Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 28, 2019 11:02 amgnt69 написа:

Тези газови термостати нямат ли вариант да си правиш различни програми за различно време.
Аз на моя bboil...
Моето мнение е че при добре балансирана система стайния е за предпочитане. :partyman:
Естествено, почти съвършени са, хахааа.
Шегувам са, ама си имат графиците и си струват париците, за екстрите дето предлагат.
Еле па СТ200- цветен дисплей, сензор за присъствие, намаля топлото сам, като излезе и последния квартирант, увеличава топлото като дойде любовницата да напрай баница, интернет, тъч, ъглов, дузпа, следи прогнозата или сам си взема метеото...управлява термоглави през Вай-Вай...

Натам вървят и нашите пелетарници. Модулиращ горелката СТ.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 28, 2019 12:07 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
съб дек 28, 2019 8:08 amstridata написа:
П.п
Калине, може ли да си шернеш настройките на трите мощности?
Ето снимки с настройките, както и състоянието на котела след около 1 месец работа, около 1 тон пелети.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Калине, изчисти си котела, чи ши дода с бъклица и дрян!
kalin72 - майстор
съб дек 28, 2019 10:39 amico_3 написа:
Абе на колко градуса държите водата?Моята беше настроена на 60 като поддържаше между 54-57.От месец някъде вдигнах на 65 поддържа между 58-62.Исках да я вдигна на 70 обаче един тип ме уплаши че тръбите нямало да издържат.
72 градуса. Редовно вдига до 70-71, тръбите от котела са медни до ладомата, после ППР, после след колекторите са полибутилен Ho2. Като когато бях на дърва, 2 пъти изпусках котела до над 110 градуса. Проблем няма.
kalin72 - майстор
Изчистен е вече :)

Ето и какво имаше в главата. Имаше малко нагар, изчистих го с отверка.

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Чисти го всяка седмица ,ще свалиш разхода с поне 100 кг.Познавам хора които по цял сезон не са си чистили котлите и горелките :wink: Един беше поставил рекорд -4 години. :lol: Калине -имаше ли пепел в самата глава -чисти се от предното кръгло капаче.
kalin72 - майстор
Филма, имаше малко пепел под капачето, да. Изчистих и там, разбира се :)
filmatoplo - майстор
:wink: Значи си готов да посрещнеш новата 2020 г :drinkers: :supz: .
Винаги, когато съм се притеснявал, че под капачето ще има пепел, се е оказвало излишно. Имало е случаи, когато съм отварял по веднъж на сезон.
Не съм превъртал повече от 4 тона на сезон.
filmatoplo - майстор
Отварял съм няколко горелки които не са били чистени с изгорени над 10 тона пелети -цялата глава бе задръстена вътре ,количеството пепел което излиза от там е ограничено от обема вътре ,тоест идва време в което не побира повече -и не работи издухването през отворчетата на главата на горелката ,тя работи само с първичния въздух идващ от отворите над малкия шнек :wink: .И затова се влошава работата на горелката ,пелелта не догаря и не пада добре отпред ами горенето се премества назад и следват куп проблеми .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: