Мечтата на всяка домакиня
recycled_bin - напреднал
имах в предвид, че ако вземем бош и сименс, например, които общо взето са под една шапка, бош ги сглобяват в испания, а сименс - в германия (поне по мои сведения, не гарантирам на 100%)

уърлпул фурна ... ми лично за мене - не ^_^
пак да кажа, че е лично мнение и усещане - много ми се иска да надникна в тези ревюта, тъй като (доколкото знам) там се сравняват професионално по добре дефинирани критерии, които вероятно на тебе ще са ти по-интересни (пр. равномерно печене за фурна или ненамсикво друго там)

единственото, което мога да дам като съвет, е да не се робува на една марка, тъй като едни са добри в една дейност, другите - в друга
malkstor - специалист
Аз преди около месец-два търсих усилено какво ще си вземам, за да си определя бюджета, и от прочетените мнения + мнения от приятели съм си извадил следните изводи:

Марки, които да не купувам:
Ariston, Indesit, Conegliano, Bosch (прекрасни са но откак са преместили производството в Турция качеството е паднало). Не е много за темата но по подобни причини се отказах и от хладилниците Liebherr.

Марки на които мога да се доверя:
Faber, AEG, Zanussi, Electrolux, Whirlpool, Gorenje.
silllveto - Майсторица
recycled_bin написа:
единственото, което мога да дам като съвет, е да не се робува на една марка, тъй като едни са добри в една дейност, другите - в друга
Точно за това питам конкретно за фурна. Аз лично не искам мн екстри, които оскъпяват модела. Разбира се предпочитам да е със самопочистване :) , но не е нужно да е с електронни дисплеи, функции Пица, разни сонди, 15 вентилатора и др щуротии. Важното е да е здрава и нагревателите да са с по-дълъг живот.
Тази на снимката ми харесва и защото има изпарение и отпред. Но прочетох толкова неща, че вече в главата ми е каша (не че обикновено не е така :roll: ) За това реших да питам и във форума, аджаба, каква марка да си купя :)
silllveto - Майсторица
malkstor написа:

Марки на които мога да се доверя:
Faber, AEG, Zanussi, Electrolux, Whirlpool, Gorenje.
Четох, че АЕГ всъщност са Електролукс с АЕГ дизайн. Някаква продавачка казала, че Юролукс са български, но всъщност само ги внасяли (звучи абсурдно), иначе били Нарди и Фабер. Имам печка и хладилник Горение, ама дали не са прехвалени, това било търговско име за източна Европа :?: Зануси са сравнително евтини, значи ли че не са толкова качествени? (Говорим за енергиен клас А)
teoto - специалист
Фагора са испански, но въобще не са за подценяване.
force10 - напреднал
teoto написа:
Фагора са испански, но въобще не са за подценяване.
И аз съм на същото мнение.
Всичко, което имам като електроуреди вкъщи е Фагор. Имам предвид, хладилник, фурна, плот, абсорбатор, пералня, сушилня, миялна.
Работят безотказно. Горещо ги препоръчвам.
silllveto - Майсторица
А какво мислите за изцяло стъклените врати. Например тази фурна:
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=7364
recycled_bin - напреднал
Бош определено не са турски (поне тези, които продават експо2000) - както казах, мисля че са испанско производство.
Ако ти се дават парички за хубава фурна, вземи си някакъв сименс, дори и да е по-скромен модел (но от експо2000) ... аз лично съм хвърлил око на този backwagen механизъм, тъй като ми се струва адски удобно (дано жената го оцени :-D ...)
Иначе доколкото съм чувал оттук оттам, нефф и горенье също са доста добри ... аег също, но поне аз не вярвам на техно* веригите и качеството на вноса им.

п.с. мамка му, никой ли не е пробвал да пазарува такива уреди извън бг?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...какво мислите за изцяло стъклените врати
ОК са си стъклените врати. Връзват се визуално с всякакви по дизайн кухни, почиства се осезателно по-лесно. За готвенето няма значение.
silllveto - Майсторица
Мерси за отговорите, но с удоволствие бих прочела още мнения по предните ми въпроси :)
recycled_bin написа:
п.с. мамка му, никой ли не е пробвал да пазарува такива уреди извън бг?
Мъжът ми след Нова година може би ще пътува до Холандия, ще му кажа да се огледа за нещо от там. В един руски сайт фурната на снимката излиза стотина лева по-евтино :!:

Тема "Фурна и плот за вграждане!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: