• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
plamen6703 - майстор
пет яну 03, 2020 1:20 pmшоп написа:
Или пък направо в кладенеца да направите още 4-5м сондаж за да увеличите този мизерен дебит от 200л/24ч.
Успехи!
Това е вариант със сондажа, другото е ТНТМ, има ли намесен вариант с Wi-Fi и "умен" телефон, акустичен датчик, става по-скоро забавно, отколкото полезно.
От 6 страници това е най-добрият и работещ вариант.
От соц времената бяха останали останки от датчици с полавък към въже навиващо се на колело с пружина и потенциометър, свързан към предвака с колелото. И некога така се е следяло нивото, но влагата не прощава на механизмите.
Така вкл/изкл и помпи като падне водата под нивото.
Като се замисля над тия 200л/24ч. у дома сигурно толкова отиват на денонощие да промиваме тоалетната... дано не ни се налага да се хапем отзад след време и да търсим вода за пиене. :partyman:
lov - майстор
Някой не може да си направи сметката, че минималното количество за хигиенни питейни и други нужди вода е мин. 30 литра на ден на човек. И то при максимална икономия. Норма приета за планиране по време на бедствия и аварии или по време на война.
От там на долу е оцеляване с последващи здравословни проблеми. Нормалната средна консумация при пестеливо ползване е 80-100 литра на денонощие. Или средно за месец около 3 кубически метра.
Това не съм го измислил аз а доста по умни глави.
kozl - майстор
Да така е, но когато 3-ма души, за които:
чет яну 02, 2020 2:26 pmnеwage написа:
Тук оцеляваме на 400 лв. месечно.
аз немам идеи. :sad:
Най-вече за това, че удълбочаването на кладенеца е с неясен изход. Има случаи и наличния дебит да изчезне. Но ако геологията позволява това е по-евтиното решение спрямо допълнителен вкопан изравнител. А и явно автора не може да копае иначе нормата е към 4 - 5 кубика за работник при 8 часов работен ден. Е от как с багери се умножи, копането на ръка го намали. Нема такива работници веке :sad:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Измерване нивото на вода в 6 метра кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: