Здравейте колеги искам да попитам някой да ми каже защо имам въздух в радиаторите на 2 рия етаж на два от лэчовете през 3 дни ги обезвъздушавам

нед яну 19, 2020 5:57 pmandy_forresite написа: Опиши отоплителната система - какъв топлоизточник, брой радиатори, как се захранват (горе/долу, долу/долу, едностраннно, двустранно), монтажът под нивелир ли е и има ли наклон в посока обезвъздушителя, колко циркулационни помпи и какви, къде са монтирани, тръбната разводка (еднотръбна, двутръбна тихелман, двутръбна топиков, с разпределители), вид и размер тръби, отворена или затворена, къде е разширителния съд, къде има обезвъздушители и какви (ръчни, автоматични), вентили, клапани за регулиране на ...Благодаря, мислех че нещо не е наред ,понеже помпата е на повече от 10 години( 4 години се използва за пелетната камина). Не и е правена никога профилактика,но всички радиатори в горната част си загряват супер. Гледал съм едни клипове,развиват един болт и леко го раздвижват наляво-надясно. Това се прави в случ. че въобще не идва топлата вода до радиатора? В youtube free a jammed central heating pump
Нарисувай схема с химикал на бял лист, снимай и качи да се види. Отбележи по-важните компоненти.
Много трудно отгоре и отдолу ще се еднакво горещи. Трябва да са много малки и потокът през тях литри/час да е огромен. Или да е вграден в някаква ниша, разстоянието до пода да е малко, или отгоре се сушат дрехи ... Принципно отгоре са най-топли и надолу по-хладни. Може разликата да е 2-3 градуса, но пак отгоре е по-топъл. А когато е с термоглави и вече поддържа температурата, тогава пък отдолу нагоре започват да изстиват и така е нормално.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: