Здравейте нов съм в форума. Имам печка бърнет 25 комфорт от 4 години но когато бункера е пълен шнека остава празен и се получава въздушен джоб, когато бръкна ръката ми потъва и в шнека няма пилети ,и ако не е навреме печката изгасва. Пробвал съм с намаляване на пилети няма голям ефект, увеличаване също. Отвора на пилети те ми се вижда малък отвор 7 см.Някой имал ли е този проблем? Гори съм различни пилети при всички става същото. Все трябва да да бъркам .
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
14 мнения в "Въздушен джоб при пълен бункер."
filmatoplo
- майстор
Чистен ли е от прахоляка ,да не би да пречи на пелетите да навлезнат в самата навивка да ги поема.
нед дек 29, 2019 12:15 pmAntonii написа: Пълнете бункера с по-малко пелети и проблема би трябвало да се реши.Там е проблема бункера редовно се почиства когато е на половина и наклон към шнека е добре, но когато се напълни до горе се получава този джоб.
Най-вероятно бункера не е оразмерен като трябва или по точно ъгъла на наклона на стените му.
burner
- специалист
Приятелю, аз съм с Бърнит 13 квт, 2016 г. Една серия от камините имаха този проблем. И аз се мъчих една година така. После от друга фирма ми обясниха нещата. Отначало са решавали този проблем със смяна на целия бункер, а после са започнали да уширяват отвора над шнека. При мен демонтираха бункера и го отнесоха някъде да го режат, та не видях точно как го направиха. Но съм сигурен, че се реже много малко, не от 4те страни, а само от две, което е напълно достатъчно и оттогава никога вече не ми угасна. Инсталаторите ги знаят тези неща, ходили са по семинари и там са им обяснявани, но ти вероятно не си попаднал на точните хора, та се мъчиш още, а и вече не си в гаранция.
Разпитай в тази насока. Дано да съм бил полезен. Вече съм писал неколкократно по тази тема. Получава се празно пространство над шнека. Идиотите ми казваха, че проблема е неотстраним и да ръчкам с пръчка пелетите в бункера, но се оказа, че не е така.
Разпитай в тази насока. Дано да съм бил полезен. Вече съм писал неколкократно по тази тема. Получава се празно пространство над шнека. Идиотите ми казваха, че проблема е неотстраним и да ръчкам с пръчка пелетите в бункера, но се оказа, че не е така.
нед дек 29, 2019 8:05 pmburner написа: Приятелю, аз съм с Бърнит 13 квт, 2016 г. Една серия от камините имаха този проблем. И аз се мъчих една година така. После от друга фирма ми обясниха нещата. Отначало са решавали този проблем със смяна на целия бункер, а после са започнали да уширяват отвора над шнека. При мен демонтираха бункера и го отнесоха някъде да го режат, та не видях точно как го направиха. Но съм сигурен, че се реже много малко, не от 4те страни, а само от две, което е напълно достатъчно и оттогава никога вече не ми угасна. Инсталаторите ги знаят тези неща, ходили са по семинари и там са им обяснявани, но ти вероятно не си попаднал на точните хора, та се мъчиш още, а и вече не си в гаранция.Благодар за съвета, и аз си мислех че има нещо не изчислено, явно само в тази модел е проблема който съм питал с печка бърнет казват няма такъв проблем. А можеш ли да ми покажеш на каде е разширен ,нагоре към наклона ли ,моят отвор е 7 см. При теб остават ли пилети по наклона и там ъгала не е добър, остават много пилети които не се свличат към шнека.
burner
- специалист
Съжалявам, но както вече написах, не присъствах на рязането. Но мога да попитам в една фирма. Освен това, камините ни май са с различни бункери. Но съм брал големи ядове, гаснеше всеки ден.
Ще опитам утре да мина край фирмата, но не знам дали ще работят. Все пак попитай още някой, дали и 25 квт камини са правели този джоб поради същия проблем с отвора на шнека. Доста си търпял, ако в това е проблемът, ще го решиш. Но си е доста работа. Проблемът не е в модела, а в определена серия на Бърнит. Преди и след това вече проблем няма. Май се реже не повече от 5 мм от две от страните. От другите две просто няма какво да се реже, отворът е до края. Но и тези милиметри са достатъчни, за да няма джоб. И други имаха този проблем, писано е във форума, но само аз още тогава си направих труда да обясня кое как е.
Ще опитам да ти помогна.
Ще опитам утре да мина край фирмата, но не знам дали ще работят. Все пак попитай още някой, дали и 25 квт камини са правели този джоб поради същия проблем с отвора на шнека. Доста си търпял, ако в това е проблемът, ще го решиш. Но си е доста работа. Проблемът не е в модела, а в определена серия на Бърнит. Преди и след това вече проблем няма. Май се реже не повече от 5 мм от две от страните. От другите две просто няма какво да се реже, отворът е до края. Но и тези милиметри са достатъчни, за да няма джоб. И други имаха този проблем, писано е във форума, но само аз още тогава си направих труда да обясня кое как е.
Ще опитам да ти помогна.
lov
- майстор
Прави се така наречената стръскваща система. Една шиничка легнала на наклонената стена с зоната където се заклинват пелетите. Задвижването и става с един есцентрик вързан за оста на шнека. При всяко тръгване на шнека тя стръсква пелетите заклинили се към стената. В телефона имам снимки на промишлена такава които могат да онагледят как се прави но ще мога да ги покажа чак след празниците. Правих ги точно за да покажа на един приятел който е със същите проблеми.
пон дек 30, 2019 8:27 pmlov написа: Прави се така наречената стръскваща система. Една шиничка легнала на наклонената стена с зоната където се заклинват пелетите. Задвижването и става с един есцентрик вързан за оста на шнека. При всяко тръгване на шнека тя стръсква пелетите заклинили се към стената. В телефона имам снимки на промишлена такава които могат да онагледят как се прави но ще мога да ги покажа чак след празниците. Правих ги точно за да покажа на един приятел който е със същите проблеми.Благодаря ти ще чакам снимките.
burner
- специалист
Според мен не е нужна никаква стръскваща система. Поне при мен проблемът изчезна след разширяването на отвора над шнека. Преди малко минах и попитах, както обещах. Шефът на фирмата ми каза, че се реже само в долния край на отвора над шнека. На въпросът ми колко се реже, отговори - доколкото е възможно. Не знам, дали може да се реже с някакъв дремел на място. Поне при мен демонтираха бункера. Но дали се сваля шнека с редуктора и още нещо, това не знам.
Това от мен. Ако нямаш умения и инструменти сам да извършиш интервенцията, прежали пари и намери компетентни хора, които помнят тази проблемна серия и са прорязвали бункера, и знаят какво точно правят. Няма смисъл да се мъчиш повече. А, щях да забравя. Проблемът е съществувал и при 25 киловатовите камини. И е решаван чрез рязане.
Успех.
Това от мен. Ако нямаш умения и инструменти сам да извършиш интервенцията, прежали пари и намери компетентни хора, които помнят тази проблемна серия и са прорязвали бункера, и знаят какво точно правят. Няма смисъл да се мъчиш повече. А, щях да забравя. Проблемът е съществувал и при 25 киловатовите камини. И е решаван чрез рязане.
Успех.
- 1
- 2
Тема "Въздушен джоб при пълен бункер." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература