Мечтата на всяка домакиня
stevebradata - специалист
Привет искам да попитам как може да се корегира следния проблем когато са издзидали стената и комина които минава през кухнята са ползвали тухли които са били обгорели и сега след като гипсовата шпакловка ми изсъхна , а и комина е действащ са се образували едни петна кафеникави(раждиви) по стените, минал съм стените с грунд и сега предстой минаване с латекс но искам да попитам дали грунда ще запечати тези неща за да не излезнат после върху него и ме интересуваше дали има нещо с което да го намажа за да предотвратя по-нататъчна поява .
Предварително ви благодаря за съвета

а ето и снимки :)
Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от stevebradata на чет дек 04, 2008 4:37 pm, променено общо 3 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако имаш предвид, че са зидали със зацапани със сажди тухли, да знаеш, че няма начин. с такива тухли просто не хваща зидарията.
Пишеш, че комунът е действащ. Имам новина за теб. Избиват ти новите сажди. Които уви не са черни, а киселинно мазни.... и вечно ще ти правят петна.
1. Отстранява се причината. Може да е калпава мазилка, напукване от слягане на сградата, теч от покрива (най-вероятно). Надзидва се комина, ако има нужда.
2. Смъква се петнистата ти мазилка, импрегнира се стената, шпаклова се с подходящо циментово лепило. Измазва се и нататък продължаваш по желание.
2А. Обшиваш комина с гипскартон на конструкция.
3. Българският не ти е роден език или у ваше село така се кефите?
е сега почнахме да се заяждаме :) ами не съм от село хехе :) а колкото до грешките в писането те са поради факта че с едното око спа а с другото се мъча да пиша :) и за това надявам се че хората ще ме извинят за грешките :)

иначе тухлите са просто мръсни когато е бутан комина и издзидван наново просто тухлите вместо с чистото да са към стената са с мръсната част по стените няма мазни петна както пишеш някои ми беше казал че с Ц200 и водичка може да се мазне там където имало такива петна да ги позакрие леко :)
solo5 - майстор
без да съм сигурен в това, което ще кажа
но ми се струва логично, че ако намажеш "лошите" участъци с някаква хидроизолация
от рода на Аквамат (циментова запечатка на ISOMAT) и после шпакловаш върху нея няма да имаш проблеми :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ОК, разбрахме се за спящото око :lol: .
Не става с мацване тук и там с това и онова. Писано е доста и в този форум, ако се поразтърсиш с ключова дума "комин". Петната бавно или бързо пак си избиват.
Като гледам, имаш петна не само по комина, обаче.
Най-бързото, лесно, евтино и със сигурен успех е обшивката с гипскартон.
ок ще видя какво може да направя по въпроса Благодаря за обърнатото внимание :) :)
rulom - модератор
Според мен замазването на проблема, не решава проблема.Щом комина отделя конденз трябва да се открие причината за конденза и да се отстрани, сега вече има всякакви решения за коминни вентилатори които подобряват функцията на котела( камината). Коминния нагар ще избие даже и през фугите на плочките, ако не успее, след 1-2 години ще тръгне по съседната стена.
Пак според мен за да се реши въпроса трябва да се подаде информация колко печки, в какво сечение комин, и колко етажа са в сградата.
ми аз сам в къща тя е на 3 етажа работи едно котле комина е на 4 секции разделен или на 3 не знам точно и това не е от пропускане на комина или фуга а е от тухлите защото майсторите като президвахме комина решили че мръсната част на тухлите ще е от към лицето и за това сега на някой места цъфнаха тези неща но за сега реших проблема минах с грунд 2 ръце и после със Ц200 и водичка мазнах на проблемните места и мисля че за сега всичко че е ок утре ще направя една ръка с латекс и ще си покаже :) ще пиша какво е станало :) след няколко дни като изсъхне

Тема "питане относно едни петна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: