• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не му ли е плитка в дълбочина камерата на този котел за тубусна горелка :? .
phantom_ - специалист
За такива котли се изрязва отпред под ъгъл и вече огънят отива нагоре.

Прикачен файл

Screenshot_20200114-174655_Photos.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20200114-174728_Photos.jpg
Rumen89 - специалист
Браво на колегата за горелката. Но ми се струва, че шнека е много на вътре и второ пелетите няма ли да падат неизгорели избутвани от вентилатора при положение, че формата на главата е равна на шнека.
andy_forresite - майстор
Няма да издуха пелетите. Дори и с вентилатор на максимум обороти това няма да се случи.
С тази горелка няма да има проблем с бучки ми се струва. Папкала ли е пелетчета от Попово 8 мм? Има ли обратна връзка за сплъстяване в буци?
Имаше една прескъпа полска горелка рево нещо си, дали не беше на костразева. Пасти да яде полската.
вт яну 14, 2020 5:17 pmphantom_ написа:
Радвам се че сте доволен :) А вие ли си я монтирахте,че малко шнека не е позициониран много добре,и е възможда да задръсти маркуча.
Снимката е още от пуска. В момента шнека не е позициониран така, защото на втория ден се задръсти :) Ама така става когато се бърза. Котела наистина е малко плитък и бая стърчи на вратичката. Моята не е изрязана отпред, но ако е проблем за котела ще я изрежа.
filmatoplo - майстор
По добре ще стане ,пламъка ще ходи нагоре .
phantom_ - специалист
За пламъка зависи от котела в който гори.Пелети не падат по принцип (освен ако подаването не е повече)защото горивната камера е 17см.Вентилаторът не може да ги издуха защото е стандартен на ebmpaps 110 кубиков.Аз съм с такива Поповски пелети 8мм. и другите тук покрай мен,никой не се е оплакал за буци.
filmatoplo - майстор
Не че ще защитавам ,едно да е ясно -горенето на пелети не е точна наука ,така че -и буци и пепел ще има при определени условия ,но -възторг пред хората които осъзнавайки и изхождайки от това са се захванали да улеснят до колкото е възможно нещата -правейки например тази горелка ,освен това -я доусършенстват :wink: .Живот и здраве ще и направя обзор.
maistora1965 - специалист
Горелката е супер и желанието на създателя и е супер само ми се ще да попитам може ли да се направи с мощност примерно макс 12 кв щот май в момента изделия с такава мощност са кът пък пак според мен са най необходими.
phantom_ - специалист
ср яну 15, 2020 8:52 pmmaistora1965 написа:
Горелката
Няма смисъл от по малък размер освен заради габарита на горелката.Този може да се настрой и да подържа 12кв максимална мощност без проблем.Това зависи само от настройките и.Това се опитвам да постигна -различна мощност от един и същи модел горелка ,за да може да задоволи клиентските изисквания на всеки един.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: