• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sa6koto9308 - специалист
22 23 градуса ясно ми е като вдигне повече че нещо не е в ред
aanudis - напреднал
пон яну 06, 2020 4:44 pmsa6koto9308 написа:
22 23 градуса ясно ми е като вдигне повече че нещо не е в ред
как 22-23гр? Сигурен ли си че за същата темп на вътрешния внек говориш, която е изписана най-долу вляво на дисплея?

Мойта редовно си варира от 50-65 гр при работещ котел, и някой път като задръсти щот не съм чистил стига 70 и гаси котела. Та тя тръгва от 30тина градуса на изстинал котел, все пак темп в котелното ми е постоянно 30-32 гр
sa6koto9308 - специалист
Прикачен файл:
received_469126327108543.jpeg

Да знам за какво говоря
пон яну 06, 2020 7:43 pmaanudis написа:
... все пак темп в котелното ми е постоянно 30-32 гр
Не че е голям проблем, но първо си оправи температурите, та после бъди загрижен другиму!
Освен ако не ти е приоритет котелното.
aanudis - напреднал
пон яну 06, 2020 9:28 pmsa6koto9308 написа:
received_469126327108543.jpeg
Да знам за какво говоря
Невероятно, браво!

Трифон П.Трифонов написа:
пон яну 06, 2020 7:43 pmaanudis написа:
... все пак темп в котелното ми е постоянно 30-32 гр
Не че е голям проблем, но първо си оправи температурите, та после бъди загрижен другиму!
Освен ако не ти е приоритет котелното.
Еми аз за обмен на инфо питам, не съм и предполагал че може да е толкова ниска тази темп.

Като специалист можеш ли да ме посъветваш кое при мен води до такива високи работни темп на вътр. шнек - 50-65гр че и прегрява някой път? Горя дървени пелети
Явно имам проблем за който не съм подозирал, щом колегат казва че ако дигне над 23 разбира че има проблем

Ще съм много благодарен!
пон яну 06, 2020 10:01 pmaanudis написа:
Еми аз за обмен на инфо питам, не съм и предполагал че може да е толкова ниска тази темп.

Като специалист можеш ли да ме посъветваш кое при мен води до такива високи работни темп на вътр. шнек - 50-65гр че и прегрява някой път? Горя дървени пелети

Ще съм много благодарен!
То аз съм един специалист!!!
Шокира ме Т в котелното. Не е нормално 30-32 градуса, в помещение, което не се обитава.
Твоята горелка реално не ми е позната. Чел съм ѝ PDFa някога, но само толкова.
За да е висока Т назад, към шнека, горенето е вяло, няма движение.
Предполагам това се дължи на сравнително големи дози, с големи паузи и малко кислород. така пелетите не изгарят бързо, а жаравата е струпана в задния край на тубуса, което нагрява участъка, където е поставен сензора.
"Така си мисля, пък не знам", както казваше кака Снежка.
Опитай, като увеличиш подаването на въздух. Вероятно това ще вдигне малко мощността, но Т в оня шнек трябва да намалее. Може да намалиш пелетите леко и да увеличиш въздуха, също лекичко. Това ще те накара да намалиш и паузите.
Променяй само един параметър, изчаквай ок час, отчитай резултата и продължавай докато ти хареса!
aanudis - напреднал
пон яну 06, 2020 10:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Шокира ме Т в котелното. Не е нормално 30-32 градуса, в помещение, което не се обитава.
Еми и мен ме шокира и ме е яд че не я предвидих ситуацията като строях къщата да си пусна едни въздуховоди до съседните стаи та да я използвам тази топлина, ама.. нямаше как да мисля за всичко тогава, пък и неможе всичко да стане идеално, колкото и да се стараем.. То котелното ми е 2х2.5м на 1ви етаж, две вътрешни стени и две външни част от фасадата с 12см изолация, пода с изолация.. всичкото оборудване ми е набито в това помещение - котела отдава, тръбата от кюнеца до комина отдава, всички вик тръби изолирани ама пак има голи места по снадките и вентилите, помпите отдават и т.н.. плюс 8 от тръбите за подовото тръгват оттам и минават през 1/4 от пода и т.н.. И за капак сложихме и доста вата на тавана между плочата и гипскартона за да не го чувам котела в стаята отгоре... та мисля разбираш защо такава темп се получава в тази изолирана отвсякъде кутийка... ама да не се отплесвам :)
Трифон П.Трифонов написа:
Твоята горелка реално не ми е позната. Чел съм ѝ PDFa някога, но само толкова.
Лошото е че малко хора я познават горелката както и колегата каза.. но пък върши много хубава работа с правилните настройки, щом колегата слънчоглед гори без ядове :)
Дано пък тази тема да успее да помогне на други след нас, че дори и тука във форума няма почти нищо за тази горелка

Благодарско за насоката на проблема ми. Както си го написал, сега звучи логично. Като чистя го виждам това че жарта е по-назад в тръбата, ама си го обяснявах с "еми такива са пелетите, не успявят да изгорят като хората, ама аз пак съм добре, че като чета хората за каква шлака говорят по форумите и какви снимки са качвали, по-добре да не се обаждам", па нали ми е топло и почти безпроблемно и не съм обръщал внимание.... Утре ще се заиграя и дано да имам някакъв успех

Мерси отново и лека!
andy_forresite - майстор
aanudis, на мен ми прилича на удушен котел. Или някой се е престарал с турболатори или клапата за комина е прекалено затворена :)
Да бе, удушен!
Баш кат моя- 5 редов, турболатори в 3ти и 4ти ред, клапа отворена на 1/4 или затворена на 3/4. Гъдел отсекъде, термозащитата гълта парацетамоли на 4 часа, студени компрси сменяме по начесто.
aanudis - напреднал
вт яну 07, 2020 11:34 amandy_forresite написа:
aanudis, на мен ми прилича на удушен котел. Или някой се е престарал с турболатори или клапата за комина е прекалено затворена :)
Благодаря за мнението, но не е това.. Клапата към комина е изцяло отворена. Котела е стандартен Бош Солид 2к със сложени от комплекта термо тухли долу при горелката, ламаринка горе между бункера и първия ход, и турболатора на втория ход
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: