• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
KIBRIT - специалист
Аз съм сложил и една клапа на самата дограма-GEalanClimaCOntrol.
GECCO (съкращението идва от GEalanClimaCOntrol ) е клапа, която може да се поставя на вече монтирани PVC прозорци от всички марки, без да се налага демонтиране на стъклопакетите или фрезоване на касата. Монтажът, при който не се нарушава целостта на дограмата, става за около минута и съвсем лесно механизма се завива в горната част на отваряемото крило. Вътре в него има алуминиево перце, което стои в отворено положение при спокойно време, но при поява на течение се затваря само. От вътрешната страна има малко лостче с индикация в червено, с което клапата може да се отваря и затваря ръчно по желание на потребителя.

GECCO се препоръчва да бъде поставян заедно с прозорци в слабо проветрявани помещения (изби, мазета, килери, тавани) както и във всички помещения с потенциален риск от изпотяване - най-вече спални или такива с вътрешна изолация.
Повече за GECCO виж на www.gealan.de
Изображение
Изображение
velsi - Почетен майстор
damian_7 написа:
Това вид дограма ли е, или само елемент от нея? :?:

Това е марка обков за дограма, колегата не е пояснил.
Чаро - Акълия
Колко струва тая щуротия?
Е добре де,що "опаковахте като идиоти" (цитата е от форума), па са дупки слагате? :lol:
Аз пари за тва не бих дал. Струва ми се, че може да намали конденза по стъклата, но не и влагата в помещението.
damian_7 - специалист
Това с клапата изглежда интересно, има ли в БГ сайтове информация за нея? При мен проблемът се явява, че има течение, което се появява когато са отворени врати или прозорци, но само в посока навън от стаята с новата дограма. Никога наобратно, или в този случай въздуха само излиза "под налягане" (образно казано). Ще работи ли клапата в такъв случай? И могат ли местните майстори на дограмата да я доставят и монтират? :?
KIBRIT - специалист
damian_7 написа:
Това с клапата изглежда интересно, има ли в БГ сайтове информация за нея? При мен проблемът се явява, че има течение, което се появява когато са отворени врати или прозорци, но само в посока навън от стаята с новата дограма. Никога наобратно, или в този случай въздуха само излиза "под налягане" (образно казано). Ще работи ли клапата в такъв случай? И могат ли местните майстори на дограмата да я доставят и монтират? :?
Информацията я копирах от сайта на фирмата,която ми достави и монтира клапата,но нарочно не я изписах,за да не прозвучи като реклама.
Фирмата е "Братя Градеви" .
Ако Модераторите преценят,може да изтрият поста ми,и ще пратя координати на ЛС !
sasooooooooo - "специалист"
Гледам на немския сайт, че има няколко модела на тази система, обаче всички картинки показват и някакво странично вентилиране. Някой слагал ли е такова чудо? :? Нека сподели за впечатленията си.
Кибрите, колко ти го таксуваха?
sasooooooooo - "специалист"
Гледам на немския сайт, че има няколко модела на тази система, обаче всички картинки показват и някакво странично вентилиране. Някой слагал ли е такова чудо? :? Нека сподели за впечатленията си.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
cacho написа:
Колко струва тая щуротия?
Е добре де,що "опаковахте като идиоти" (цитата е от форума), па са дупки слагате? :lol:
Аз пари за тва не бих дал. Струва ми се, че може да намали конденза по стъклата, но не и влагата в помещението.
са, начи, мойта дограма, от царско време, с педя въздух помежду стъклата. нема я смена за неква пласмаса. щото по мойта дограма конденз няма. щото вътрешното стъкло е топло. щото въздуха между двете стъкла е верно възглавница. кой от вас спи на възглавница няколко милиметра колкото имате помежду стъклата си, а. а! и не духа през дограмата ми, щото е с некви такива панти и некви такива смешни райберчета с телчета, че е саморегулираща и като дойде есен и тя си поеме влагата и се понадуе, па пантите леко е поизхвърлят а тъпите райберчета с телчетата като се попритегнат ...
та си мсиля, че всичката тая работа е баш като оная работа. винаги се е плащало за знаене. ЗНАЕНЕ. ама хората не щат да плащат пряко. се им трябва косвено да им го плъзнеш.
KIBRIT - специалист
sasooooooooo написа:
Кибрите, колко ти го таксуваха?
Ми ще си призная-спечелих ги /2броя/ от предаването "Мисия моят дом",и ги сложих в хола/безплатен монтаж/,защото там имам два прозореца.
Иначе,нали трябва да разбера,каква ми е далаверата,струва 15 лева едното,без монтаж.
kaltchevmg - специалист
Има и още едно решение за което чух. Повечето къщи имат по стаите отвори за комин. Маха се старата розетка и се слага нещо красиво което има отвори, ако може и да се затваря и отваря ръчно още по добре.
Аз лично си реших проблема с климатик, тъй като има функция изсушаване.
В стаите, където няма климатик отварям дръжките на дограмата на 45 градуса и по този начин прозореца е недобре уплътнен, както старата дървена дограма която позволява естествено проветрение. Когато искам я уплътнявам когато искам не я уплътнявам.
Ако разходите за отопление не бяха проблем за мен бих си сложил от старата класическа дървена дограма. Наистина няма смисъл да се "уплътняваме" а после да трошим пари за вентилация и изсушаване. Винаги съм бил привърженик на простите неща. Например в Италия разглеждах една много стара изба която поддържа целогодишна температура около 15 градуса чрез система за естествена вентилация. В друга една съвременна винарна правеха същото с много разходи. Така че използвайте естествените системи в къщите тоест комините.
Освен това, това "уплътнение" на жилищата води до застояване на въздуха а влагата и мухъла предразполагат към болести при децата и алергии при възрастните.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Решение на конденз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: