• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sa6koto9308 - специалист
Ами за 24 часа около 5 пъти да се изгаси и да се запали на ново според мен е много. Празнене на горелката пълнене на ново с пелети и да не говорим за живота на запалката вече ми горя един път и я смених. Ползвам горелката 3-та година. Увеличил съм хистерезиса на гасене на 10 градуса и хистерезиса на палене ми е на 10.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тази горелка има 2 мощности - максимална(27кВт) и минимална(9кВт) Като си работи на максимална мощност и достигне зададената температура на водата, горелката превключва на минимална мощност. И ако температурата на водата продължава да се покачва, чак тогава изключва. Никой не може да ме убеди, че 2 къщи с обща площ 150м2 прегряват от 9кВт мощност, та котелът включва и изключва често. Това са глупости! 100% съм сигурен, че проблемът не е в котела, а в инсталацията - не може да разпръсне доставените от котела 9кВт в двете къщи.
Има ли стаен термостат? По какво изключва котела - по стайна температура или по температура на водата?
sa6koto9308 - специалист
Ами като навсякъде съм с термоглави и в даден момент всички термоглави затворят. А и незнам дали е от значение със затворена система съм и двете къщи са на отделни кръгове с 2 помпи.
sa6koto9308 - специалист
Прикачен файл:
received_774649866271870.jpeg

Така гори на минимална мощност.
нед яну 05, 2020 9:48 amsa6koto9308 написа:
Ами за 24 часа около 5 пъти да се изгаси и да се запали на ново според мен е много.
При положение, че работи по температура на водата и с термоглави, 5 пъти гасене за 2 часа е направо нищо! Като гледам каква бяла пепел е полепнала по котела, горенето е направо перфектно! Ти видя аз какви снимки показах след намесата на клиента. Не пипай настройките на горивния процес! Като искаш ползвай вградената седмична прогвама, като искаш ползвай стаен термостат, но няма да спира по-малко пъти. Една запалка на 3 години не чак такъв голям разход, айде сега. Пък и то е до късмет, другата може да изкара повече.
sa6koto9308 - специалист
Lazar Ganev Щом ти казваш че горивния процес е перфектен съм спокоен :) а и съм със слънчогледови пелети :) ами ако увелича един от радиаторите на макс 5 дали ще има ефект то в тази стая няма да може да се седи :-D
Баси как са ти я нагласили и слънчоглед да гори! Ако отвориш термоглавите на 5 трябва да сложиш стаен термостат, но не знам дали ще по-добре. Карай си тъй и не се кахъри, добре ти гори горелката.
sa6koto9308 - специалист
Добре, благодаря Lazar Ganev след твойте коментари съм по-спокоен.
sa6koto9308 - специалист
Друго се сетих да попитам. Понеже помпите са ми с две степени в момента работят на втора ако ги намаля на първа дали ще има някакъв ефект върху броя на палене и гасене.
andy_forresite - майстор
Ако ги сложиш на 1 ст ще учестиш броя гасене/старт.
Сигурен ли си че гаси след превишаване на водата с 10 градуса?
Термоглавите механични ли са? Температура на водата и брой глидери?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: