нед дек 29, 2019 1:53 pmzig_77 написа: Ок ще послушам градския. И вдигам вятъра.Моя работи по добре когато е мръсен. Когато го почистя вдига с 20-30 градуса температурата на димните газове, това за 1-2 дни. След 2 дни си работи нормално с 120-130 градуса димни.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
gnt69
- майстор
нед дек 29, 2019 1:59 pmRumen89 написа: Туко що изчистих моя. Температурата на 3-та с 47 %вентилатор 55 градуса на водата 87 градуса показваше термометър на комина.Ударил те е късмета. Аз моя го чистя всеки ден ама с пружини и ръчка, ма такава температура виждам само като запали докато не е загрял. Иначе работната ми температура е 70-72 градуса, системата работи с 4.5 кила пелети в час и вятър 46%, зарежда буфер и после от буфера иде топлото.
А иначе тоя сезон не съм отварял котела отгоре, само веднъж съм чистил под димогарните тръби че беше взел да припушва.
Rumen89
- специалист
нед дек 29, 2019 2:20 pmgnt69 написа:Моят току-що бях го запалил.нед дек 29, 2019 1:59 pmRumen89 написа: Туко що изчистих моя. Температурата на 3-та с 47 %вентилатор 55 градуса на водата 87 градуса показваше термометър на комина.Ударил те е късмета. Аз моя го чистя всеки ден ама с пружини и ръчка, ма такава температура виждам само като запали докато не е загрял. Иначе работната ми температура е 70-72 градуса, системата работи с 4.5 кила пелети в час и вятър 46%, зарежда буфер и после от буфера иде топлото.
А иначе тоя сезон не съм отварял котела отгоре, само веднъж съм чистил под димогарните тръби че беше взел да припушва.
Нормално ли е това, когато махна отметката (изключвам) на стаиният термостат от менюто на горелката, помпата не спира да работи, имам на всеки радятор термо глави.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 29, 2019 5:23 pmКуку написа: Нормално ли е това, когато махна отметката (изключвам) на стаиният термостат от менюто на горелката, помпата не спира да работи, имам на всеки радятор термо глави.Горелката продължава да работи по температура на водата и ако тази Т е над зададена за вкл на помпата, то тя ще работи.
Махайки отметката, ти не подаваш Стоп на горелката. Вероятно въпроса ти е дали помпата продължава да работи, след сигнал Стоп от стайния термостат.
Тогава горелката се гаси, а помпата продължава да работи до спадане на температурата на водата под зададената.
нед дек 29, 2019 5:41 pmТрифон П.Трифонов написа:От многото писано стигнах до заклучение че когато стане студено е по добре да се управлява по термо главите на радиаторите, тоес трябва да махна стаиният термостат, но когато го премахна помпата работи постоянно, това дали е добре, зададена тем. на помпата е 55 г. На котела е 70 г.нед дек 29, 2019 5:23 pmКуку написа: Нормално ли е това, когато махна отметката (изключвам) на стаиният термостат от менюто на горелката, помпата не спира да работи, имам на всеки радятор термо глави.Горелката продължава да работи по температура на водата и ако тази Т е над зададена за вкл на помпата, то тя ще работи.
Махайки отметката, ти не подаваш Стоп на горелката. Вероятно въпроса ти е дали помпата продължава да работи, след сигнал Стоп от стайния термостат.
Тогава горелката се гаси, а помпата продължава да работи до спадане на температурата на водата под зададената.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 29, 2019 5:51 pmКуку написа: От многото писано стигнах до заклучение че когато стане студено е по добре да се управлява по термо главите на радиаторите, тоес трябва да махна стаиният термостат, но когато го премахна помпата работи постоянно, това дали е добре, зададена тем. на помпата е 55 г. На котела е 70 г.А защо ти е да спира, за икономия на електричество?!
Нали, все някой глава е отворена и има нужда от енергия?!
Нали тази енергия идва от котела?!
Ако помпата не врътка, хем стаята студена, хем котела ше си пази топлото.
Ако искаш опитай на 60, пак няма да спира, като е студено. Е, шанса е по голям.
andy_forresite
- майстор
Щом циркулационната помпа се управлява от горелката тя (помпата) ще се изключи при спадане температурата на водата 1 градус под зададената за включването й.
Препоръчително е след сигнал от (свързан към управлението) стаен термостат горелката да минава в гасене. Циркулационната помпа не трябва да се изключва по сигнал от термостат.
За по-сложни системи с няколко помпи, включително буфер, това правило не важи.
Днес изчистих катьола и може да се каже че днес се радвах на добро горене. Два пъти за 8 часа махнах твърдите започващи да се слепват пелети и 3 пъти сменях настройките. Топло е вкъщи, разходът е приличен. Първа е 1.4/45/37% и втора 2.2/45/39%. Изглежда не е необходимо да се задава голямо обдухване. Изглежда тези пелети (Керпи, оранжев пламък на зелен фон и бял основен цвят на опаковката) обичат коминната тяга и не харесват глечосали се котли.
Препоръчително е след сигнал от (свързан към управлението) стаен термостат горелката да минава в гасене. Циркулационната помпа не трябва да се изключва по сигнал от термостат.
За по-сложни системи с няколко помпи, включително буфер, това правило не важи.
Днес изчистих катьола и може да се каже че днес се радвах на добро горене. Два пъти за 8 часа махнах твърдите започващи да се слепват пелети и 3 пъти сменях настройките. Топло е вкъщи, разходът е приличен. Първа е 1.4/45/37% и втора 2.2/45/39%. Изглежда не е необходимо да се задава голямо обдухване. Изглежда тези пелети (Керпи, оранжев пламък на зелен фон и бял основен цвят на опаковката) обичат коминната тяга и не харесват глечосали се котли.
А защо ти е да спира, за икономия на електричество?!
[/quote]
Благодаря за отговора, значи е нормално да работи, а дали е нормално горелката да работи все на 1 мощност
[/quote]
Благодаря за отговора, значи е нормално да работи, а дали е нормално горелката да работи все на 1 мощност

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература