клапана е така наречения - диференциален клапан 3 в 1. Съдържа 3 клапана. И като го пробвах и открих, че засяда и в тоя случай ОК, който трябва да задържи водата в бойлера при източване на захранващите тръби не държи.
Същото ми се случи на елдомски бойлер със серпентини и залепен още при покупката клапан 3в1, а понеже разглобявах връзките няколко пъти и се случи веднаж бойлера да се източи през клапана, поради което го смених. Обаче па със същия модел :?
moimoimoi - майстор
поне като взимате душ изключвай бойлера от щепсела.
и при първа възможност извикай електротехник.
за да има ток по меките връзки значи бойлера не е заземен/занулен.
това става ако контакта ти не е занулен/заземен....
или ако защитните му пластини са замърсени или окислени или просто са изкривени и не правят контакт с пластините на щепсела.
valentino76bs - майстор
Ако беше водата минерална и с този ток си става чист санаторим с безплатна електротерапия!
Премахва болките един път завинаги.... :)
lov - майстор
В цялата история има и още един вариант но нека да не съм пророк въпреки че последните години ми се случи прекалено много да намирам такъв дефект. И по точно прекъсната нула на захранването в таблата. А ефекта се изразява като в точно като в това питане. Наличие на напрежение по меки връзки а при по сериозни случаи когато прекъсването е по централно тоест няколко жилища са в това положение меките връзки почват да се загряват при по голяма консумация на ел. енергия в къщата.
пет дек 27, 2019 7:44 ammoimoimoi написа:
за да има ток по меките връзки значи бойлера не е заземен/занулен.
това става ако контакта ти не е занулен/заземен....
Да, наистина е така.
Добре взимам бойлерно табло и го свързвам така:

Тъй като нямам земя в инсталацията (панелка) с външно кабелче (червенотo) правя мост. Нали така?
Прикачен файл:
b1.jpg
b1.jpg (46.74 KиБ) Видяна 1780 пъти
Chefo77 - майстор
пет дек 27, 2019 7:04 amkozl написа:
...
Аз съм далеч от мисълта да ставам адвокат на Елдом, ако и да имам доволно добри впечатления от тях и продуктите им. Явно навсякъде си има закона за понеделника :)

Тема "Бойлер ток по меките връзки....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: