• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
laary - специалист
silllveto написа:
bager, съжалявам, не забелязах вратичката. Много хитро :thumbs:
Супер е и "животното" в двора. И ние дълго време карахме италиянски коли. :) Но това беше преди да се качим на Мерцедес :cool: :razz:
По колко се качвате на МЕРСЕДЕС
bager - специалист
Алфи, Мерцедеси, Опели...има ги, защото има хора които им се кефят.
Всеки знае най-добре за себе си!

Слагам малко снимки на навесчето, което сглобих за няколко часа. Така използвам местенцето между къщата и оградата, което е малко и не става за друго, освен за складиране на дърва.Около пет кубика събира. Пък и имах останал материал от кофража на пристройката. Не съм лакирал дървесината, а просто я намазах с отработено двигателно масло. За целта е перфектно, "състарява" дървото и го предпазва от влагата.
Покрих го с турси керемиди за автентичност. Остана да махна един голям пън пред навесчето, за да не ми пречи, но не е спешно.
Пък и с някоя идея за това как да стане ако можете да ми помогнете, ще бъде страхотно. Аз за друго, освен верижен трион не се сещам.
Поздрави!
...
п.п. Все забравям да пиша, къщата се намира в едно Севлиевско село.
Цялата година има достъп с кола без проблем.

Прикачен файл

29112008(012).jpg
Навесчето за дърва.
29112008(012).jpg (36.25 KиБ) Видяна 8159 пъти

Прикачен файл

29112008(013).jpg
Навесчето за дърва.
29112008(013).jpg (29.46 KиБ) Видяна 8159 пъти

Прикачен файл

005034155[1].jpg
Така беше в началото.
005034155[1].jpg (40.65 KиБ) Видяна 8159 пъти
BaiGrozdan - специалист
bager написа:
......Остана да махна един голям пън пред навесчето, за да не ми пречи, но не е спешно.
Пък и с някоя идея за това как да стане ако можете да ми помогнете, ще бъде страхотно. Аз за друго, освен верижен трион не се сещам.
Поздравления за добрата работа.Харесва ми ентусиазма с който работиш.Интересно съчетание между старо и ново/от предишните снимки/.Относно големия пън пред навеса-защо не го оставиш така, освен ако не ти пречи наистина много.А за махане, идеята ти за верижният трион като, че ли е най-добра.Може да се опиташ да го изкорениш, но едно ще ти трябва трактор, и друго ,че можеш да засегнеш къщата и оградата.
n.nikoloff - специалист
Искрени поздравления!!!!!
bager - специалист
...След като иззидахме новата постройка и преди измазването и трябваше да отворя врата между нея и старата къща.
След малко измерване и известна доза късмет уцелих точното място, а именно между две вертикални греди. Отстраних свързващите ги наклонени греди и плет от лескови пръчки, кал и слама. Интересното е, че в този тип строеж няма използвани пирони и винтове, всичко е сглобки.
Заострени в края си греди, са поставени в издълбани места на другите греди и по този начин се образува една доста стабилна конструкция(доказала се с времето).
При мен се получи разлика в нивата между двете постройки, като ще е необходимо да направя стълба с две стъпала за нормално преминаване. Е и навеждане ще има като се слиза, но ще го преживея.
Вратата, която сложих е стара(в мазето ми беше), просто я скъсих, стесних малко, изшлайфах, направих и нова каса и "заспа".
Сигурен съм, че като я лакирам напролет ще изглежда по- добре. :)
Поздрави!
...

Прикачен файл

4.jpg
След измазването.
4.jpg (35.82 KиБ) Видяна 7958 пъти

Прикачен файл

3.jpg
Вратата на място.
3.jpg (49.85 KиБ) Видяна 7958 пъти

Прикачен файл

2.jpg
Махнато е всичко вече.
2.jpg (49.88 KиБ) Видяна 7958 пъти

Прикачен файл

1.jpg
Тук съм свалил мазилката от кал. Доста си поиграх с чука и секача.Въобще не очаквах да е толкова твърда.
1.jpg (49.89 KиБ) Видяна 7958 пъти
crez - майстор
Браво,перфектно! Само ще си позволя две забележки.
1. Керемидите на портата трябваше да са същите като тези на оградата и със малко доиззиждане от двете и страни се получава плавен преход от ниския дувар към портата.
2.Много смело си ликвидирал три греди при прорязването на вратата. Тази тип къщи т.н "плетнарки"са изключително здрави благодарение на вътрешните греди. Може в бъдеще да ти се появят пукнатини на тази стена.
nicky_design - специалист
Багер,поздравления за къщата невероятна е за такова бижу бих убил човек:).Ако някога се срещнем живот и здраве ще те черпя едно за сполучливата инвестиция.Навремето се занимавах с рестврация на такива къщи като твоята,но защо спрях незнам,но мисля напролет отново да се захвана с това.Производството на мебели нещо не ме радва толкова вече.сега събирам оферти за пролетта за реставрации на стари къщи,вече имам една две такива оферти,ако искаш мога да ти изпращам материали от реставрациите.Можем да си бъдем полезни къде с идей,къде със съвети.Мен можеш да ме броиш към групичката си,ще помагам от дистанция,ако желаеш разбира се :)
bager - специалист
Привет отново!
Доста време измина от последния ми пост тук и сега ще актуализирам малко инфото за къщето.
Покрай разни дреболии, които не са нищо особено и не си заслужават вниманието, успях да сложа вратите на новата постройка. Направихме ги с баща ми и идеята ми беше да са максимално опростени. Монтирах ги, като за сега не са лакирани и нямат брави, но... само да се затопли.
Тавана на пристройката ми служи за тераса, както бях споменал и затова трябваше да му направя хидроизолация отвън. Но за да реша проблема с топлоизолацията, вътре сложих ламперия. Чамова е и не изглежда особено впечатляващо, но имам някои неща предвид, които да придадат по-автентичен вид на тавана.
Слагането беше горе-долу така:
Наредих скарата(летви 4х3 см.) през 60 см., захванати с дюбели за бетон за тавана през 1.20м.( повисях малко на една-две летви за успокоение на жена ми :lol: )
След това нарязах каменинова вата на парчета с подходящи размери и с помощта на такер и канап я закрепих между летвите.
С винтоверт и много винтове(и доста време) наредих дъските.
Мисля че ще върши работа, все пак няма да живея там, като за почивка става.
Слагам и снимки за по-добра представа( не особено добри, от телефон са, но по-добре от нищо).
Чакам да се затопли и с нови сили пак...
Поздрави!

Прикачен файл

12.jpg
доста скоби отидоха, но такера ме улесни много
12.jpg (33.89 KиБ) Видяна 7327 пъти

Прикачен файл

11.jpg
Най- напред закрепих ватата, за да мога по-лесно да слагам дъските.
11.jpg (31.5 KиБ) Видяна 7327 пъти

Прикачен файл

2.jpg
вратите
2.jpg (28.73 KиБ) Видяна 7327 пъти

Прикачен файл

1.jpg
вратите- прости и здрави
1.jpg (50.71 KиБ) Видяна 7327 пъти
bager - специалист
Още малко снимки.

Прикачен файл

16.jpg
стаята отвътре
16.jpg (29.23 KиБ) Видяна 7317 пъти

Прикачен файл

15.jpg
вече наредената ламперия
15.jpg (34.55 KиБ) Видяна 7317 пъти

Прикачен файл

14.jpg
вече наредената ламперия
14.jpg (39.75 KиБ) Видяна 7317 пъти

Прикачен файл

13.jpg
в процес на работа
13.jpg (31.7 KиБ) Видяна 7317 пъти
EDI - майстор
Бомба си е.Аз това лято на вилата ще правя подобно нещо в подпокривното пространство - дюшеме, ламперия по стените и ОСВ на скатовете на покрива.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Една мечта: стара къща на село !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: