Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
съб дек 28, 2019 7:24 pmnpace написа:
234 не е много, ако идват с хубави камъни само те са 50-80 лева.
Някой се беше оплаквал от тетевенските мотори, че загряват лесно и затова питам за лични впечатления.
Макар че за домашен шмиргел вероятно няма да е проблем.
Защото не знаеш новите китайчета колко бързо загряват.По принцип това са плътно затворени мотори без вентилация и е нормално да достигнат 40-50-60 градуса при по-продължителна работа.А 60гр си пари добре на ръката и на някой може да му се струва страшно,но няма намотка на която да и пука от такава температура.На тетевенеца корпуса е от алуминиева сплав и отдава бързо,а и в паузите машината изстива бързо.ПВ-то му стига например за заточване на 650мм циркулярен диск,а това си е доста работа.За други по-продължителни операции на шмиргел не се сещам,освен ако някой го ползва не по предназначение или си мисли,че с шмиргел може да замести струг или фреза :D :D :D Защото съм чувал за опити да се коригират например отвори на втулки с милимери нагоре и да се обявява,че видиш ли еди кой си прав шлайф бил слаб.Та направо не мога да си представя какво може да изискват хората от един шмиргел...
Последна промяна от koveslav на нед дек 29, 2019 4:53 pm, променено общо 1 път.
npace - специалист
съб дек 28, 2019 8:39 pmkoveslav написа:
Защото не знаеш новите китайчета колко бързо загряват.
Загряването е най-малкия проблем там. :-D
Виждал съм следи по стена от пръснал се камък, като знам какви материали използват за консумативи и ръчни инструменти и колко "старателно" балансират електрическите изобщо нямам желание да натискам разни железа в китайски камък въртящ се на високооборотен китайски ротор непосредствено пред мен. :-D
А за загряващите мотори съм се объркал - не са споменали тетевенските:
viewtopic.php?f=54&t=62846&start=10
Последните няколко мнения.
Единия тетевенски шмиргел има и нискооборотен мокър камък, на него също може да има по-продължително натоварване.
Lion15 - специалист
нед дек 29, 2019 1:56 amnpace написа:
съб дек 28, 2019 8:39 pmkoveslav написа:
Защото не знаеш новите китайчета колко бързо загряват.
Загряването е най-малкия проблем там. :-D
Виждал съм следи по стена от пръснал се камък, като знам какви материали използват за консумативи и ръчни инструменти и колко "старателно" балансират електрическите изобщо нямам желание да натискам разни железа в китайски камък въртящ се на високооборотен китайски ротор непосредствено пред мен. :-D
А за загряващите мотори съм се объркал - не са споменали тетевенските:
viewtopic.php?f=54&t=62846&start=10
Последните няколко мнения.
Единия тетевенски шмиргел има и нискооборотен мокър камък, на него също може да има по-продължително натоварване.
Виждал съм как се пръска камък на правен шмиргел без предпазители....
Гледката не е приятна.
Замалко да осакати братчеда :sad: .
По принцип не трябва да се седи в равнината на камъка,но не може винаги да стоиш леко в страни.
Ако те нацеликаквото ти се падне...
Общо взето си трябват предпазители и предпазни средства.
Всички го знаем или от опит или от опитите на другите.
nikolson - майстор
Не знам колко пари е лидълския шмиргел, но в продавалниците има доста добри машини за около 100 -150 лева. С малко внимание и търпение може да се вземе нещо наистина работещо, според нуждите.
https://bazar.bg/obiava-21114815/trifazen-shmirgel Това е 3-фазно с 1.1кВт мотор.
За по-малки нужди може да се намери и други, по-евтини машини.
npace - специалист
вт дек 31, 2019 9:33 amnikolson написа:
Не знам колко пари е лидълския шмиргел
Прекалено много. :-D
По-добре втора ръка тетевенски наистина.
Lutchezar - майстор
вт дек 31, 2019 9:33 amnikolson написа:
Не знам колко пари е лидълския шмиргел
...
Прикачен файл:
IMG_20200105_002743.jpg
София, Лидл на бул. Евлоги Георгиев
yanko78 - специалист
Препоръчайте ми монофазен качествен шмиргел за домашно ползване. Основно ще се ползва за точене.
cat - специалист
чет фев 06, 2020 7:54 pmyanko78 написа:
Препоръчайте ми монофазен качествен шмиргел за домашно ползване. Основно ще се ползва за точене.
Имам два , един Елтос и от лидл . Ако е за точене на ножове ама не стругарски ми нож за рязане на нещо си вземи си един редукторен китаец на сухия камък може да монтираш кече за полиране а с мокрия да си точиш ножове . А за сериозно отнемане си иска по мощен елмотор там вече търсиш из продавалниците тетевенски троянски или Елтос .

Тема "Избор на шмиргел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: