Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 29, 2019 9:10 pmbrassSob написа:
нед дек 29, 2019 9:09 pmТрифон П.Трифонов написа:

... да си го пазя или да го подарявам. Към 40 санта е.
Подари го на идола ни.
Негово е. Продадено....подарено де.

Ужас, как само са сменя идеята!!!
Поне 70% са с преоразмерени топлогенератори. Къде назад си мислех, че това вече се разбира от четящите, а повечето разсъждават и обясняват с разни вносни термини, че видиш ли, тъй е то и не е тя квато и да е!!!

Не е задължително, Румба, Анди, Хасане, да си купите Грейко, щото само тя гори успешно евтини (вече не толкова) пелети. Да, най малката горелка е 20 киловата, ама ако клиента избяга, ще направят и 12 киловатова, както направиха и десятка Бижу. Няй малката която знам и най подходяща за повечето домакинства.

Румба, вече е писано за шнека, но понеже темата е много напреднала и въпреки това, по добре е тук, че по лесно да се намира информацията.
Живи и здрави!
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
3-4 санта не са малко, интересно ми е дали ще изкара сезона
Днес само сменених 3броя - Никой, ама Никой и Никога не им е казвал, че трябва да се почиства тук или там :?
brassSob - специалист
нед дек 29, 2019 10:17 pmn.ganev написа:
LazarGanev написа:
Днес само сменених 3броя - Никой, ама Никой и Никога не им е казвал, че трябва да се почиства тук или там :?
Ще напишеш ли специално за един индивид как си ги сменил. Ама и за трите пиши отделно , че от един няма да е ясно.
zig_77 - специалист
Защо трябва да се сменя след като може да се "побългари". След като се е свил се разпъва и се монтират две "шинички" вътре в навивките. Примерно стоманен електрод. И няма да се свива повече. А най лесно се разпъва на тротоара или бордюра(изпитано).
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 29, 2019 10:59 pmzig_77 написа:
Защо трябва да се сменя след като може да се "побългари". След като се е свил се разпъва и се монтират две "шинички" вътре в навивките. Примерно стоманен електрод. И няма да се свива повече. А най лесно се разпъва на тротоара или бордюра(изпитано).
:lol: :lol: :lol:
morfei1 - специалист
нед дек 29, 2019 9:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ужас, как само са сменя идеята!!!
Поне 70% са с преоразмерени топлогенератори. Къде назад си мислех, че това вече се разбира от четящите, а повечето разсъждават и обясняват с разни вносни термини, че видиш ли, тъй е то и не е тя квато и да е!!!
Тъй е Трифка щот половината живеем на по 100 квадрата, че и по-малко или пък малко повече. Искаме да са топлим с котел, щот сме чули, че е хубаво. Искаме да е голям като на комшията, пък после се чудим що харчи много и няма ли врътка да го накараме да арчи по-малко. Най-малкия е 20-ка. е ся как да набутаме 20kw радиатори на 5 стаи в 100кв.м. Ми много лесно, ръгаме 5x T22 600/2000 в сяка стая и сме готови. Задължително ако остане свободна стена в хола се слага още един от същите, да има в запас, че не се знае.... Накрая имаме "перфектно" оразмерена инсталация... ама друг път. Само дето 20kw загуби имаме може би при -30, -35C. Ако сме изолирани и с хубава дограма, може да имаме притеснения, че няма да се стоплим може и след -50C.

За финал инсталатора или фирмата задължително се презастрахова с по-големия размер котел и горелка като убеждава нищо не разбиращият клиент, че ще му е таман. Клиента цъфти от щастие, че е похарчил 10 бона, ще му е топло и няма да слогува на дърва и въглища, точно до момента, който не започне отоплителният сезон. Тогава му почват проблемите, форумните питанки и изчисления. И да му се избистрят нещата накрая, мача е свирен.

Пример 1: къща 150кв. на един етаж, нова, добре изолирана с хубава дограма, 15kw глидери при 80/60/20, а котела е 24kw (газов) и работи на 55C и с тази темп. на водата и радиатори си прави 24C.

Дали ако бяха сложили 15Kw котел при същите условия нямаше да е по-добре? Нещо ме кара да мисля, че колкото и перфектно да модулира тези +10kw на котела отгоре, освен до преразход и циклаж до друго няма да доведат.

Пример 2: къща 2ет. по 70кв. без изолация, стара дограма, 23kw радиатори при 80/60/20 и горелка (пелетна) скопена на максимална 3кг./час (14kw), котел ограничен на 60C. Навсякъде си прави 24-26C, без лирите по-баните явно водицата им идва слаба и качват до 23, 23.5C макс. В началото, преди кастрирането на горелката, реалната минимална мощност на горелката беше 2.7кг./час (13kw), въпреки, че производителят е обявил много под тази стойност. Загубите на къщата при -25C са 16kwh.

Два примера за зле оразмерени инсталации. Първата от към котел, а втората от към супер презапасяване с радиатори и много кофти настройки на горелка.

Колкото по-малка е къщата, толкова по-голямо е преоразмеряването/презапасяването по нашите географски ширини. Българинът е свикнал да има в запас трушия, ракия и голямо котле в мазето. :lol:

На тия дето им предстои да купуват да мислят и най-вече да смятат, щот тия KW-ти не са майтап работа.
Rumen89 - специалист
нед дек 29, 2019 10:30 pmbrassSob написа:
LazarGanev написа:
Ще напишеш ли специално за един индивид как си ги сменил. Ама и за трите пиши отделно , че от един няма да е ясно.
Пич тези приказки не тук не се прави на много остроумен. Това, че приемаш форума за да си намериш работа не означава, че само специалисти трябва да пишат.
filmatoplo - майстор
:) Ганев- 3 ей такива ли хвана. :wink: А пружините -или директно от Грейко ,или на метър от Моторбарбекю .

Прикачен файл

karikatura-za-lovec-s-gligan.jpg
brassSob - специалист
пон дек 30, 2019 8:48 amRumen89 написа:
нед дек 29, 2019 10:30 pmbrassSob написа:

Пич тези приказки не тук не се прави на много остроумен. Това, че приемаш форума за да си намериш работа не означава, че само специалисти трябва да пишат.
Ако държавните поръчки ги даваха по форумите...ехеее. Преди време ти казах...заповядай в офиса, показвам ти всичко доставено от мен за училища, поделения, общини и старчески домове. Ако искаш пиши на лични и заповядай.....
scorp - напреднал
нед дек 29, 2019 6:57 pmLazarGanev написа:
нед дек 29, 2019 6:37 pmscorp написа:
Отновно пепелта. Може би е добре Грейко да помислят за оптимизиране на пепелника, така щото да се отваря и издърпва без да се отваря вратата на котела. Отделно поради спецификата на дизайна, пепелника е по-малък от мястото му в котела и около него се трупа пепел... Аз го почиствах всеки ден, когато котлето беше в режим поддържане. Вероятно можеше през ден... За семица ползване толкова впечатления....
От написаното разбирам, че горелката е монтирана на вратата на котела, което затруднява почистването. Ако бяхте я монтирали странично нямаше да има проблеми с почистването на пепелта по време на работа.
Здравейте г-н Ганев.
Горелката е вързана странично (видно по-долу).

Понеже има ръб на вратата на котела, то самият пепелник е по-малък от пространството в котела за да може да се изважда. И около пепелника попада пепел. Това са ми наблюденията.

Предложението ми всъщност е да има просто още една вратичка, която да дава достъп директно до пепелника, т.е да не се отваря вратата на самия котел при работещо състояние. :? Дали обясних добре....
Идеята ми за потвърждаваща команда (ПИН) в телефонната апликация струва ли ви се удачна ?

Прикачен файл

32240C8C-B4CD-4B49-AA26-3AFF6EF2D60E.jpeg
32240C8C-B4CD-4B49-AA26-3AFF6EF2D60E.jpeg (23.69 KиБ) Видяна 1853 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: