• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
нед яну 12, 2020 11:02 amyordanpopov написа:

Поздрави към Шоп и г-н Трифонов за предупреждението. :partyman:
Какво да ни правиш и двамата професионални пожарникари:-)

Щом с това си се разминал е много добре, че аз съм гасил цели къщи запалени от вътрешна изолация с фибран или стиропор...за съжаление и хора доста сме извадили, но задушени или изгоряли. :idea:
Тази химия отделя при горене цианидни отровни съединения-няколко дълбоки вдишваня и може да си пътник.
preslav - майстор
Шоп и г-н Трифонов бяха прави и най-важното ме предупредиха за фибрана на тавана.
То и аз предупредих един тиквеник за фибрана на тавана, ама той рече, че в магазина го уверили, че туй нещо не гори - направи малко снимки, че белким успея да го убедя, че си слага таралеж в гащите.
нед яну 12, 2020 7:38 pmpreslav написа:
Шоп и г-н Трифонов бяха прави и най-важното ме предупредиха за фибрана на тавана.
То и аз предупредих един тиквеник за фибрана на тавана, ама той рече, че в магазина го уверили, че туй нещо не гори - направи малко снимки, че белким успея да го убедя, че си слага таралеж в гащите.
Пресли, полистирени и полистироли не горят, всъщност горят, но много трудно. Топят се, отделяйки токсини, както каза Шопа.
На Йордановден, в Кичево, видях с очите си изчезнала стъклена вата. Стопена.
Стопаните набуали печката и излезли. Преди това наредили още дръвца плътно покрай нея, да съхнат. Леко се разминаха. Попчето на Кичево страшен. Ухилен до ушите и си гледа енорията.

Егаси, кви зех да ги пиша- Видях с очите си изчезнала......Хахаааа! Бе трябваше да е там, ама липсваше, както и стиропора, след нея, а отвън се едно нищо не е било, но останало само на минерална мазилка. Изрязах един чаршаф , за инспекция.
:partyman:
Данчо, облечи си димохода с каменна вата с фолио! Разгледах отново снимките и ти предлагам същото да сториш с иноксовата тръба на следващия етаж!
Виж на 12та секунда от клипа, как съм защитил дървения таван от кюнците!
Върши работа, а децата мятат яко дръвца.
https://photos.app.goo.gl/oTQLnQbZkjE2cauC7
marianskia - помощник
Ами в магазина като го убеждават че избрана не гори да му демонстрират със запалка :-D на мен ми демонстрираха стана страшно
пон яну 13, 2020 11:01 pmmarianskia написа:
Ами в магазина като го убеждават че избрана не гори да му демонстрират със запалка :-D на мен ми демонстрираха стана страшно
Стопил са е, както при Йордан и в клипа. Димил е отровно.
yordanpopov - напреднал
Здравейте,
Бях споделил, че имам проблем с това, че на 4-ти последен етаж в кооперацията (аз съм на 1-ви етаж) от време на време има пушек и мирише в жилището на комшиите. Много неприятна ситуация беше. Стигнахме до извода, че има пукнатини по бетонните тела в комшиите. Вчера беше разрешен проблема като пуснах гъвкав иноксов димоотвод Ф80 с дължина 15 метра през комина. Най накрая успях да намеря такъв,който не ми го продават на 2 или 3 метра и да правя много връзки. От покрива го спуснах вътре в комина и направо го вързах долу. Надявам се, че няма да има проблем с дърпането на комина. Тия дни ще запаля котела да видя каква съм я свършил. Свиркам си и си се радвам, че вече няма да ги мисля съседите. Поздрави
шоп - майстор
Дано си си решил проблема, макар, че аз не съм оптимист. 15м Ф 80 гофре ми се струват неподходяща комбинация.
На мен също ми е съмнително. Вече е сторено обаче.
Потърсих изискванията за комин на котел Бош, който е с доста по ниско съпротивление. Лоша работа, при сравнение с близък по мощност котел. изисква се 9м комин с диаметър 160мм. Изчислих обемите на примерният и неговия- пак е зле. По малко от половината.
Накрая хванах една сламка. Всички пелетни камини са с диаметър на фукса 80мм.
Дано се получи!
В началото имах проблем с недостатъчна тяга и пушене. Временното решение беше да стартирам внимателно котела, докато постепенно затопли комина.
Ако има възможност да насипе перлит между гофрата и комина! Горещият комин е готин комин.
filmatoplo - майстор
Имах такъв случай ,монтирам пелетен котел Даконера на тавана на една къща ,и разстоянието от заустването на фукса до върха на комина има няма 3 метра .Предупредих хората ,че правим проба и ако не стане ще взимаме мерки .Паля котела и -нямаше ядове ,вече 4 лета,понеже топли 500 литра бойлер бгв .Отвора на комина 15/15 см.Късмет .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Отопление на жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: