Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
neillmakoli - специалист
Привет.
В момента ремонтираме банята и понеже в нея няма никакво отопление мисля да се монтира конвектор АДАКС.
Въпроса е как да бъде захранен , понеже вътре няма контакти а на стената на която ще бъде окачен в коридора отвън има контакт силов, ключ за осветлението +ключ за вентилатора.
От къде е по-добре да бъде захранен от контакта или от ключа за вентилатора, като самият ключ бъде сменен с двоен?
Благодаря предварително.
masteradmin - майстор
Колко е мощен конвертова ? Зашото тези ключове са само за осветление и мисля, че издържат 250W max.
Виж и този пост: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=12295
neillmakoli - специалист
400 вата е конвектора, мислех и за варианта с лира но хем повече ще харчи хем е грозновата...а тези С-образните сушители за кърпи са много слаби.
Justy - майстор
Стандартните ключове са 6 А т.е. 1300 W - има усилени 10 А.
lakom4oo - напреднал
има едни комбинирани ключове за осветление плюс прекъсвач за бойлер ако намериш такъв и има как да го монтираш вземи един такъв и на ключа з абойлера вържи лирата иначе дори и да е двоен ключ за лампа паак нема д аиздържи слаб е за 400 вата ама пък не знам как ша докараш кабел от конвектора до този ключ.
rulom - модератор
Що не пуснеш една снимка на така наречения конвертор + ТТ данни ?
neillmakoli - специалист
Ето линк за конвектора, 1 модел.:
http://www.bergbg.com/bath.php

Благодаря за отговорите :)
rulom - модератор
Takaa,да видим....тук: го дават че си е чист радиатор.В нашите магазини умират да слагат на уредите нови имена :wink:
Иначе съм съгласен, това вече става за баня.
Да ти кажа аз как монтирах един такъв.Хората не искаха ключ понеже самия уред си има, та изкарах кабела през една малка дупка от другата страна на стената, там е вграден гардероб и вътре в него поставих контакт за радиатора.Ако нямаш такава възможност си сложи от ония двойните ключове за бойлер, 25 амперовите, един за бойлера, един за радиатора.Уреда има отстояние от стената. така че можеш да пуснеш кабела зад него в долния му край и да не се вижда.Естествено тия процедури стават ако от другата страна не е ремонтирано или подлежи на ремонт.
Ето го и твоя хубавец :

Прикачен файл

119202050120081920021.jpg
119202050120081920021.jpg (4.6 KиБ) Видяна 2619 пъти

Тема "Откъде да захраня конвертора в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: