• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Баш Майсторо - специалист
Да не споменавам че "оправяето шибания тротоар" трябва да се съгласува и одобри от общината.
По същата причина - чужда собственост.
:partyman:
[/quote]
Колега мислиш ли, че ако оправя тоя тротоар, както трябва и за моя сметка, който не е моя собственост от общината ще ме глобят? Аз не вярвам това да стане.
Прикачен файл:
viber_image_2020-02-08_23-36-33.jpg
fbr - майстор
Баш Майсторо написа:

Колега мислиш ли, че ако оправя тоя тротоар, както трябва и за моя сметка, който не е моя собственост от общината ще ме глобят? Аз не вярвам това да стане.
Само да не ги подбутне някой, ще строшат, това което си направил, и ще те накарат да платиш трошенето. Прави, каквото правиш и гледай да си в добри отношения със съседите.
iliya_i - майстор
нед фев 09, 2020 9:15 amfbr написа:
Прави, каквото правиш и гледай да си в добри отношения със съседите.
И с кмета на селото. Той лично едва ли ще е против, някой да свърши неговата работа.
nikolov333 - майстор
Таблото, щом не е на фасадата на къщата не пречи да остане там, а тротоара ще трябва да му вдигнеш и нивото на бордюрите за да стане като по книгите..
От страна на комшиите няма проблеми, разбираме се даже ми се радват на ината, че се захванах да възстановявам тая стара къща, скоро се нанесох, като почти година правих ремонти сам да можем да се преместим, докато бях на квартира, който още продължава с пълни сили и вече празни джобове. Не е село, а е областен град но квартала и махалата са спокойни, все едно си на село, както и поддръжката от общината е селска - личи по тротоара. :) То цялата улица е бом бок остава и бордюрите аз да им правя, да взема и дупките по улицата с бетон да запълня. Ако бях шеф на строителна фирма щях да го направя, но нямам тази възможност. В града от който съм родом кмета даваше тротоарни плочки без пари на хората, които с тях сами си правеха ремонта. За таблото не споря, къде му е мястото, но тая седмица ще говоря с една леля от енергото, дали можем да го отстраним временно, докато изкопам и хидроизолирам после пак ще го поставим, ако е възможно местенето без спиране на тока. Като разбера как да постъпя и какво са казали ще пиша. Мислех да пусна една тема за къщата но все не намирам смелост, защото знам че ще казват хората що не я събори. То нали знаете защо хората не си оправят жените на центъра.
hidrazin - майстор
пон фев 10, 2020 10:43 pmБаш Майсторо написа:
...кмета даваше тротоарни плочки без пари на хората, които с тях сами си правеха ремонта...
Явно не отрази това което се опитах да ти кажа.
А то е че трябва да съгласуваш ремонта със собственика. Демек общината.
Вържи попа за да е мирно селото...
koveslav - майстор
При нас доста хора си направиха тротоарите сами.И на кой се случи след година,на кой след две-три,решиха да копаят за подземно трасе за тока,след някоко месеца за оптика и стана една.През пролетта се оказа,че сестра ми може да си отваря вече дворните врати само на половина,защото тротоара не само че не е нареден както е бил,ами вече и в средата е издигнат...
zz_stefanov - майстор
И аз имам пресен случай, търговски център до нас си бяха направили сами тротоара. Общината се активира да прави цялата улица и стълбището им увисна във въздуха, та ляха още едно стъпало :)
вт фев 11, 2020 12:40 amhidrazin написа:
пон фев 10, 2020 10:43 pmБаш Майсторо написа:
...кмета даваше тротоарни плочки без пари на хората, които с тях сами си правеха ремонта...
Прав си, като имам възможност и настъпи момента нищо не ми пречи да попитам, поне да видим какво ще кажат.
[/quote]

Ако бях на село щях да говоря с кмета или в по - малък град. В областен град кой съм аз бате да ме пуснат да говоря с кмета за моите дребни дерзания, мислиш ли че е уместно, мене ме е срам да го питам за такива работи , по принцип не е лошо но сигурно има много други проблеми човека да решава. А да минава на общински съвет от измекяри не ми се занимава щото знам какво представляват, искат по 5 бона за работа за 500 лева , сега аз ли съм прав или те ?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Преместване на електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: