• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sa6koto9308 - специалист
Питал съм ги тези от Тератерм как да и намаля мощността понеже често се гаси те ми казаха че неможе да се намали мощността и като често ми се гаси и пали да си сложа стаен термодатчик това е от сервиза на тази горелка за това реших да питам тук във форума понеже много интересни теми съм чел
Дааа, стайния е решение. Трябва само да балансираш Т във всички помещения, чрез секретните вентили, а стайния да е в най студеното.
sa6koto9308 - специалист
Предполагам че говориш за кранчетата на студената вода на радиаторите тях на всякъде съм ги отворил на макс
LazarGanev - "Велик майстор"
Да де, ама 5 пъти на 24 часа изобщо не е често
Последна промяна от LazarGanev на нед яну 05, 2020 9:54 pm, променено общо 1 път.
нед яну 05, 2020 7:59 pmsa6koto9308 написа:
Предполагам че говориш за кранчетата на студената вода на радиаторите тях на всякъде съм ги отворил на макс
Аха. Къщата студена, котела на Макс, термоглавите свалени и почваш визитация на радиаторите. С притваряне тук-там, докарваш еднаква температура в радиаторите- измерваш на едно и също място на всеки радиатор.

5:2х24х30х6=10800
Много е Лазаре. Мисля, че за газов котел не е, но за пелетарник е в повече, като трябва да отчетем и твърдението за преразход при подобни условия.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед яну 05, 2020 8:12 pm, променено общо 1 път.
sa6koto9308 - специалист
Аха добре незнаех че и те са от значение. Майсторът който ми изгради системата деиствително всяко едно кранче беше на различен оборот но аз си мислих че е забравил да ги отвие та така направих :-D явно съм сгрешил
sa6koto9308 - специалист
нед яну 05, 2020 8:02 pmLazarGanev написа:
Да де, ама 5 пъти на 2 часа изобщо не е често
Различно е понякога можеби да са повече от 5 не съм постоянно край котела. Особено в преходния сезон когато е меко времето.
Димитър Димов - специалист
Тъй като в началото идеше реч за честото палене и гасене,та каква честота на палене се счита за нормална- едно палене на час,час и половина,два часа или ...?
В големия пизил, котела ми са пали 4-5 пъти в денонощието. В момента 2-3.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед яну 05, 2020 8:03 pmТрифон П.Трифонов написа:

5:2х24х30х6=10800
Много е Лазаре. Мисля, че за газов котел не е, но за пелетарник е в повече, като трябва да отчетем и твърдението за преразход при подобни условия.
Не е излязла четворката бе Трифоне, поправи са. Човека каза на денонощие 5 пъти, което си е съвсем нормално, няма място за притеснения
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: