• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Svilen22 - специалист
Здравейте!!!
Не съм много наясно с видеообработката но...Интересувам се има ли възможност да си пусна филм през фотоапарата.Самия фотоапарат може да снима видео клип със звук.Клиповте са с avi разширение и кодирани в MJPEG и резолюция 680х480. :?
velsi - Почетен майстор
Ако качиш филма на карта с памет предварително чрез четец на карти имаш някакъв шанс. Директно през фотоапарата няма да можеш да го качиш. Много вероятно е обаче да се получи разлика в кодеците, което да провали идеята. Нищо не ти пречи да опиташ.
Svilen22 - специалист
Тази идея ми я даде сина ми -искал да си гледа любимите филми докато пътуваме насам- натам с колата!Та реших да се позанимавам малко.Пробвал съм по всякакъв начин но все не става.Свалял съм сниман клип от фотоапарата на РС то и пак съм го връщал и си го чете ,явно нещо в кодеците и резолюцията не е наред.Няма начин да няма начин :-D .
П.С. С кодеците почти се пооправих но тази резолюция не знам как да я докарам.
velsi - Почетен майстор
Каква е резолюцията на екрана на фотоапарата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Off.
Докато пътувате насам-натам с колата е идеалното време да сте Заедно. И без това "любими филми" предполага да ги е гледал гледал.
А точно по темата. Малко мисъл за качеството на образа и отражението му върху детските очи и глава?
Svilen22 - специалист
Дааа n_а така е, напълно си прав. По добре е да се наслъждаваме на моментите когато сме заедно. :) И без това все по рядко намираме време един за друг.
А по темата - резолюцията е 640х480 кодека е M-Jpeg
mitcd - специалист
резолюцията е 640х480 кодека е M-Jpeg - Това е най малкото.Трябва ти да знаеш колко кадъра в секунда,как е кодирано аудиото,колко бита/с и други неща.Препоръчвам ти да си изтеглиш програмата videoinspector .С нея провери параметрите на видео файловете на фотоапарата.След това ти трябва видео конвертор.С която помощ да обърнеш формата на филма.Ако паснеш формата не виждам причина фотото да не може да произведе филма. За видео конвертор ти препоръчвам AVS .Може да ти е малко сложно ,но това е начина.
Svilen22 - специалист
Благодаря ще се пробвам :)
Wishmaster-ruse - специалист
Нека и аз да кажа нещо защото и аз имах пентакс
Направи си опита да го накараш да ти покаже картинка или снимка която не е негова :lol:
Първо разбери как си бележи неговите файлове защото не показва други.Можеш да си качваш през него с кабела каквото си искаш аз така съм си пренасял музика и клипове той си е четец за карти така че можеш директно да го ползваш за това.Ако все пак го накараш да направи това което искаш сподели с нас и ние да знаем как да го правим. :2thumbs:
mitcd - специалист
Ако не спази формата ,ще гледа филми на фотото друг път
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за фотоапарат Pentax" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: