Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
пет яну 10, 2020 11:17 amТрифон П.Трифонов написа:
Същото като всяка година- домат, краставица, камби, този път и пипер, люти чушки и черита. Този път от черитата ще махна касиса, че няма обиране.
Ще наредя кофичките около 20.03, а утре евентуално първата да пропусна.
Питането ми беше за сортове за доматите?
:partyman:
пет яну 10, 2020 11:29 amvlax написа:
Питането ми беше за сортове за доматите?
Всяка година буча от старото семе, дето Мама го пазеше още от Баба, а сега и аз. Кръстил съм го Вкусно-ароматен-селски-домат-Бабиния Разкош. Мисля, че е едновремешен Идеал. Заедно с един много едър Розов, са ми приоритетни. Втория го заприходих след един теферичен банкет, някога отдавна, а Мама го запази, щото е вкусен.
Другите са ми за цвят- Миляна, черен домат и от миналата година Ръгби. Всички му са прихласват на Ръгбито, ма аз не съм очарован. Верно доста плод, но на вкус не е като ония първите.
preslav - майстор
пет яну 10, 2020 8:40 amТрифон П.Трифонов написа:
Трактора ми е в бойна готовност. Чакам да се отпусне почвата и продължавам късноесенното прекопаване.
А дали е късно да копам сега?
Мое лично мнение е, че по-добре късно, отколкото никога. По отношение на залагането на семките за доматите - справил си се блестящо със справочната литература, запомнил съм датата покрай РД на щерката (ама тя не знае). Лютите чушки можеш да заложиш по същото време, но пипер и камби (според мен) се залагат поне 2 седмици по-късно. На семката и трябва топло докато избие, после температурата трябва да е умерена и светлината обилна за да не прорастне разсадът. Като казвам умерена температура имам предвид неотоплявана стая т.е. по-малко от 20 градуса (не алкохолни), но не и 10 градуса. Миналата година за сефте успях да направя идеален (според мен) разсад за домати, пикирани растения по петнадесетина см. височина и стебла по около 5 мм. в основата - градушката ги очука и пак дадоха доволно. Пропуснах да кажа, че тиквички, краставици и т.н. също са след доамтите, някои дори слагат семките директно в земята т.е. началото на Май.
пет яну 10, 2020 1:47 pmpreslav написа:
Пресли, многу ма улесни, да знайш.
В почивките, между домати и краставици, ша почерпя лимонада по хайдушки.
preslav - майстор
пет яну 10, 2020 2:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 10, 2020 1:47 pmpreslav написа:
Пресли, многу ма улесни, да знайш.
В почивките, между домати и краставици, ша почерпя лимонада по хайдушки.
Ас тас гудина пак шъ казвам какво сме бучнали и как (аку моа и зашТо) - да не се заричам, ама може да е за последно, че май само ти "чу" що буча разсада барабар с кофата.
Нейсе, да използвам случката, че да са пухваля - зелиту дето го обрахме от градинътъ се представя много добре на сарми, салати и Генерал със зеле Г-н Свински, винуту са избистри точно навреме, ракията ще се вари следващата седмица, ама като гледам какво второ вино е станало, че ме хваща срам да го налея в казана.
Virtex - майстор
Да отбележа само, че по някое време темата трябва да има продължение - тема №2, сезон 202х или подобно.

С малки изключения, няма да се остави да стигне 1000 страници. Та преценете дали края на сезон 2020 (живот и здраве) или преди това.
ky-kyy - майстор
пет яну 10, 2020 4:46 pmVirtex написа:
Да отбележа само, че по някое време темата трябва да има продължение - тема №2, сезон 202х или подобно.

С малки изключения, няма да се остави да стигне 1000 страници. Та преценете дали края на сезон 2020 (живот и здраве) или преди това.
Ми...аз изпих виното...спокойно нова тема, може да се отваря :lol:
vlax - майстор
пет яну 10, 2020 4:46 pmVirtex написа:

Темата е на preslav,нека той да каже.
ky-kyy - майстор
пет яну 10, 2020 4:57 pmvlax написа:

Темата е на preslav,нека той да каже.
Начи, preslav ще черпи с вино :lol: :drinkers:
vlax - майстор
пет яну 10, 2020 4:53 pmky-kyy написа:
Ми...аз изпих виното...спокойно нова тема, може да се отваря :lol:
Ми тези клипове на сухо ли ги гледаш? :-D