нед яну 05, 2020 1:26 pmpechkata написа: Не Анди не спя на толкова топло бях станал около 8 ч. и пуснах да стопля че да види Морфи колко градуса е при температура на водата 55 - ама бях забравил отворен прозореца у хола та затова имаше разлика в температурата...Другия път кат прайш клипчета ми покажи термометъра в другия край на стаята или в най-студената и точка на 1.5метра от земята. Това значи стая/отоплено до 25C. Може също да споделиш и за колко време ги прави 25C, ако работи на режим, и не ги поддържа непрекъснато.
Мога да покажа каква е температурата на водата при термо вентила и каква е при стайния термостат в другия край на стаята на какъвто градус си пожелаеш, е и? На вентила 25C при датчика 23.3C с вода около 60C. Тая умряла лира знаеш ли кога ще направи 24C в банята с вода 55C.... точно никога иначе пари не се пипа. Е кво като в другите стаи е топло, а в тази не е. Разбиранията ни за помещение отоплено до 25C са различни.
На мен също 55C са ми ОК, поне до -5, -10 и то с радиатори, а не с "духалки". Не ги разбирам нещата ама ич, ма наскоро гледах един газов котел, който работи на 50-55C и през определен интервал от време изхвърляше вода в канала. Има си специална дренажна система/помпичка, някъв конденз се образувал и ставал още по-ефективен, така разправят. Сигурно е нещо което се отделя само при горене на газ (щот при пелети конденз няма на 55C, тъй разправят), ако е така сигурно си прав. Ама съм чувал, че ако същото котле го караш на 80/60, конденз нямало и също така, не бил толкова ефективен, знам ли може да са ме излъгали. Чувал съм, че има и кондензни пелетарници, ама нито моя, нито твоя са от тях. Седя си и се чудя... ако конденза идва от горенето на ниска температура, аджеба на моя умрял пелетарник къде му е дренажната система и що никой не ми е сложил такава, след като не му е проблем работата на ниската температура. На най-големите балами инсталатори ли случих да му се невиди

Чувал съм също, че топлообмениците на пелените котли и газовите са направени от различни материали, все съм се чудил защо

Ако теориите ви са верни, защо нямам разлика в разхода между 55C и 65C подавана вода? 10C са доста голяма разлика за да не се забележи промяна.
99% от проблемите на потребителите са, че не спазват предписанията на производителите!
Анди, няма смисъл, питах конкретно, отговаряш ми като ученичка, която си е назубкала урока. Жив и здрав!