• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
NEUSPEED - помощник
вт окт 08, 2019 5:45 pmFlameff написа:
вт окт 08, 2019 12:22 pmrau1 написа:
И с натурелата няма да задъжиш запалката. Аз съм с натурела и всяка зима сменям по една запалка.
Всичко е от настройките или поне така казват
При мен по две на сезон заминават.
Как се държи феролито с Натурела, какъв разход ти дава спрямо оригиналното управление? Успяваш ли да постигнеш модулация без да гасне горелката?
[/quote]

Здравейте колеги.
Бях писал някъде във форума че проблема със запалките се решава с една платка която ми я направи съседа който е Ел техник. Идеята е че чрез нея запалката се пуска постепенно, като напрежението се увеличава плавно от 0 до 220волта в рамките на 15-20 секунди. Свързва се на кабела преди запалката. Питах го за "масово" производство, но каза че не му се занимава. Предполагам че китайците може и да имат нещо подобно готово. Аз лично от както съм поставил този регулатор за напрежение вече три години ползвам една запалка.
NEUSPEED - помощник
вт окт 08, 2019 5:45 pmFlameff написа:
вт окт 08, 2019 12:22 pmrau1 написа:
И с натурелата няма да задъжиш запалката. Аз съм с натурела и всяка зима сменям по една запалка.
Всичко е от настройките или поне така казват
При мен по две на сезон заминават.
Как се държи феролито с Натурела, какъв разход ти дава спрямо оригиналното управление? Успяваш ли да постигнеш модулация без да гасне горелката?
[/quote]

Здравейте колеги.
Бях писал някъде във форума че проблема със запалките се решава с една платка която ми я направи съседа който е Ел техник. Идеята е че чрез нея запалката се пуска постепенно, като напрежението се увеличава плавно от 0 до 220волта в рамките на 15-20 секунди. Свързва се на кабела преди запалката. Питах го за "масово" производство, но каза че не му се занимава. Предполагам че китайците може и да имат нещо подобно готово. Аз лично от както съм поставил този регулатор за напрежение вече три години ползвам една запалка.
filmatoplo - майстор
Някой спомена ,че ако пред запалката се сложи една джаджа за плавен пуск както при ъглошлайфа -също върши работа . :wink: Твоето нещо електроника ли е .
NEUSPEED - помощник
нед дек 29, 2019 2:52 pmfilmatoplo написа:
Някой спомена ,че ако пред запалката се сложи една джаджа за плавен пуск както при ъглошлайфа -също върши работа . :wink: Твоето нещо електроника ли е .
Аз съм малко скаран с електрониката, но е направена платка с различни елементи по нея. За съжаление не мога да кажа точно какви, но изпълнява функцията която съм описал.
Flameff - напреднал
нед дек 29, 2019 12:52 pmNEUSPEED написа:

Здравейте колеги.
При мен замина поредната запалка. Колега може ли да говориш с твоя съсед да изработи още едно такова устройство и колко ще струва. Ако не е удобно тук, пиши ми на лично.
Наистина ми омръзна разправията с тези запалки и обмислям вариант да разкарм тази горелка и да взема нещо друго...
Петър76 - специалист
Здравейте, имам проблем с настройките за скоростта на вентилатора. Максималната мощност на горелката е настроена да бъде до втора степен, а зададената температура е 62 градуса. Промених фабричната стойност на скоростта на вентилатора за втора степен от 74 на 150. Но като пусна горелката от първа степен на мощност вместо да премине на втора преминава директно на четвърта, а максималната зададена стойност е втора степен.

Ако върна скоростта на вентилатора на фабричната и стойност от 74 горелката преминава от четвърта на втора степен. Нямам представа защо това се получава защото в наръчника на горелката е посочено че скоростта на горелката на втора степен може да се настройва от диапазона от нула до двеста.
filmatoplo - майстор
:wink: Не съм срещал този проблем , ако въздуха на втора степен е 90 примерно-има ли ядове .Сигурен ли си че ,когато правиш промени -ги запаметяваш :wink:
Петър76 - специалист
нед мар 01, 2020 7:07 pmfilmatoplo написа:
:wink: Не съм срещал този проблем , ако въздуха на втора степен е 90 примерно-има ли ядове .Сигурен ли си че ,когато правиш промени -ги запаметяваш :wink:
Настройките съм сигурен че са запаметени. Утре ще пробвам със стойност 90 на вентилатора.
Иначе, това което се опитвам да направя е да намеря някакви оптимални настройки, така че пелетите да изгарят напълно, защото остава много прах в котлето. Ако може да дадеш някакви съвети в тази насока?
Петър76 - специалист
Върнах всички настроики на фабричните им стойности, защото горелката започна да прави други проблеми. Сега не иска да запали. При пускане зарежда с пелети веднъж, вентилатора се чува че работи, но горелката не пали, малката черта в долния десен ъгъл не се появява. След около 15 минути вентилатора спира и дисплея показва грешка А01.
Последна промяна от Петър76 на пон мар 02, 2020 6:27 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: