• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
metal - помощник
Имам една туба от този червения силикон дето е за висока температура,дали ще може с него да се уплътнят резбите на метални тръби
EDI - майстор
След време ще избие.Слагай кълчища и сапун.
gtg1977 - специалист
Пробвай и с тефлонова лента.
не искаш , ползвай си кълчища :wink:
Time2Burn - специалист
Аз дадох 25 лева за тефлонов конец, но продължавам да си ползвам калчища, просто им немам вера на тея работи.
Върху калчищата слагам два оборота тънък тефлон, едно за красота и второ, поне така предполагам, че по - трудно позволява "набиране" на калчищата
tinalex - специалист
А защо не кълчища и блажна боя направо?
ESPACE - майстор
Time2Burn написа:
Аз дадох 25 лева за тефлонов конец, но продължавам да си ползвам калчища, просто им немам вера на тея работи.
Ако говориш за Loctitе 55 то той не е тефлонов, а е направен от полиетиленови нишки обмазани с нещо бяло. Скъпичък е но няма грешка.
Time2Burn - специалист
За него говоря, можеш ли да дадеш снимка на намотан с конец фитинг да речем 3/4 и да поясниш малко как се слага? Посоката е ясна ама колко оборота се слагат в леглото на една резба - един или повече и т.н
LazarGanev - "Велик майстор"
Принципът на работа е различен. С калчища навиваш дебело в края на резбата и стягаш здраво с тръбния ключ, който е добре да бъде два размера по-голям :-D , а тефлоновия конец го навиваш правилно между витките. Аз слагам два реда, а на малки и стегнати резби - един ред е достатъчен и стягаш нормално, като е по-хубаво, ако добавиш и малко течен тефлон. Дори и да мърда сглобката - не пропуска.
montoya - майстор
tinalex написа:
А защо не кълчища и блажна боя направо?
А какво и е предназначението на блажната боя?
Да се прекине некой след 10 години като рече да отвива там където е боята.
  • 1
  • 2

Тема "Мога ли да уплътня резбите на тръба с червен силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: