• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
пон дек 30, 2019 9:07 amAntonii написа:
Това прилича като проблем с датчика за разход, че по него котела разбира кога да тръгне да работи за БГВ.
Може да е лоша връзка, може и самия датчик да прави мизерии, но от сервиза би трябвало да могат да го хванат.
Тоя датчик може ли да се скапе от гаден ЮПС, че това беше първото нещо, което баща ми си помисли? ЮПСа бил скапал котела.
Antonii - майстор
Не мисля, че от това може да се повреди.
ESPACE - майстор
пон дек 30, 2019 9:07 amAntonii написа:
Това прилича като проблем с датчика за разход, че по него котела разбира кога да тръгне да работи за БГВ.
Може да е лоша връзка, може и самия датчик да прави мизерии, но от сервиза би трябвало да могат да го хванат.
Какъв датчик за разход, по описанието излиза че е едноконтурен котел с обемен бойлер! На проблемна комуникация прилича.
sokolov.91 - майстор
Опитах за 2 дни нещо. Спрях "ECO" режима на котела и проблем не е имало нито веднъж. Одеве пак го пуснах и веднага проблем. Не се запали даже и на 20 градуса като стана водата в бойлера...
Топло е, не иска да ви къпе, предвид климатичните промени и проблемите с режима на водата. Те тва е Бош. .....или е Лош.
Шегувам се де.
Обадих, предполагайки за проблем с общуването между котел и СТ, както и Еспейса са усъмни.
Друго, дето ми иде, ма как не знам, че то акъл няма, ама...
Бе за софтуер си мисла. Нещо като преинсталиране... или цензура ли го кво му викат.
Скоро ми са повреди една много умна машинка и като престоя два дена в сервиза, стана още по умна. Загубила си акъла.
Джаджи...
нед дек 29, 2019 10:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
Възможно е и трипътния да е, но на мен ми заприличва на комуникация Контролер- Котел.
Провели кабела и клемите!
То това лесно може да се разбере, като го оставиш да работи по вода, без контролер. Сега е студено и няма да цикли излишно.
Загубил си е акъла или връзката с главната квартира...или малкия мозък.
Може ли СТ да са ебава?!
andy_forresite - майстор
Соколов, ти го ошашави това чудо бе :) Стресирал си техниката и сега умното й е в мозъчна мъгла. Що не го изключиш от тока и го остави на мира да се съвести :-D
Майтап. Да не се засегнеш.
sokolov.91 - майстор
Днес ще го пробвам без стаен и с пуснат "ECO" режим да видя в кой мозък е проблема.
sokolov.91 - майстор
Онзи ден дадох на стайния регулатор "пълен ресет". След това когато бойлера изстина 10 градуса под заданието котела запали коректно при включено "ECO". Следващия път когато бойлера изстина с 30 градуса под заданието котела още не щеше да запали, даже си топлеше радиаторите.
Днес замостих стайния и пак с пуснато "ECO" котела си запали 3 поредни пъти при спадане с 10 градуса от заданието.
Май проблема ще се окаже в малкия мозък...
LazarGanev - "Велик майстор"
нед яну 05, 2020 2:08 pmsokolov.91 написа:
Или в някоя настройка/отметка :wink:
sokolov.91 - майстор
нед яну 05, 2020 5:16 pmLazarGanev написа:
нед яну 05, 2020 2:08 pmsokolov.91 написа:
Или в някоя настройка/отметка :wink:
Например? Според мен всичко е точно.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: