Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Фабрично няма междинно почистване. Има опция в контролера за командване на почистващо у-ство - допълнителен вентилатор, ел. мотор за задвижване на пружинен механизъм, или каквато и да е измишльотина за подобряване на горенето до опр мощност от не знам си колко вата.

Гори ли керпито при теб? При мен експериментите приключиха. Не може или аз не мога. За форумна радост ще кажа че не мога, а не че не може. Наглеждам го повече от камина на дърва и така ще е явно. 2.5 т на къща ледник заминават с 200.
Опитах се да направя кори, буци, да гори само отзад, да се задръсти с пепеляк с другите пелети и така и не успях. А с тези става всеки път по всякакъв начин. Даже имат пепел и големия шнек чака малкия.
kalin72 - майстор
Каква логика търсиш в 1% разлика??? Няма логика, гледам как гори, дали образува шлака, дали падат недоизгорели пелети, и това е. Таковал съм ги в процентите, 1.2346789 волта разлика в напрежението и подобни глупости....
съб дек 28, 2019 8:22 pmandy_forresite написа:
Андрън, никой не са кефи на твоите буци. Поне аз НЕ.
Може да си попаднал на кофти партида, правена в петък, допълнена със сметеното, по нареждане на бригадира.
Накога, като млад пелетопроходец, купих някакви твърдодървесни 5 чувала за проба, с тенденция и надежда. Повече не са видяхме с продавеца им. Шлака да дрънка. Може пък в мен да е била причината и човека да няма вина, ама...Слъногледееееец и кот сабя покаже.
Утре заминавам на работа, та 26 часа по късно, само да не забравя, ще направя снимка на състоянието в главата на горелката. Котела не е почистван от началото на сезона, но е изгорил около 250 кила само. До 30ти ще са ок 275. Ще покажа и самият котел, а ако го заваря в работен режим, ще се види и Т в бурията.
Rumen89 - специалист
съб дек 28, 2019 8:22 pmandy_forresite написа:
Фабрично няма междинно почистване. Има опция в контролера за командване на почистващо у-ство - допълнителен вентилатор, ел. мотор за задвижване на пружинен механизъм, или каквато и да е измишльотина за подобряване на горенето до опр мощност от не знам си колко вата.

Гори ли керпито при теб? При мен експериментите приключиха. Не може или аз не мога. За форумна радост ще кажа че не мога, а не че не може. Наглеждам го повече от камина на дърва и така ще е явно. 2.5 т на къща ледник заминават с 200.
Опитах се да направя кори, буци, да гори само отзад, да се задръсти с пепеляк с другите пелети и така и не успях. А с тези става всеки път по всякакъв начин. Даже имат пепел и големия шнек чака малкия.
Гори при мен. Аз я чистя на 5 дни от нагар котела на 10. Невиждам буци само ме притеснява това с осветеността. Няма как да ти пратя снимка, на чувалите да ги видиш дали са същите.
Анди, аз съм 1 към 1 като тебе. Колебания у напрежението и буци за световно и няма оправия. Значи нямаше ме 2-3 дена и като се прибрах в горелката имах небостъргач. Забелязвам че се получават твърди образования по стените на горелката отвсякъде и запушват отворите за въздух, като ги махам са като калъп по формата на горивната камера с извивките му с всичко. Друго което забелязвам е че по време на горене като разровя горящите пелети надълбокото се вижда смес наподобавяща лава. Дали точно от тази "лава" се образуват тези буци ? Иначе бях писал и преди с комшията котелните ни са едно до друго с едни и същи пелети сме(Керпи), настройките му аз съм ги правил както ми хареса на мен, обаче той няма буци.
kalin72 - майстор
Аз мисля, че точно лавата е причина за налепите и сериозните буци. Но защо се получава лава, нямам идея...очевидно е нещо, свързано с горенето.
gogosto - специалист
съб дек 28, 2019 9:05 pmkalin72 написа:
Аз мисля, че точно лавата е причина за налепите и сериозните буци. Но защо се получава лава, нямам идея...очевидно е нещо, свързано с горенето.
Лавата за която говорите ми напомня на горене на сламени пелети. Да не би да са правили експерименти от керпи да слагат слама за пълнеж в някоя партида? Иначе Калине моята горелка изглежда по същия начин почиствам на 2-3 седмици един път нагара. Но котела ми е бял като снег, не сивее като при теб.
Прикачен файл:
P91215-160802.jpg
съб дек 28, 2019 9:53 pmgogosto написа:
котела ми е бял като снег, не сивее като при теб.
Малко повече ти е въздуха, не че неговия е малко.
Няма отношение към буци, лави и нагари сам по себе си.
От снежно бяло, до гълъбово сиво, разликата е 0.4-0.6 на номинал.
gogosto - специалист
съб дек 28, 2019 9:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 28, 2019 9:53 pmgogosto написа:
котела ми е бял като снег, не сивее като при теб.
Малко повече ти е въздуха, не че неговия е малко.
Няма отношение към буци, лави и нагари сам по себе си.
От снежно бяло, до гълъбово сиво, разликата е 0.4-0.6 на номинал.
Ааа нали опитах с 38% въздух миналата семица. За два дни се упаших пирамида на горелката и на П3 не вижда почти пламъка. Веднага върнах и до тука с любопитството. Това на снимката не е чистено от миналия сезон до датата на снимката т.е. почти половин сезон се е събирало.
А ето и как я намирам почти винаги след втория час горене горелката.

Прикачен файл

P91224-191750.jpg

Прикачен файл

P91224-191757.jpg
zig_77 - специалист
До сега не се е случвало задните тръби да са черни. Каква може да е причината. Студени димни газове в последните тръби?
Прикачен файл:
20191229_125705.jpg

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: