• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
ср яну 08, 2020 10:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Опалянкаааа, дали това е променяно, в последно време, и е последвано от описания дефект?
Това е така от миналата пролет. Вдигнах го на 10 нарочно, защото в преходните сезони когато съм по външна температура идва един момент, дето кривата на отоплението е със задание под 40 градуса подаване на водата към радиаторите, а моята система не може да работи стабилно с вода под 42 градуса и котела започва да цикли. Та за това вдигнах тоя параметър на 10, за да разредя цикленето.
чет яну 09, 2020 4:23 amsokolov.91 написа:
...да разредя цикленето.
Ясно, не е от това. Не мога да се сдържа, та ще отбележа размера на котела.
Бях те питал- дали 14ка нямаше да се справи. 1 киловат минимална мощност надолу ще разреди цикленето за още месец, общо през сезона.
Не е фрапираща разликата в разхода, но поне няма да те дразни.
sokolov.91 - майстор
чет яну 09, 2020 6:52 amТрифон П.Трифонов написа:
чет яну 09, 2020 4:23 amsokolov.91 написа:
...да разредя цикленето.
Ясно, не е от това. Не мога да се сдържа, та ще отбележа размера на котела.
Бях те питал- дали 14ка нямаше да се справи. 1 киловат минимална мощност надолу ще разреди цикленето за още месец, общо през сезона.
Не е фрапираща разликата в разхода, но поне няма да те дразни.
Относно тия измислени минимуми по документи изобщо не ми се коментира. Даже и тия от сервиза вчера го казаха това. Били на обучение и питали тия от БОШ как ще им докажат, че еди кой си котел има еди къв си минимум. Тия им казали, че все пак БОШ е световно известна фирма и едва ли не няма нужда да доказват каквото и да е.
Само ще те попитам нещо: ти взе 14ката нали? Като влезеш в сервизното на котела и стигнеш до настройката за минимална мощност на котела в проценти виж до колко процента ще ти позволи да свалиш. И пиши после. :wink:
Айде пак! Справка от 13 стр, 2ро мнение, та до 16стр.
На моя котел 14квт., минималните % са даже 25, а не 24. Това отговаря на 3.5 киловата. Ти вярваш ли го? 14 и 24 да са с еднаква минимална?!!
Аз не. Каквото казват от Бош, това е. Само един не сметна колко са руснаците, другите смятат почти толкова добре, като нас, ама наща математика се крива нещо, та сме до супата.
Ши са упрай работата.
sokolov.91 - майстор
чет яну 09, 2020 9:50 amТрифон П.Трифонов написа:
Айде пак! Справка от 13 стр, 2ро мнение, та до 16стр.
На моя котел 14квт., минималните % са даже 25, а не 24. Това отговаря на 3.5 киловата. Ти вярваш ли го? 14 и 24 да са с еднаква минимална?!!
Аз не. Каквото казват от Бош, това е. Само един не сметна колко са руснаците, другите смятат почти толкова добре, като нас, ама наща математика се крива нещо, та сме до супата.
Ши са упрай работата.
Еми радвай се. Ти си много по-близо до реалната обявена минимална мощност на твоя котел. При мене излиза минимума 5.76кв. И не. Никой не може да ме убеди, че която и да е компания мисли за потребителите. Аз не вярвам на каквото казват БОШ. Но не ми се спори. Няма смисъл. Да грее там, да не мръзнеме, па другото съм го е....
шоп - майстор
чет яну 09, 2020 7:35 amsokolov.91 написа:
Били на обучение и питали тия от БОШ как ще им докажат, че еди кой си котел има еди къв си минимум.
С топломер. :cool:
sokolov.91 - майстор
чет яну 09, 2020 7:02 pmшоп написа:
чет яну 09, 2020 7:35 amsokolov.91 написа:
Били на обучение и питали тия от БОШ как ще им докажат, че еди кой си котел има еди къв си минимум.
С топломер. :cool:
И топломера като покаже 5 киловата и нещо, близо 6 - какво ще кажат тогава? Риторичен въпрос. Те от БОШ много добре знаят как да измерят мощността, ама не искат да го правят пред аудитория. Както казах не ми се навлиза в тия спорове. Мнението ми може да се приеме за конспирация от мнооооого хора, така че спирам по тая тема.
Ти луд ли си бе?!
Най ми е кеф да изоблича лъжец. Даже не точно кеф, ами не знам как да го опиша. Не моа са запра, пък той спирал по темата!!! Пука ми на черупката, че били от Бош, лош, Грош, Гаврош...
Друго също ми е интересно. Ако Бош лъжат, дали и Вълците го правят, както и всички останали, със съвременните кондензни котлета?
Мисля по въпроса с измерването. Шопа, а и другите да подсказват, как най лесно и без преработки на инсталацията, да стане!
ESPACE - майстор
Накарайте го да работи на минимум котела и засечете разхода по разходомера. Малко сметки и готово.
sokolov.91 - майстор
Лъжат... Всички, за всичко. Вяра на себе си нямам, че на продавач ли?
Всички производители на каквото и да е се чудят как да излъжат крайния потребител по някакъв начин. Темата е много обширна и е съвсем различна от това, което обсъждаме тук. Вие смятайте ако ви се занимава.
Само ще ви попитам - мислите ли, че топломера също е верен, ами газомера..? Това са уреди направени да отчитат пари. Много смело и безрезервно им вярвате... И на електромерите също...
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: