Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Анди какво разбираш под малки/големи загуби?

Щот аз смятам, че няма такова понятие. Има загуби, които трябва да покрием при определени външни температури и при определени вътрешни, които желаем да поддържаме.

Аз на моето жилище ги знам какви са от +25 до -25, при поддържана 24C в стаите. Ти знаеш ли твоите какви са?

Виж, без да се обиждаш не влагам нищо, ти си от хората, които карат на норма. Харчи 2 торби и му дърпам шалтера без значение каква темп. е постигнал. Същото е и с колата, изгаря 5лв. бензин, спирам и продължавам пеша, не ме интересува, че вали и трябва да вървя още километър пеш.

На мен също като на теб, разхода ама хич не ми е безразличен, затова съм инвестирал в играчки и то не малко, а и много свободно време в четене и експерименти, които са ми показвали, че On/Оff води до преразход.
шоп - майстор
съб яну 04, 2020 3:36 pmmorfei1 написа:
разхода ама хич не ми е безразличен, затова съм инвестирал в играчки и то не малко
Най-добрата инвестиция е в изолация и рекуперация на въздуха и каналните води.
Изпитано лично!
kalin72 - майстор
Анди, извинявай, ама това твоето са само много приказки и нахвърлени цифрички.
pechkata - специалист
съб яну 04, 2020 3:36 pmmorfei1 написа:
Анди какво разбираш под малки/големи загуби?

Щот аз смятам, че няма такова понятие. Има загуби, които трябва да покрием при определени външни температури и при определени вътрешни, които желаем да поддържаме.

Аз на моето жилище ги знам какви са от +25 до -25, при поддържана 24C в стаите. Ти знаеш ли твоите какви са?

Виж, без да се обиждаш не влагам нищо, ти си от хората, които карат на норма. Харчи 2 торби и му дърпам шалтера без значение каква темп. е постигнал. Същото е и с колата, изгаря 5лв. бензин, спирам и продължавам пеша, не ме интересува, че вали и трябва да вървя още километър пеш.

На мен също като на теб, разхода ама хич не ми е безразличен, затова съм инвестирал в играчки и то не малко, а и много свободно време в четене и експерименти, които са ми показвали, че On/Оff води до преразход.
Точно миналата година имах подобен проблем със една камина Прити взех че и турих горелка и 70 кила на 24 ч. опатках 5 тона Керпеденски пелети до нова година...
След нова година минах на дървени пелети и едвам изкарах зимата то не бе настройки на горелката не бе чудо...
Със гасене на горелката за 1 час и 4 часа да гори се постига желаната икономия - на час гори 3 кила пелети...
Но най икономично е когато горелката не гори - това твоето че On/Оff води до преразход не е вярно...
morfei1 - специалист
съб яну 04, 2020 3:46 pmшоп написа:
Най-добрата инвестиция е в изолация....
Надявам се да си прав. Играчките бутнаха 1 торба надолу. Изолацията се предполага, че и тя трябва да бутне 1 торба надолу. С 2 торби разход на 24 часа при минусови външни температури, ще съм номер 1.
andy_forresite - майстор
Някой обича да спи на топличко. Но ти си болен и явно затова.

Морфи, до 50 вата/м² ги считам за малки топлозагуби; 55-75 много добри; на 100 се ядва и от 120 нагоре са големи. Има официална информация за класа сграда от А до G.
Абе не гася като изгори 2 торби бе :) Паля като стана и гася преди да си легна вечерта.
Би ли ми казал защо топлозагубите са ти толкова важни в момента? Да допуснем че аз не си ги знам, въпреки топлотехнически в анализ на компютъра ми. Пред какъв проблем съм изправен не знаейки ги? Няма да избирам ТП, няма да полагам топъл под, отоплението е налично в диапазон 3-20 kw.
С какъв коефициент си на външните стени?
pechkata - специалист
нед яну 05, 2020 12:21 pmandy_forresite написа:
Някой обича да спи на топличко. Но ти си болен и явно затова.
Не Анди не спя на толкова топло бях станал около 8 ч. и пуснах да стопля че да види Морфи колко градуса е при температура на водата 55 - ама бях забравил отворен прозореца у хола та затова имаше разлика в температурата...
silent - майстор
съб яну 04, 2020 7:39 pmmorfei1 написа:
съб яну 04, 2020 3:46 pmшоп написа:
Най-добрата инвестиция е в изолация....
Надявам се да си прав. Играчките бутнаха 1 торба надолу. Изолацията се предполага, че и тя трябва да бутне 1 торба надолу. С 2 торби разход на 24 часа при минусови външни температури, ще съм номер 1.
Ако включиш и радиаторите на ток..съм сигурен че е напълно възможно да бутнеш и последните две торби надолу.... :-D
Истината че с пръдня боя не става а пък този който не я знае ...със сигурност има по лесен и по-приятен живот...
Svezar - специалист
нед яну 05, 2020 3:03 pmsilent написа:
Истината че с пръдня боя не става а пък този който не я знае ...със сигурност има по лесен и по-приятен живот...
=D>

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: