Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
[/quote]
Пали го дистанционно не се притеснявай няма какво да се случи. Моя си работи като часовник години наред, пали и гаси със задание да зареди буфера. Няколко пъти е спирал ама щото съм забравял да сложа пелети.
[/quote]
Съжалявам че не мога да кача снимка (пиша от телефона) да ти покажа на 31декември, каква изненада ме чакаше. Не беше се запалило/горяло, както трябва и като отворих вратата се изсипаха половин чувал овъглени пелети. Падна едно чистене, едно проверяване...

"Има, но цената на горелка с контролер ще стане Х2 и няма да ти хареса.
"UPSa ще реши само "проблема" с оборотите. Тези обороти, обаче, са фиксирани, при този контролер. Дори да се забие горелката на една постоянна степен, горенето не е еднакво през цялото време. Трябва да се следи Т в камерата, качеството на изгаряне и тинтири минтири. Демек обратна връзка и постоянна регулация.
Както е в ДВГ. "
Трифоне един дебитомер за ДВГ е 50-150лв. Не ми се вярва софтуера да е ХИЛЯДИ.
UPS решава проблема с волтовете но не и с вятъра и ниско/високо атмосферно налягане.
съб яну 04, 2020 5:43 pmTzinata написа:
Трифоне един дебитомер за ДВГ е 50-150лв. Не ми се вярва софтуера да е ХИЛЯДИ.
UPS решава проблема с волтовете но не и с вятъра и ниско/високо атмосферно налягане.
Така де, аз ко писах за UPSa?
Потърси в нета пелетарник с ламбда сонда и после сравнявай с дебитомер от Китай, който най често не се харесва на автомобила!
Охоооо, гледам Hargassner вече не се предлага, а ти си потърси за Herz, белким разбереш цена. В Зизи, у Варна, имаше един, нищо чудно още да си стои. Като мухляса, ще го продадат на половин цена и пак ще е по скъп от нашата техника.
Миража подсказа за коминния регулатор на тягата, но реално това нещо работи само при силен вятър и пориви. Не може да закове 15 Ра при студен и топъл комин или при различно атмосферно налягане.
Стабилизатора на напрежение също не цепи волта, а е с допуск около 3-5%.
Пак отиваме на сложен софтуер, с прилежащата скъпа периферия.
Сигурен съм, че ще е поне Х2. Горелка 4+ котел 2= 6.
Котли с подобни екстри и качество са доста над 6 иляди и има защо.
Пак повтарям- нашата техника си е перфектна, а че има тука някой и друг Скрудж, това е съвсем различен и безобиден проблем.

Въх, 10 киловатовия Ерц, с банкетя отиде на 16!!! Верно и други екстри има , ама ади по натам!
filmatoplo - майстор
Регулатора на тяга върши чудесна работа ,не знам Анди дали има ,слагал съм го на комини и където са заустени пелетни камини . :wink: Трябва да сложа и на мойта ,усещам как свисти и променя тягата ,и температурата отлитаща в комина :wink: .
съб яну 04, 2020 6:54 pmfilmatoplo написа:
Регулатора на тяга върши чудесна работа ,не знам Анди дали има ,слагал съм го на комини и където са заустени пелетни камини . :wink: Трябва да сложа и на мойта ,усещам как свисти и променя тягата ,и температурата отлитаща в комина :wink: .
Филме, имам го, снимки и клипчета съм качвал...Дали не бях първи дето си монтира и писа. А и мотгажа е съвсем нетипичен, ако някой си спомня.
Върши работа, но за фина регулация не може да се разчита.
За Анди е противопоказен.
Tzinata - специалист
съб яну 04, 2020 6:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб яну 04, 2020 5:43 pmTzinata написа:
Оф, пак си чешем езиците. Вярвай ми знам колко струва Херц и мога да си го позволя евентуално. И аз като теб имам газ, имам и камина с водна риза, ама ми е нещо като хоби Грейкото.
Питането ми е: НЯМА ЛИ АДЖЕБА НАЧИН (еФтин), да се застопорят тези обороти???
Не искам ланда сонда, мап сензор, дебитомер и п.....ка му майна. Имаме датчик на Хол, задали сме някакви обороти и искаме +/-3% да си ги поддържа.Толкова ли е сложно?
А наздраве че е ракиено време вече! :partyman:
filmatoplo - майстор
Поне ще е спокоен че комина ще е с постоянна тяга .
съб яну 04, 2020 7:09 pmTzinata написа:
:partyman:
Ми сложно е и още скъпо ще е.
Опитай само на цензура да поддържаш едни обороти на колата си, а аз и Анди ше манипулираме гърнето и въздушния филтър! То, само първото, си е приключение. Даже няма нужда да са намесваме, щото ше идва надолнище, после нагорнище, ше сменяш предавки, а оборотите ше фърчат, м разни посоки.
Чесането е заради Скрудж, дето не си гледа кефа, Не е изкарал пари за Херц, като тебе, а реве кат бога.
Ае, наздраве! Неска фанах щука и помена е с бяло.

Само ща помоля, да си внимателен с цитатите, щото след теб не става ясно кой какво е писал, а аз не съм длъжен да поправям!
gnt69 - майстор
Аз пък съм на мнение че с регулация на оборотите упс и скъпи ламбди икономията на сезон ще е 100-200 кила пелети или в пари между 20 и 40 лева.
Бях споделял по напред, преди 3-4 години ме беше обзел ентусиазма да подобрявам всичко и да ровичкам в горелката.
1. Сложих противоветрена клапа, според производителя на клапи дава между 15-20% икономия.
2. Ламбда контрол да си глася горенето добре- пак според производителя икономия-15-20%.
3. Турболатори или почистващи пружини- пак 15-20%.
4. Буфер 1000 литра за оптимално горене пак 15-20% икономия.
Ама не е така. За да си стопля къщата ми трябват 3-4 тона пелети на сезон, това е преди подобренията и след подобренията.
Към днешна дата от три години съм само експлоататор на отоплителна система , не желая да правя повече подобрения, искам да купувам евтини пелети да виждам парното един път на ден да извадя лопатка две пепел с фараш и да почистя тръбите с ръчката.

А забравих и ббойла и той според производителя дава 20-30% икономия. :partyman:
kalin72 - майстор
Точно така. Съгласен на 100%, gnt69. Само че някои хора тук твърдят, че им се получавала голямата икономия...но всеки си знае :) Аз също не мисля, че мога да падна под 5 тона за сезона, ако ще и теманета да правя...е, вероятно с външна изолация за 10К лева ще успея да ги направя 4.5 тона, но...няма да стане скоро :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: