• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
чет яну 23, 2020 4:25 pmgandonov написа:
чет яну 23, 2020 4:03 pmVatozLocoz написа:
... направих една сметка и за дъските които са за рамката и покрива ( без скарата) излизат към 1200лв.
Не знам как я правиш тази сметка, но само ламперията за вътрешна обшивка е:
  • стени ~150кв.м. х 20лв квадрата = 3000лв.
  • ламперия на таван + дюшеме ~100кв.м. х 25лв квадрата = 2500лв.
  • ламперия по преградни стени ~60кв.м. х 20лв квадрата = 1200лв.
и това е без никакви носещи греди, летви, талпи и друга дървения.
Това е само за скелета, така да кажем

Прикачен файл

Screenshot_20200123-172002_Samsung Notes.jpg
gandonov - специалист
Сега разбирам, че говориш само за цената на носещите греди. Навярно си прав за парите.
Към твоята сметка добави и моята за над 8000лв само за облицовки. Добави и носеща рамка, преградни стени, изолации и ... и накрая умножи по 2. :)

Между другото, размерите на твоята схема са като за луксозна колибка за куче.
Няма как да живееш комфортно в стая с височина 210см!
А за височината и обема на втория етаж да не говорим!

Добра идея е да посетиш вече направена такава къща и да видиш как се чувстваш вътре.
Още в началото писах, че "вътрешното пространство е лукс". Разбирай, че е на ръба на приемливото за комфортно обитаване.
А размерите на твоята схема са силно занижени и на практика тази къща може да се нарече "заслон при екстремни обстоятелства". :)
zz_stefanov - майстор
чет яну 23, 2020 4:03 pmVatozLocoz написа:

Пичове, горе долу нещо такова ми се върти в главата
И направих една сметка и за дъските които са за рамката и покрива ( без скарата) излизат към 1200лв.
Руснаците имат добри традиции в изграждането на нормални дървени къщи, има клипове и за това.
Тоя алпийски стил дето не задържал сняг щото приличал на борче не се харчи много по нашите земи. За тея пари ще смениш покрива на една истинска селска къщичка и ще влезеш в друг филм. :)
чет яну 23, 2020 5:34 pmgandonov написа:
Сега разбирам, че говориш само за цената на носещите греди. Навярно си прав за парите.
Към твоята сметка добави и моята за над 8000лв само за облицовки. Добави и носеща рамка, преградни стени, изолации и ... и накрая умножи по 2. :)

Между другото, размерите на твоята схема са като за луксозна колибка за куче.
Няма как да живееш комфортно в стая с височина 210см!
А за височината и обема на втория етаж да не говорим!

Добра идея е да посетиш вече направена такава къща и да видиш как се чувстваш вътре.
Още в началото писах, че "вътрешното пространство е лукс". Разбирай, че е на ръба на приемливото за комфортно обитаване.
А размерите на твоята схема са силно занижени и на практика тази къща може да се нарече "заслон при екстремни обстоятелства". :)
Като цяло гоня квадратура до 35кв. и до 10м височина, та или ще е 6х6метра(-малко) или 5х7
Та като цяло ако трябва да правим някаква примерна калкулация за другите материали
Да дадем пример че вътрешните стени, под и таван са общо 200кв ии се слага дюшеме или някви съчаци, това са 30лв на квадрат което са си 6000лв от къде и да го гледаш
Отвън имаш няква мушама за покрива иии там алуминиеви керемиди ( не знам каква е цената)
Стъклената вата също не знам каква е цената
Предполагам че има доста неща които пропускам амаа както казах в началото аз не съм строител, тук съм за да се уча и да попивам от тези които са го играли този мач
:partyman:
BLUEPUPIL-2 - специалист
чет яну 23, 2020 7:47 pmVatozLocoz написа:
Като цяло гоня квадратура до 35кв. и до 10м височина, та или ще е 6х6метра(-малко) или 5х7.
Има два начина в тази квадратура ограничена от А-конструкцията да се чувстваш удобно и комфортно:
1..Стени с височина около 1м:

Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (112.64 KиБ) Видяна 3651 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (35.95 KиБ) Видяна 3651 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (50.13 KиБ) Видяна 3651 пъти

2..Отваряне на покрива, плюс частично изнасяне напред на определен обем:

Прикачен файл:
10.jpg
10.jpg (48.94 KиБ) Видяна 3651 пъти
Прикачен файл:
20.jpg
20.jpg (60.12 KиБ) Видяна 3651 пъти
BLUEPUPIL-2 - специалист
Прикачен файл:
30.jpg
Прикачен файл:
40.jpg
40.jpg (47.79 KиБ) Видяна 3650 пъти
Чираче - майстор
Къщата на баба Яга :lol: Като за екзотична вила в планината става.
  • 1
  • 2

Тема "Къща тип A Frame" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: