• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
tzetz009 - специалист
ср яну 22, 2020 3:01 pmIvoka73 написа:
ср яну 22, 2020 1:29 pmiliya_i написа:
Инструкция за експлоатация, стр. 2:
Нагревателят трябва да бъде заземен: в контакта трябва да има заземена жица, която да е свързана с заземената жица на електрическата инсталация.
Това изпълнено ли е?

(Превода от Китайски да не го коментираме :) )
Не е изпълнено,понеже не съм запознат много но съм чувал от доста хора че не е препоръчително да се пуска мостче от нулата към заземяващите пластини на контакта,защото ако фазата мине през нулата по някаква причина ставало лошо.
:? :? :? Значи , това го пишеш в 3:01 !!! И в 4:18 вече обясняваш че контакта е занулен ЛИЧНО от теб , и си извършил манипулации в конзолната кутия присъщи на човек с повече от достатъчен опит , и това с още няколко проверки изискващи ходене насам - натам и дори имаш време и да стоиш на компютъра !!!

Отивам да си настържа едно малко колче за шопската салата и после ще отида да се пусна на детските пързалки ! Моите уважения , ама ..... !

:partyman: :partyman: :partyman:
Andri01 - майстор
ср яну 22, 2020 5:27 pmIvoka73 написа:
ср яну 22, 2020 5:23 pmAndri01 написа:
Е,това вече е обяснение. Но при правилно свързване: заземен / занулен /контакт и корпус с изправен 3 проводен кабел,това няма да стане.
Е да ама казваш 3 проводен така съм съгласен на 1000 процента с теб ама аз им обяснавах на професорите когато съм с 2 проводна Батко
Ако имам ДТЗ тогава бих занулил от нулата с мостче ама нямам вкъщи.
3 проводен кабел,не 3 проводна инсталация! Правиш ли разлика между "кабел"/ който е захранващ/ и проводниците на инсталацията ? При 3 проводна инсталация нищо не се занулява,а се заземява към заземителния проводник. Но това са вече подробности....:)
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 5:50 pmAndri01 написа:
ср яну 22, 2020 5:27 pmIvoka73 написа:
ср яну 22, 2020 5:23 pmAndri01 написа:
Е,това вече е обяснение. Но при правилно свързване: заземен / занулен /контакт и корпус с изправен 3 проводен кабел,това няма да стане.
Е да ама казваш 3 проводен така съм съгласен на 1000 процента с теб ама аз им обяснавах на професорите когато съм с 2 проводна Батко
Ако имам ДТЗ тогава бих занулил от нулата с мостче ама нямам вкъщи.
3 проводен кабел,не 3 проводна инсталация! Правиш ли разлика между "кабел"/ който е захранващ/ и проводниците на инсталацията ? При 3 проводна инсталация нищо не се занулява,а се заземява към заземителния проводник. Но това са вече подробности....:)
Е този заземителен проводник къде е като няма прекаран такъв
Andri01 - майстор
Уффф ! Нямаш го,системата ти е двупроводна. За това всичките ти контакти трябва да са ЗАНУЛЕНИ! От контакта към потребителя ти/ онзи нагревател/ отива 3 проводен кабел!! Жълто /зеления проводник отива на металния корпус на машинката и е свързан към пластинките на "шуко" контакта. Спирам с обясненията. Вземи прочети по темата в нета ,поне за обща култура.
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 6:32 pmAndri01 написа:
Уффф ! Нямаш го,системата ти е двупроводна. За това всичките ти контакти трябва да са ЗАНУЛЕНИ! От контакта към потребителя ти/ онзи нагревател/ отива 3 проводен кабел!! Жълто /зеления проводник отива на металния корпус на машинката и е свързан към пластинките на "шуко" контакта. Спирам с обясненията. Вземи прочети по темата в нета ,поне за обща култура.
Аз това съм го чел в книгите но залагам на руснаците по доказана нация са от нас клетите българи дето само говорим а за сериозни дела ни няма.Лека вечер
Hoвoceлckи - майстор
ср яну 22, 2020 5:18 pmiliya_i написа:

Новоселски, в случая "фазомера" не е показателен, защото той светва при около 100V напрежения, а през кожата се усеща при около 40V.
а и не е ясно, тръбите метални ли за или PPR
Решението е в зануляване на корпуса през контакта, ама те "едни специалисти" вече са се произнесли, какво се случва ако фазата отиде в нулата, та няма никакъв шанс да ги оборим. :)
1. Човекът е написал "бие ток". Той както си бие, така и убива. Не върви да го карам с ръка да търси първоизточника на офазяване.
2. Пишеше, че го бие при изваден щепсел от въпросния контакт. Логично е, че токът идва по водопровода (водата). Но от къде? Звучеше ми доста вероятно да е от обемния бойлер, та се опитах да го елиминираме (ако не е). Е, бобът ми изневери на първия опит този път :wink: Затова пък питащият не пропусна да ни сере на главите за това, че се опитваме да отгатнем от къде идва проблемът му :butthead:
iliya_i - майстор
ср яну 22, 2020 9:11 pmHoвoceлckи написа:
:wink: Затова пък питащият не пропусна да ни сере на главите за това, че се опитваме да отгатнем от къде идва проблемът му :butthead:
То има хора, има и ла.на. Този е от редките!
ky-kyy - майстор
Тука ли е веселбата :supz:
zz_stefanov - майстор

Новоселски, в случая "фазомера" не е показателен, защото той светва при около 100V напрежения, а през кожата се усеща при около 40V.
Решението е в зануляване на корпуса през контакта, ама те "едни специалисти" вече са се произнесли, какво се случва ако фазата отиде в нулата, та няма никакъв шанс да ги оборим. :)
1. Човекът е написал "бие ток". Той както си бие, така и убива. Не върви да го карам с ръка да търси първоизточника на офазяване.
2. Пишеше, че го бие при изваден щепсел от въпросния контакт. Логично е, че токът идва по водопровода (водата). Но от къде? Звучеше ми доста вероятно да е от обемния бойлер, та се опитах да го елиминираме (ако не е). Е, бобът ми изневери на първия опит този път :wink: Затова пък питащият не пропусна да ни сере на главите за това, че се опитваме да отгатнем от къде идва проблемът му :butthead:
Аз на такива като него дето хем не вдяват, но почват да ни обясняват на кого имал повече вяра вече не съдействам.
Да ходи да си вярва на руснаците, дето навремето по всяка тяхна стока с метален корпус внасяна у нас биеше ток, защото нямаха щепсел шуко, а на инструкцията на хладилника ми пишеше, отпреде да имало дървена скара или диелектрично килимче. :)
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 9:20 pmzz_stefanov написа:

Аз на такива като него дето хем не вдяват, но почват да ни обясняват на кого имал повече вяра вече не съдействам.
Да ходи да си вярва на руснаците, дето навремето по всяка тяхна стока с метален корпус внасяна у нас биеше ток, защото нямаха щепсел шуко, а на инструкцията на хладилника ми пишеше, отпреде да имало дървена скара или диелектрично килимче. :)
Еее навремето айде да видим къде ти е навремето ние с котрето не можем да се опрем на руснаците че и ги оплюва.Ние българите сме най умни най красиви.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Бие ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: