Нека намерим най-тънките цени.
joroantonov - специалист
чет яну 02, 2020 8:00 pmThe master написа:
вт дек 31, 2019 1:49 amChefo77 написа:
пон дек 30, 2019 8:48 amvalentino76bs написа:
Е нали знаеш явно марката е заслужила комплименти....но нормално е да имат издънки ако мога да ги нарека така.Това е като при нас едни ще са доволни други не ...
За домашната работилница стават,няма какво да се лъжем.
Марката си е заслужила комплиментите и за домашната работилница е повече от "ставаща", няма какво да се лъжем. Особено при тези машини. Аз никога не съм го отричал и би било глупаво да го правя. Ама носене на вода от 9 кладенеца, за да се докаже превъзходство над профитата е това, което дразни :wink:
От 9 кладенеца вода се носи (от някой) за да докажат, че Parkside е по-лош от разните профита. Е това ме дразни много, ама най-много когато се прави от профи майстор (не отричам, че е такъв и има профи техника).
Що да е така бе Майсторе? Какви кладенци какви пет лева бе братче. Просто сравняваш истинска машина и лидълска и веднага виждаш разликата. Само кон с капаци като Чолев може да твърди че от лидълското по убаво нема. Ама професионална машина е торба пари, а китайчето от Лидъл шепа стотинки, та всеки си решава кое го устройва.
jekasus - майстор
joroantonov написа:
истинска машина
Пак е китайска, само че/може би/ по-качественна...
Онези марки, които някои още смятат, че са профи - вече не са това, каквото е било.
Всичко е спрямо цена-качество, ако нямаше тая промяна в моделите на Парксайд/по точно за аку/, щяха да спечелят повече, но да им ебем маркетинга...
Ако гледаме маркетинга - нещо ми харесва условията на гаранция на Райдър/тяхната профи серия/.
Кой друг може подобно да предложи?
Passa - специалист
чет яну 02, 2020 10:44 pmjekasus написа:
joroantonov написа:
истинска машина
Онези марки, които някои още смятат, че са профи - вече не са това, каквото е било.
Всичко е спрямо цена-качество, ако нямаше тая промяна в моделите на Парксайд/по точно за аку/, щяха да спечелят повече, но да им ебем маркетинга...
Ако гледаме маркетинга - нещо ми харесва условията на гаранция на Райдър/тяхната профи серия/.
Ще ги видиме и Райдър.
Действително дават на Индустриал серията си 3 години гаранция. И идват до адрес да го вземат и до 48 часа ти го връщат ремонтиран........ :?
Безчевтковият винтоверт който взех работи добре за сега. Патрона бил Якобс (така и пише върху него), а моторчето Мабучи - Япония.
joroantonov - специалист
чет яну 02, 2020 10:44 pmjekasus написа:
joroantonov написа:
истинска машина
Абе то всичко се прави в Китай, ама под "Китайче" не разбирам Хилти, Милоуки или Метабо. Относно гаранцията - Метабо е с пет години, Хилти доживотна. Предполагам знаеш каква е разликата да работиш с такава машина и "Китайче". За пример ще ти дам такера дето го бях взел от Лидл - отначало засичаше сравнително рядко, след по малко от две години на десет кламера - разглабяй че засече, еми писна ми на ... Теглих му една и си взех Новус, е мамка му и прасе досега една скоба не е сдъвкал или засякъл.
jekasus - майстор
Passa написа:
Ще ги видиме и Райдър.
Ако не се издънят - печелят.
joroantonov написа:
Хилти доживотна.
При тях има нещо мътно.
joroantonov написа:
Предполагам знаеш каква е разликата да работиш с такава машина и "Китайче".
Да, някои не ги харесвам.
joroantonov написа:
За пример ще ти дам такера
Ръчен топмастер, рядко се използа - пример за инструмент, който работи, но много рядко.
Това е пример за тия, които мислят, че майстори трябва да имат само, така наречени, "профи"марки. Има инструменти, които рядко влизат в работа и нямат изискване за идеалното, и затова няма смисл за по-скъп инструмент.
kozl - майстор
Е аз имам Метабо 12V винтоврът със снемащ се патронник и Парксайд от същия тип. И дветете са с произход Китай. Метабото е с по-сериозен въртящ момент и с 2 по-качествени батерии в комплекта. Основно ползвам Парксайда, защото по лесно му се сваля патронника и по не ме жал за него да го разнасям насам, натам че 3 пъти по евтин. Че монтажници на дограмата като бяха оборудвани с техниката на Хилти и не можеха да дочекат доживотната гаранция, оти докато обедват им взломиха буса и отнесоха всичко хилтаджийско. А после гледай как минаха на Парксайдско :shock: с мноо комлименти :fluch: :motz: :xplode: ама като се наложи те да си купуват инструмента......
Имам и Райдер винтоврът, не от профи версията и с по-слаб въртящ момент от Парксайда, а е по-скъп от Лидълския на 12V и не му се сне ма патронника. Та моето сравнени от тва де имам Райдер и Парксайд, купувано почити в едно време е в полза на Парксайда. Даже батерията на Парксайда беше 40 лв., срещу 60 за Райдера, но нещата се променят. Парксайда почва да ме разочарова и все повече се заглеждам към Райбера :-D
Ей на лани си купих жираф Райдер, вместо Парксайд, въпреки, че Лидълския по-евтин. Скоро ще ми се наложи да ползвам и сервиза на Райдер, че четката нещо се изкриви. То пише, че е консуматив, ама там де го купих, не предлагат, та в сервиза :?
The master - специалист
чет яну 02, 2020 10:14 pmjoroantonov написа:
чет яну 02, 2020 8:00 pmThe master написа:
вт дек 31, 2019 1:49 amChefo77 написа:

Марката си е заслужила комплиментите и за домашната работилница е повече от "ставаща", няма какво да се лъжем. Особено при тези машини. Аз никога не съм го отричал и би било глупаво да го правя. Ама носене на вода от 9 кладенеца, за да се докаже превъзходство над профитата е това, което дразни :wink:
От 9 кладенеца вода се носи (от някой) за да докажат, че Parkside е по-лош от разните профита. Е това ме дразни много, ама най-много когато се прави от профи майстор (не отричам, че е такъв и има профи техника).
Що да е така бе Майсторе? Какви кладенци какви пет лева бе братче. Просто сравняваш истинска машина и лидълска и веднага виждаш разликата. Само кон с капаци като Чолев може да твърди че от лидълското по убаво нема. Ама професионална машина е торба пари, а китайчето от Лидъл шепа стотинки, та всеки си решава кое го устройва.
Хубаво е сравнението ти, както да сравняваш Манчестър с някой български футболен отбор (не назовавам име за да не бъда обвинен в пристрастие). Въпреки това и българския отбор си има фенове.
ky-kyy - майстор
То и джендърството си има фенове, ама.....
cholev - майстор
Гаче под нулата новия перформънс не бачка. (без шлайфа)

jekasus - майстор
За да не закачам фенове на джендъри :-D ги пропускам...
kozl написа:
Ей на лани си купих жираф Райдер, вместо Парксайд,
По-лек е, има по-добър сервиз.
За феновете на профи предлагам да погледнат цените на жирафите на Flex и FESTOOL.
Те са номер 1 при този тип инструменти, пробвал съм ги, харесвам ги , но няма да си купя, щото бая "тежи" финансово, особено със техните прахосмучи.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: