Нека намерим най-тънките цени.
DMN - майстор
gogosto написа:
Това чудо много джаули 50!! или аз не съм в час с тези инструменти.
50 джаула! Ай стига бе!
Много си в час даже, те такова чудо даже и в Лидл не може да има. Ако махнеш нулата - по става(ама не е сигурно :-D ).
:partyman:
kozl - майстор
На Кабележков има 2 Лидъла. Единия се води на Луи Айрян, ама па е по протежението на Кабележков.
Та в един от двата видох некви акумулаторни по-гоуемки перфоратори за 149 пари. И май беха лилави или аз не им обърнах нужното внимание, щото търсех рендето на 12V. Реших да го заприходя, ама съм позакъснел - нема го по щандовете на тея Лидъли.
cholev - майстор
пон фев 03, 2020 7:16 amkozl написа:
На Кабележков има 2 Лидъла. Единия се води на Луи Айрян, ама па е по протежението на Кабележков.
Та в един от двата видох некви акумулаторни по-гоуемки перфоратори за 149 пари. И май беха лилави или аз не им обърнах нужното внимание, щото търсех рендето на 12V. Реших да го заприходя, ама съм позакъснел - нема го по щандовете на тея Лидъли.
Перфоратора без батерия 149пари- 3J
рендето жалко- голема оса е. Много ергономично, леко (има чуствителен жироскопичен ефект при тези 14500об/мин- дърпаш настрани от дъската и то те връща назад :-D ) и производително. Както казах по рано мърдащата предна водеща плоча не е дефект. Между другото подпружинена е, което и доказва, че конструктивно така е замисленна.
Та аз имам две рендета- Е при сравнение се оказва, че заводски не са настроени на една височина на рязане. Значи оригинала от преди 2-3 месеца настройвам на 1мм. За да получа същия резултат новото (2 пъти по евтино :-D ) трябва да се сложи на 1.4мм. И визуално се вижда как при по старото плочата е прибрана до край при настройка на макс- 2мм, а при новото има още разтояние. Е малко дразни, но не е голяма мъка. Е все пак 12в и една батерия 2ач стига за две дъски 250см х 12см от двете страни като на края вече е позагряло.
Отлично е рендето. А французина от клипа е печен ама с това рендосване напречно на дъската цепи мрака :-D
aroot - специалист
Ако някой държи на това ренде, мога да видя при нас има ли и да му го пратя евентуално (цена лидл+транспорт).
Аз се отказах, че към момента имам два вида батерии и 3ти не ми трябва. Колкото и да гледам да не заглеждам такива машинки, кефа и удобството са големи, спор няма.
При нас, по спомен имаше три куфара от перфоратора без батерия, единият отворен.
пишман_майстор - майстор
cholev написа:
Както казах по рано мърдащата предна водеща плоча не е дефект. Между другото подпружинена е, което и доказва, че конструктивно така е замисленна.
...
Как не е дефект ?! Няма такива филми с мърдащи произволно плотове. Не е замислена конструктивно така , ами конструктивно е недоизмислена.Щом ти харесва- ок . На мен този дефект ме отказа , останалото ми допадна.
cholev - майстор
пон фев 03, 2020 10:16 amпишман_майстор написа:
.. Няма такива филми с мърдащи произволно плотове. Не е замислена конструктивно така , ами конструктивно е недоизмислена...
За какво е пружината тогава. Това дава много добър контрол върху рендосваната повърхност. Е на мене точно тази особенност ми харесва. Идеални повърхности няма. Тази особенност позволява нивелирането на такива повърхности. И не е произволна- ти контролираш с натиск
oberst - напреднал
Да върна малко темата към колонните бормашини със справка за актуални цени на ПН161. Това на снимката и в тази комплектация беше 650 лв. в София на 5 минути от мен, така че и транспортни разходи нямаше. Без биене и износване. Понеже колеги казаха, че били над 800 лв., ако не се бърза, добри екземпляри се намират и по 600, че и надолу в провинцията.
Изображение

Иначе, отбих се днес през лидъла в Хаджи Димитър и взех едно 800W зеге намлено на 42 лева без ДДС. За тези пари...
cat - специалист
Поставиха ми задача вчера , да купя нов перфоратор от ония зелените . Перфоратора на баща ми се пресели във вечните райдърски полета а той на едно място не може да стои искаше да отремонтирам Райдъра но ще му купя нов от Лидл . Кой от двата им перфоратора е по хубав 1050 вата или 1500 вата няма да се ползва за къртене машината ? Колега няма място за сравнение ПН е на светлинни години от китайчетата но е голяма за мен , и така и така си я купил вземи и и едно координатно менгеме https://www.google.com/search?sxsrf=ACY ... OXLdgV001M:
Последна промяна от cat на пон фев 03, 2020 8:12 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
За рендето по-важна е правилната геометрия на задната основа.Предната е от някакво значение до момента, в който задната захапе.После само задната води.
cholev - майстор
пон фев 03, 2020 8:09 pmEDI написа:
За рендето по-важна е правилната геометрия на задната основа.Предната е от някакво значение до момента, в който задната захапе.После само задната води.
Така е. Но задната вече е захапала и идва неравност върху предната.
Предната е неподвижна и повдига машината - ножа във въздуха
Предната е подвижна- машината нагоре, ножа във въздуха, оператора натиска обира неравноста, задната отново води- всичко под контрол- ножа реже
Ренде без подвижна предна част за мене вече е брак

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: