Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
пет яну 10, 2020 12:17 pmusani написа: Показателите които показва Натурелата като разход до колко са точни,и дали се настройва по някакъв начин.При мен това което показва е по малко от реално изгореното.И още една питанка на диплея на Р3 максимална мощност показва 18 кв а камината уж е 22 това защо е така?Мисля, че с капацитета на шнека трябва да се заиграеш.
g.gushterov83
- специалист
пет яну 10, 2020 12:17 pmusani написа: Показателите които показва Натурелата като разход до колко са точни,и дали се настройва по някакъв начин.При мен това което показва е по малко от реално изгореното.И още една питанка на диплея на Р3 максимална мощност показва 18 кв а камината уж е 22 това защо е така?Разхода се определя от зададеният капацитет на шнека по времето, в което е работил. Трябва да го премериш и зададеш коректно, след което опитно да го донагодиш. Не е прекалено точно но е доста добър ориентир.
Мощността, която се изписва на дисплея е равна на количеството подавани пелети за час на дадената мощност умножено по 5kWh/kg., т.е в този случай на Р3 гори 3,6 килограма. Това не е проблем щом мощността е достатъчна за да топли.
Наистина гори хубаво камината. Гледам на камината бая големи отвори има за въздух и са разположени отдолу, докато при Грейко горелките са повече странични. Сигурно затова се получава този хубав пламък на камината.
andy_forresite
- майстор
Нарисувай на ръка (или по друг удобен за теб начин) схемата на свързване в момента - подвързването на котела с елементите: трипътния клапан, помпа, РС и щранга за радиаторите. Ако можеш със снимки още по-добре.
Проблем с циркулацията до всички радиатори? Само с радиатори ли си? Бойлер със серпентина има ли и как е свързан? Каква е помпата и с какви параметри е?
Проблем с циркулацията до всички радиатори? Само с радиатори ли си? Бойлер със серпентина има ли и как е свързан? Каква е помпата и с какви параметри е?
Stenli 84
- специалист
ср яну 15, 2020 2:57 pmandy_forresite написа: Нарисувай на ръка (или по друг удобен за теб начин) схемата на свързване в момента - подвързването на котела с елементите: трипътния клапан, помпа, РС и щранга за радиаторите. Ако можеш със снимки още по-добре.Здравей колега отоплявам втори етаж от къща със отворена система котела е в мазето и разширителен съд на тавана от който търгуват захранващи те тръби към радиаторите. Използвам алуминиеви радиатори H500 130 глидера няма вързан бойлер. Поставил съм помпа на малкия кръг след вентил 32 60 1 1/4 направил съм байпас между изходяща та вода и входящата вода с кран и там съм монтирал вентила на връща щата вода крана е на половина затворен циркулация през радиаторите има но според мен не е както трябва.
Stenli 84
- специалист
ср яну 15, 2020 5:01 pmStenli 84 написа:ср яну 15, 2020 2:57 pmandy_forresite написа: Нарисувай на ръка (или по друг удобен за теб начин) схемата на свързване в момента - подвързването на котела с елементите: трипътния клапан, помпа, РС и щранга за радиаторите. Ако можеш със снимки още по-добре.Здравей колега отоплявам втори етаж от къща със отворена система котела е в мазето и разширителен съд на тавана от който търгуват захранващи те тръби към радиаторите. Използвам алуминиеви радиатори H500 130 глидера няма вързан бойлер. Поставил съм помпа на малкия кръг след вентил 32 60 1 1/4 направил съм байпас между изходяща та вода и входящата вода с кран и там съм монтирал вентила на връща щата вода крана е на половина затворен циркулация през радиаторите има но според мен не е както трябва.
Stenli 84
- специалист
ср яну 15, 2020 5:11 pmStenli 84 написа:ср яну 15, 2020 5:01 pmStenli 84 написа:ср яну 15, 2020 2:57 pmandy_forresite написа: Нарисувай на ръка (или по друг удобен за теб начин) схемата на свързване в момента - подвързването на котела с елементите: трипътния клапан, помпа, РС и щранга за радиаторите. Ако можеш със снимки още по-добре.Здравей колега отоплявам втори етаж от къща със отворена система котела е в мазето и разширителен съд на тавана от който търгуват захранващи те тръби към радиаторите. Използвам алуминиеви радиатори H500 130 глидера няма вързан бойлер. Поставил съм помпа на малкия кръг след вентил 32 60 1 1/4 направил съм байпас между изходяща та вода и входящата вода с кран и там съм монтирал вентила на връща щата вода крана е на половина затворен циркулация през радиаторите има но според мен не е както трябва.
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература