пон дек 30, 2019 9:07 amAntonii написа: Това прилича като проблем с датчика за разход, че по него котела разбира кога да тръгне да работи за БГВ.Тоя датчик може ли да се скапе от гаден ЮПС, че това беше първото нещо, което баща ми си помисли? ЮПСа бил скапал котела.
Може да е лоша връзка, може и самия датчик да прави мизерии, но от сервиза би трябвало да могат да го хванат.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91
- майстор
506 мнения в "Локално парно на газ - от 0 до 100"
ESPACE
- майстор
пон дек 30, 2019 9:07 amAntonii написа: Това прилича като проблем с датчика за разход, че по него котела разбира кога да тръгне да работи за БГВ.Какъв датчик за разход, по описанието излиза че е едноконтурен котел с обемен бойлер! На проблемна комуникация прилича.
Може да е лоша връзка, може и самия датчик да прави мизерии, но от сервиза би трябвало да могат да го хванат.
sokolov.91
- майстор
Опитах за 2 дни нещо. Спрях "ECO" режима на котела и проблем не е имало нито веднъж. Одеве пак го пуснах и веднага проблем. Не се запали даже и на 20 градуса като стана водата в бойлера...
Трифон П.Трифонов
- майстор
Топло е, не иска да ви къпе, предвид климатичните промени и проблемите с режима на водата. Те тва е Бош. .....или е Лош.
Шегувам се де.
Обадих, предполагайки за проблем с общуването между котел и СТ, както и Еспейса са усъмни.
Друго, дето ми иде, ма как не знам, че то акъл няма, ама...
Бе за софтуер си мисла. Нещо като преинсталиране... или цензура ли го кво му викат.
Скоро ми са повреди една много умна машинка и като престоя два дена в сервиза, стана още по умна. Загубила си акъла.
Джаджи...
Може ли СТ да са ебава?!
Шегувам се де.
Обадих, предполагайки за проблем с общуването между котел и СТ, както и Еспейса са усъмни.
Друго, дето ми иде, ма как не знам, че то акъл няма, ама...
Бе за софтуер си мисла. Нещо като преинсталиране... или цензура ли го кво му викат.
Скоро ми са повреди една много умна машинка и като престоя два дена в сервиза, стана още по умна. Загубила си акъла.
Джаджи...
нед дек 29, 2019 10:08 pmТрифон П.Трифонов написа: Възможно е и трипътния да е, но на мен ми заприличва на комуникация Контролер- Котел.Загубил си е акъла или връзката с главната квартира...или малкия мозък.
Провели кабела и клемите!
То това лесно може да се разбере, като го оставиш да работи по вода, без контролер. Сега е студено и няма да цикли излишно.
Може ли СТ да са ебава?!
andy_forresite
- майстор
Соколов, ти го ошашави това чудо бе
Стресирал си техниката и сега умното й е в мозъчна мъгла. Що не го изключиш от тока и го остави на мира да се съвести
Майтап. Да не се засегнеш.

Майтап. Да не се засегнеш.
sokolov.91
- майстор
Днес ще го пробвам без стаен и с пуснат "ECO" режим да видя в кой мозък е проблема.
sokolov.91
- майстор
Онзи ден дадох на стайния регулатор "пълен ресет". След това когато бойлера изстина 10 градуса под заданието котела запали коректно при включено "ECO". Следващия път когато бойлера изстина с 30 градуса под заданието котела още не щеше да запали, даже си топлеше радиаторите.
Днес замостих стайния и пак с пуснато "ECO" котела си запали 3 поредни пъти при спадане с 10 градуса от заданието.
Май проблема ще се окаже в малкия мозък...
Днес замостих стайния и пак с пуснато "ECO" котела си запали 3 поредни пъти при спадане с 10 градуса от заданието.
Май проблема ще се окаже в малкия мозък...
LazarGanev
- "Велик майстор"
нед яну 05, 2020 2:08 pmsokolov.91 написа: Май проблема ще се окаже в малкия мозък...Или в някоя настройка/отметка

sokolov.91
- майстор
нед яну 05, 2020 5:16 pmLazarGanev написа:Например? Според мен всичко е точно.нед яну 05, 2020 2:08 pmsokolov.91 написа: Май проблема ще се окаже в малкия мозък...Или в някоя настройка/отметка![]()
Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература