• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
nikolov333 написа:
А някой пробвал ли е да направи автоматично включване чрез дистанционните от схема свързана с термостата на помпата..?
Аз модифицирах едно дистанционно за радио управляеми ключове за осветление, като изведох бутоните му за он/офф на пуш бутони на стената, та си мисля, че може да се направи и с ДУ на климатика така, че да се имитира натискане на бутон в зависимост от ситуацията..
Правил съм нещо подобно. В случая се ползваше за авторестарт на японски климатик(те нямат такава функция). Включително и за спиране на автоматичното почистване на филтрите, което е дразнещо и ненужно често. Всичко беше за идеята разбира се и не го ползвам. И без намеса в дистанционното исках да е.
Ще стане като се добави и опростена схема почти като на golfa81.

https://www.youtube.com/watch?v=zLlN5RlktKY
4799inpl64 - специалист
Имам няколко осаки ch-12-jl,заслужава ли си гимнастиката?
LazarGanev - "Велик майстор"
ср яну 15, 2020 9:01 amZMeyGorianin написа:
Сигурно ще стане с и с тези термостати, но ще има все пак някакво забавяне. Идеята е със спирането на помпата да спират и вентилаторите. Така отпада и необходимостта да се спират ръчно вечер преди лягане.
Какво забавяне - топла пита-работи вентилатора, студена пита-не работи. Няма нужда от ръчно спиране и пускане. Така работят всички конвектори - някои от тях още се предлагат с механични термостати, други са с електронни датчици, но принципът е един и същ и прост.
Здравейте на всички, много полезна тема. Да попитам нещо имам вътрешно тяло от климатик Starway 24 BTU от пипата излизат тръбички Ф5 и се събират във Ф10 (това е тънката изходящя тръба) ще стане ли да го включа към парното или да ги сменя с по дебели. Благодаря на всеки които помогне.
шоп - майстор
Смени тръбите с такива с по-голямо Ф

Водния конвектор си иска дебит.
съб яну 25, 2020 7:06 pmшоп написа:
Смени тръбите с такива с по-голямо Ф

Водния конвектор си иска дебит.
Благодаря за бързия отговор
vlax - майстор
Аз не съм ги сменял и грее и нямам проблем.Пробвай първо без смяна.
:partyman:
golfa81 - помощник
съб яну 25, 2020 7:02 pmvelichko1972 написа:
Здравейте на всички, много полезна тема. Да попитам нещо имам вътрешно тяло от климатик Starway 24 BTU от пипата излизат тръбички Ф5 и се събират във Ф10 (това е тънката изходящя тръба) ще стане ли да го включа към парното или да ги сменя с по дебели. Благодаря на всеки които помогне.
Аз имам в момента вече 3 тела 16, 12 и 24 на нито едно не съм сменял тръбите, само фитинги 1/2 обезвъдошители и работят перфектно
ZMeyGorianin - майстор
На Панасоника ще е по-лесно вярвам.
Прекъсваме общия на вентилатора през реле, което се управлява от помпата.
Малко снимки на мотора и платката с релетата ще трябват.
Дойде време да се заема с управлението на вътрешното тяло. Днес го разхвърлих и направих снимки.
Да припомня, че идеята е вентилатора да се пуска и спира заедно с включването и спирането на помпата на котела.
В момента така работи само едно от три вътрешни тела. Единствено то тръгва след като термостата включи помпата. Захранването му е свързано с термостата, който управлява помпата.
Другите искат отново включване от дистанционното.
Прикачен файл:
DSCN1318.JPG
Прикачен файл:
DSCN1315.JPG Кабелите към вентилатора: малка букса - червен и син; голяма букса - жълт, оранжев, кафяв.
Прикачен файл:
DSCN1317.JPG
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Действай, действай не се чуди!
Отговорих ти, в setcom.
Опъвай една жица и тънка да е и неизолирана даже не е проблем, то е 1см.
:razz:
:partyman:
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: