• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
plamen6703 - майстор
Ако имаш желание се регистрирай тук https://maistorplus.com/ и си търси работа!
Давай нататък, ако имаш да кажеш нещо полезно по темата за строеж на къща, ако нямаш какво да кажеш, предавай си чалъмите на друго място! :partyman:
shumanska - напреднал
Привет,
Бих искала да се намеся в дебата. Не познавам човекът Христо Генов, лично никога не съм го виждала, разговаряли сме по телефона няколко пъти във връзка с предстоящия ни строеж. Но той е човекът, който ръководи фирмата, която построи къща на баща ми в Козлодуй миналата година. 115кв на 1 етаж.
Баща ми е възхитен от отдадеността на бригадата. Държа да отбележа, че баща ми има дълбоки познания в сторителството и след грубият строеж сам си довърши къщата докрай, ако не се лъжа само за поставяне на плочки викна майстори. ВиК, ток, всичко си направи сам. Той не ходеше на работа, а стоеше на строежа денонощно.
Та той беше възхитен от работата на бригадата! От качество, скорост - всичко. След това препоръча Христо Генов на куп хора. Сега аз и брат ми си купихме по един парцел в София и си подготвяме документите за строеж и вероятно именно Христо Генов ще ни постори къщите, защото видяхме как успяха да вдигнат къщата на баща ми за 24 дни, спазват срокове, няма скрити разходи, работят качествено и са доста гъвкави (напр. баща ми си намери тухлите на по-ниска цена и си ги поръча, а Христо Генов му ги е приспаднал от офертата без никакъв проблем). Ние с брат ми не разбираме от сторителство и няма да се възполваме от тази гъвкавост, но това си е една добра възможност за намаляване на разходите за строеж за хората, които имат време и познания от строителни материали.
Освен това цената беше доста добра. Дано не ви подведа, но мисля,че беше 39 000 лв. Г-н Генов, може да потвърдите, защото не съм сигурна дали съм запомнила правилно.
Нямам идея защо спорите, дали има някакви други причини да го нападате, но когато става дума за строителство, мисля, че не е справедливо такова отношение.

С най-добри чувства към всички,
Ивка Шуманска
ulieliadi - специалист
И един мармот завива шоколада в станиол...
Аре стига :^o
Чираче - майстор
ср яну 01, 2020 2:55 pmGlobusbg написа:
...сега ще се свържа с подателката на тази тема Ивета Шуманска аз преди две години построих къща на баща и в Козлодуй и ще я помоля да напише тука във форума какво е мнението на баща и за моето изпълнение на къщата и дали има някой измамен или там нещо фалшиво. И след това искам да се извиниш пред всички за глупостите които пишеш.
Такаааа, дойдохме си на думата.
Ще се обадя лично на анестезиолога д-р Огнян Шумански от Козлодуй. Само трябва да му изровя от някъде телефона. Ако не знаете, работил съм много време в Козлодуй, и познавам лично брадатия доктор Огнян Шумански.
ky-kyy - майстор
ср яну 01, 2020 4:52 pmshumanska написа:
Привет,
Бих искала да се намеся в дебата. Не познавам човекът Христо Генов, лично никога не съм го виждала, разговаряли сме по телефона няколко пъти във връзка с предстоящия ни строеж. Но той е човекът, който ръководи фирмата, която построи къща на баща ми в Козлодуй миналата година. 115кв на 1 етаж.
Баща ми е възхитен от отдадеността на бригадата. Държа да отбележа, че баща ми има дълбоки познания в сторителството и след грубият строеж сам си довърши къщата докрай, ако не се лъжа само за поставяне на плочки викна майстори. ВиК, ток, всичко си направи сам. Той не ходеше на работа, а стоеше на строежа денонощно.
Та той беше възхитен от работата на бригадата! От качество, скорост - всичко. След това препоръча Христо Генов на куп хора. Сега аз и брат ми си купихме по един парцел в София и си подготвяме документите за строеж и вероятно именно Христо Генов ще ни постори къщите, защото видяхме как успяха да вдигнат къщата на баща ми за 24 дни, спазват срокове, няма скрити разходи, работят качествено и са доста гъвкави (напр. баща ми си намери тухлите на по-ниска цена и си ги поръча, а Христо Генов му ги е приспаднал от офертата без никакъв проблем). Ние с брат ми не разбираме от сторителство и няма да се възполваме от тази гъвкавост, но това си е една добра възможност за намаляване на разходите за строеж за хората, които имат време и познания от строителни материали.
Освен това цената беше доста добра. Дано не ви подведа, но мисля,че беше 39 000 лв. Г-н Генов, може да потвърдите, защото не съм сигурна дали съм запомнила правилно.
Нямам идея защо спорите, дали има някакви други причини да го нападате, но когато става дума за строителство, мисля, че не е справедливо такова отношение.

Ивка Шуманска

А защо тогава, питаш за цени и търсеше препоръки ? Мошеник си ти, признавам си, подведох се.
Хайде сега, беж да те няма, че изплува доста инфо за схемите ви.
Мошеници!!!!
shumanska - напреднал
И освен това, ще ползвам конструктора на Христо Генов, защото ми се иска да се вместим в минимален бюджет с маскимална полезна площ. А повечето строители, до колкото чувам от близки, които строят в момента, просто изпълнява тпроекта и не се стремят да спестят някой лев на клиента. Освен това чувам за страшни измами и кражби, вкл последното, което чух е за поставена 3см изолация, при условие, че по проект е 15... Всички се оплакват. Дори във форум да вляза - само негативни мнения виждам, сякаш всички са банда мошеници, искрено се надявам да не е така.
Баща ми не може да каже нито една забележка за работата на хората на този човек, смятам, че да се доверя на друг строител би било твърде голям, а може би и скъп риск.
Бих препоръчала ако имате критики, то те да са аргументирани, за да може и той да се защити с факти. А в случая виждам личностни нападки и заяждания и нищо смислено. Всяка критика би била полезна - и за нас, лаиците, и за вас. Всеки има какво да научи, гаранция и той би открил свои страби страни, които да подобри занапред. Критиките могат да бъдат наистина двигателна сила, но трябва да бъдат емоционално балансирани, не лични, а професионални и добре аргументирани.

Ивка :)
shumanska - напреднал
И освен това, ще ползвам конструктора на Христо Генов, защото ми се иска да се вместим в минимален бюджет с маскимална полезна площ. А повечето строители, до колкото чувам от близки, които строят в момента, просто изпълнява тпроекта и не се стремят да спестят някой лев на клиента. Освен това чувам за страшни измами и кражби, вкл последното, което чух е за поставена 3см изолация, при условие, че по проект е 15... Всички се оплакват. Дори във форум да вляза - само негативни мнения виждам, сякаш всички са банда мошеници, искрено се надявам да не е така.
Баща ми не може да каже нито една забележка за работата на хората на този човек, смятам, че да се доверя на друг строител би било твърде голям, а може би и скъп риск.
Бих препоръчала ако имате критики, то те да са аргументирани, за да може и той да се защити с факти. А в случая виждам личностни нападки и заяждания и нищо смислено. Всяка критика би била полезна - и за нас, лаиците, и за вас. Всеки има какво да научи, гаранция и той би открил свои страби страни, които да подобри занапред. Критиките могат да бъдат наистина двигателна сила, но трябва да бъдат емоционално балансирани, не лични, а професионални и добре аргументирани.

Ивка :)
plamen6703 - майстор
ср яну 01, 2020 4:52 pmshumanska написа:
Привет,

Ивка Шуманска
Ивка, ако си изобщо Ивка, виж с какво започваш темата и какво пишеш.
нед дек 22, 2019 6:47 pmshumanska написа:
3.Може ли да ми препоръчате строителна фирма, с която да работим - да строи бързо, качествено, евтино
Всяка информация ще ни е от помощ!
Благодаря много!
Ивета
Защо бре, Ивка, като познавате Христо Генов и сте толкова доволни от неговата работа не го потърсихте директно, а търсиш фирма за "строеж".
Защо не се възползва от опита на баща си
Държа да отбележа, че баща ми има дълбоки познания в сторителството и след грубият строеж сам си довърши къщата докрай, ако не се лъжа само за поставяне на плочки викна майстори. ВиК, ток, всичко си направи сам. Той не ходеше на работа, а стоеше на строежа денонощно.
Имаше една приказка за Настрадин ходжа и Хитър Петър, единият ходи напред по селата да лъже, другият след него да "маже" лъжите. :cool:
Весела Нова година! :partyman:
Последна промяна от plamen6703 на ср яну 01, 2020 5:07 pm, променено общо 1 път.
shumanska - напреднал
Да, това да се обадите на Огнян Шумански е добра идея, именно това е баща ми и ще Ви дам дори номера му. Това е баща ми. Ще бъде коректно ако след това споделите тук във форума какво Ви е казал лично той.

Ивета Огнянова Шуманска е пълното ми име :) А Ивка ме наричат повечето хора, затова така се подписвам.
Последна промяна от shumanska на ср яну 01, 2020 5:27 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
ср яну 01, 2020 5:02 pmshumanska написа:

Баща ми не може да каже нито една забележка за работата на хората на този човек,
Разбира се, че няма забележки. Защото нищо не разбира от строителство. Съжалявам, че вече не съм в Козлодуй, и да дойда лично да проверя. Май ще се откажа да говоря с доктора. Вероятно има някаква врътка в цялата история.

Само недоумявам ЗАЩО, след като сипете толкова суперлативи за въпросния строителен предприемач търсите друг във форума?

Моля да отговорите!!!
Последна промяна от Чираче на ср яну 01, 2020 5:13 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Строеж на къща - въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: