Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
пон яну 27, 2020 8:36 pmgnt69 написа:
На мене пък сляпото куче ми изяде лука всичкия. Чесън има ама лук главичка не е останал. И моркови имаше ама само листата оставила гадината мръсна. :partyman:
Туй куче, дето е сляпо, ами е и тъпо - моето миналата година изнесе всичкия чесън, ама на порции, изнасяше само най-едрите глави, изчакваше малките да наедреят и пак се връщаше. Ако и тази година се появи ще купувам капани - има един съфорумец, който ги предлага, за сега не мога да дам линк към темата му за сляпо куче.
kr1100 - майстор
[quote=n_a - вкарай кърта в оранжериоята, ще изяде кучето :rock:
[/quote]
Поне ще го прогони - не се харесват.
Серни димки не помагат. Тунелите му не само надолу или наравно 0 има рязко слизане надолу, после рязко нагоре. Когато копах кладенеца намерих тунел надолу и то на 4,5м дълбочина.
Не обича да му е отворен тунела - или дебнене с мотика или капан / май Преслав беше давал линк за капани от Варна / не помня Прибой или към Черноморец/.При мен къртовете са на почит.Не ги тормозя, не им заравямкупчинките. купчинката пресята става за разсад.
П.П. Голяма минавка ,че снех хидравличните цилиндри заради уж минусови темп.
Очертава се лоша сушава година. На много хора ще пресъхнат кладенците. Нивото е много спаднало.
preslav - майстор
Доста извън темата, ама май хванах цаката на заливката на "комунистическите" милинки.
вт яну 28, 2020 7:05 pmpreslav написа:
Доста извън темата, ама май хванах цаката на заливката на "комунистическите" милинки.
Стига бе!!!
Я ряздуй!
preslav - майстор
вт яну 28, 2020 7:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
Стига бе!!!
Я ряздуй!
Ай тоя ма светна - - обърни внимание на заливката, първо галета, после заливаш. Няма майтап, пробвах как ли не, ама този трик не бях пробвал.
вт яну 28, 2020 7:36 pmpreslav написа:
Пресъли, по времето на комунистическите милЕнки, Звездеф е бил у опиканите потури на дяда си, а за галета, баба ни са беши сещала от балканската.
Просто ти са е получило тоа път и не е от Звездеф, да знайш.
Не си малък, ял си им попарата, та не моа са сетя кък па стигна до тоа извод.

..........Галета..............!!!

Чак сига- ни спора, чи с галета стаа раотата. Просто тогаа, посткОмунизмическата кулинария, нямаши мноо общо с галета и Звездеф.
Ощи по малку от фкуснутиити на бабити.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Масло, сол и брашно?
preslav - майстор
вт яну 28, 2020 8:55 pmn_a написа:
Масло, сол и брашно?
Последователността на слагането на галета или царевично брашно (по Трифоново твърдение) и заливането с масло, брашно и сол. Другото, което спазих, без да твърдя, че в него е тънкостта, но точно като Звездев, сложих маслото и брашното и чак тогава включих котлона.
И още един извод от видеото, маяното тесто задължително да се ползва при приготвянето на "тежки" теста, примерно за козунаци.
Този път нямах готовност, но следващият път ще опитам и с кисело мляко и сода, макар, че до сега проблем с тестото не съм имал, само заливката никога не се е получавала като на милинките по стотинка и половина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср яну 29, 2020 7:24 ampreslav написа:

свинска мас, сол и брашно се правят на трохи и се ръси. може и с олио
в касическата "кухня" всичко е евтино и бързо
Абе еййй, вий градинки нямати ли, ми сти са завряли у кухнята?!
Текнаха ми лигити. Ши са наплющя с квит има, пък после ши страдам по ония, готянити.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: