• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб яну 11, 2020 11:17 pmsa6koto9308 написа:
Значи аз от както съм я купил горя само слънчоглед. Само където немога да разбера как да и сваля мощността но ще по прочета из нета за този контролер на Натурела да разбера каква му е функцията.
Масово са подменяни контролери на Феролита, Ламборджинита и разни други горелки.
Виж да не си пропуснал- Росена питаше за настройки назад!
Ако си наблизо, може да ти монтираме моята горелка, да пробваш, хем ще придобиеш представа за контролера. Новият е с цветен дисплей, много по съвременен, но логиката си е пак такава.
sa6koto9308 - специалист
Значи настройките са ми следните: на максимална мощност подаване 5 сек. Пауза 18 сек. Вентилатор 48 % Минимална мощност подаване 3 сек. Пауза 20 сек. Вентилатор 40% А ти Трифонов искаш да ми кажеш че с този контролер на Натурела мога да си играя още с настройките на мощност на горелката и той дали ще стане на Боша. Иначе аз съм от Кнежа Плевенско.
sa6koto9308 - специалист
И до тези настройки съм достигнал сам. Много добро изгаряне
Ще стане Натурелата, но като те чета и аз не виждам смисъла.
Просто трябва да си намалиш мощностите, но в разумни граници.
Мерил ли си капацитет на шнека?
Съвсем грубо, минималната мощност ти я смятам на над 10 киловата.
Ако има данни за шнека, доста хора могат да ти пресметнат мощностите и да дадат препоръки.
POCEHA - помощник
Много благодаря :) , при първа възможност, ще ги пробвам
sa6koto9308 - специалист
Значи на шнека ми пише 1:180 на редуктора иначе като килограми не съм мерил. Кажи какво трябва да премеря
POCEHA - помощник
Настройките, до които аз стигнах са: Максимална мощност- подаване 8 секунди, пауза 15, вентилатор 51,
минимална мощност- подаване 1 секунда, пауза 10, вентилатор 26.
Доволен съм от топлото и разхода, не гасне, нямам термостат, обаче пустия му котел все е черен
sa6koto9308 - специалист
Росена ти с какви пелети си
POCEHA - помощник
Иглолистни Zenit-357 ecopellets пише на чувала.
Други до сега не съм горил, защото съм втора година на пелети, тези са от миналата година и ги доизгарям
pechkata - специалист
съб яну 11, 2020 8:24 pmТрифон П.Трифонов написа:

Преди 4г, инсталатора ми каза да не свалям газовете под 120.
Многократно съм показвал 90 градуса в кюнеца. Неска псувах много и като няма кой да те чуе е още по тежко.

https://photos.app.goo.gl/G1AEv5MvkC5C1bnk8

В горната чупка беше другата изненада. Там почнаха гласовите ми изцепки и въобще не ми беше до снимки.

Черен мъзгоч. Ръцете ми са повредени от работа по двигатели и като попие някаква мръсотия, няма измиване. Снимките са след трикратно измиване.

Щипе тва гнусно нещо, ма яко. Кожата на ръцете ми е напукана и усещането е псувотворящо. Верно има киселинен характер, тая чернилка.

Усвоявайте максимално само ако коминът ви е Инокс Конденз -80, 100, 110, 130, 150, 180, 200....открай докрай, със всичките му скъпи елементи, двойностенен, изолиран!
Ако сте с всякакви други комини, не прекалявайте- нищо няма да загубите, защото все пак комините са ви в къщите и пак си топлят! С дървената печка нямам такива ядове.
Айде, успех в експериментите!
На мен кюнеца не вдига повече от 80 градуса и нямам такива проблеми като твоите...
Чистя го на две седмици сух до комина - вътре в комина нямам представа какво се случва той е широк 20/20 см.
Да не би при теб да се случва защото не го палиш редовно...
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: